[ MaDoG @ 17.01.2006. 06:54 ] @
Moj prijatelj je kupio eksterni hard disk i pitao me da mu napravim particije. Ja sam totalni pocetnik na Macu pa sam napravio particije u windowsu. Problem je nastao kada sam trebao da formatiram particije. Mac koristi Fat32 a meni windows daje opciju da formatiram samo u NTFS-u. Probao sam da formatiram particije iz Maca ali njemu Disk utility ne funkcionise.

Naravno pitanje je: kako to da uradim? Prilicno jednostavna stvar koja meni zadaje glavobolje. Kratak sam sa vremenom jer moj prijatelj putuje za par dana a ja sam poceo da radim oko njegovog hard diska i glupo bi bilo da ga ostavim na cedilu. Platio je hard disk 300 dolara a vec ne radi. Probacu da nadjem neki software na netu ali bi mi pomoc dobro dosla.
Unapred hvala.
[ madamov @ 17.01.2006. 10:33 ] @
Citat:
Probao sam da formatiram particije iz Maca ali njemu Disk utility ne funkcionise.

Može li malo detalja, šta tačno ne funkcioniše? Ne može uopšte da ga pokrene, ne vidi disk ili nešto treće? Da li se disk mountuje na Maca, tj. da li se particije mountuju?
[ iMiki @ 17.01.2006. 12:04 ] @
Pokusaj (na Macu) da pokrenes Disk Utility sa insalacionog CD/DVD-a, ako ga ima.

Ili na PC-u iz Partition Magica ili neceg slicnog da formatiras u FAT32.

P.S. Proveri da li Disk Utility radi kada disk nije prikacen.

P.P.S. Jednom nisam uspeo da nakacim eksterni USB 2.0 hard disk (ali bez dodatnog napajanja, mozda bi sa napajanjem radio).