[ nd_genius @ 17.01.2006. 09:58 ] @
E ovako, radim web stranicu u Macromedia Dreamweaver MX 2004. Zanima me je li moguce da promijenim tekst u status baru kada se postavim kursorom misa na neki hyperlink, npr imam hyperlink http://www.ja.com i kad se postavim na taj link, dole u status baru mi to isto pise.

PITANJE: Kako promijeniti tekst u status baru, ako je moguce bez koda, a ako nikako ne moze bez koda, moze li mi neko dati primjercic koda?

Hvala unaprijed!
[ noviKorisnik @ 17.01.2006. 10:14 ] @
Uh da, taj kod zadaje muke... No, među paletama bi trebalo da imaš i neku koja se zove Behaviours - pronađi je i pročačkaj - tamo bi trebalo da ima to što trebaš.

Usput, tema će biti prebačena u podforum Alati (programi za izradu sajtova).
[ nd_genius @ 17.01.2006. 10:21 ] @
Ne mogu se i dalje snaci... Ima li jos neko mozda rjesenje???
[ noviKorisnik @ 17.01.2006. 10:47 ] @
Ima, da naučiš kako se radi u programu. Gore imaš menije, pronađi u njima Behaviours i otvori panel (a možda ti je već otvoren) ... Ili sklopi prste dok nek ne dođe neko drugi da uradi, ili dok se ovde nađe neko ko može da napiše detaljno uputstvo za otvaranje panela (ja ne mogu, nemam program instaliran i nemam nameru da ga instaliram).
[ nd_genius @ 17.01.2006. 11:01 ] @
Evo ga, pronasao sam ga....

Eh, sada da napisem kako se to radi, ako jos ko bude trebao:

Klik na meni Window -> Behaviors i pojaviti se se desno panel sa tri kartice. Izaberite srednju karticu (Behaviors) i ako zelite dodati status bar tekst, kliknite na ikonicu sa malim plusicem (Add Behavior) i samo upisite tekst koji zelite da uvijek pise u dnu stranice. A ako hocete da vam se, kada se postavite na neki hyperlink, dole pojavi neki tekst, onda oznacite tekst ili dugmic sa hyperlinkom i klik desno na plusic i upisete tekst, i to je to...

Pozdrav