[ Liticovjesac @ 15.01.2006. 19:31 ] @
FC 3. Pokrenut samba server preko grafickog interfejsa. Posto je samo radi testiranja, napravljen je jedan user, dat je password, chekiran user name za win masinu koja treba da se prikljuci, pokrenut smb demon. Prva proba je napravljena preko macintosha i prosla je glatko. Nakon konekcije sa smbserverom, trazen je user name i password i nakon upisivanja istih mountovan je folder koji se deli preko sambe. Kao server adresa je koriscen ip broj. Problem je nastao kada je trebalo prici serveru sa win masine. Ukoliko je data adresa: smb://***.***.**.*** (kao za macintos) win odbija svaku saradnju i kaze da nema pristup serveru. Druga varijanta je bila \ \ ***.***.**.*** (bez smb://) i tu se trazi i ime share foldera. Ukoliko dodam ime share foldera nista se ne desava. Kao i bez dodavanja imena share foldera. Kako ne koristim win, zna li neko sta i kako treba da se uradi da bi se sa wina prislo smb share folderu? Ono sto sam nasao na internetu nije pomoglo. Ima li nesto posebno sto je potrebno win userima da bi mogli da se nakace na samba server? edit/ FC3 masina i mac (koji ima pristup) dele vezu preko switcha. Malocas sam pokusao da pridjem sa drugog mac koji se nalazi u susednoj zgradi i nije uspelo. Koliko sam ja shvatio samba nije vezana za lokalnu mrezu vec se moze prici i sa druge lokacije, zar ne? [Ovu poruku je menjao Liticovjesac dana 15.01.2006. u 21:12 GMT+1] |