[ AmoK @ 18.01.2006. 11:15 ] @
Formatirao sam HDD kompletan.
Instalirao WinXP SP1.
Problem je kod bootanja sistema.
Prilikom dizanja progress bar radi slijedece:
- ide ide pa stane 10 sec. i sve tako.

Treba mu do 5 minuta da se digne.

KOnfiguracija :
p4 3.0 64bit
512 MB RAM
maxtor 80 GB
[ Dalibor81 @ 18.01.2006. 11:22 ] @
Da li se to desava odmah nakon instalacije, dok je sistem cist, ili nakon instalacije nekog drugog softvera, ako je slucaj ovo drugo seti se od kada, pa probaj sys. restore.
Pozdrav
[ Barton @ 18.01.2006. 11:23 ] @
kod mene su bili isti simptomi zbog bad sectora na HD, resenje je Low Level Format ako su bad sectori softverski.........
[ ivan.a @ 06.02.2006. 23:56 ] @
Mozda je problem hardwerski. Moj ortak je imao isti problem i kada je izvadio CD-rom WIN se startovao za 10 sec. Probaj ovo: izvadi sve komponente osim graficke i onda digni sistem, ako se WIN jos uvek dugo "dize" onda je najverovatnije problem kod softver-a.
[ Hans_D @ 07.02.2006. 01:50 ] @
Citat:
Probaj ovo: izvadi sve komponente osim graficke i onda digni sistem

Koju komponentu da izvadi?

[Ovu poruku je menjao Hans_D dana 07.02.2006. u 02:50 GMT+1]
[ m.alexandar @ 07.02.2006. 16:49 ] @
Pa eto na primer CD-rom ili koji vec opticki uredjaj ima.
U mom slucaju je to donelo velike pomake u brzini dizanja sys kada sam odkacio djubre od LG-a (svaka cast svakome -licno misljenje) sa 1.5 min na 15 sec....

Pet puta sam vracao i skidao Cd- cisto da proverim da nisam lood

Ethernet controler, Zvucnu, Modem, Tv tuner, wireless karticu, floppy, Serijske periferije...........

[ iMiki @ 08.02.2006. 14:05 ] @
Proveri kablove, data i napajanje.

Moze se desiti da je neki kabal malo ispao iz lezista.

Proveri u BIOS-u da li je za hard ukljucen LBA i eventualno IDE BUS MASTERING.

Proveri u Windows-u u Devices da li za primarnu IDE granu koristi UDMA 5 ili 6 mod, ako je PIO MOD ukljucen - selektuj primarnu IDE granu i deinstaliraj je pa restartuj masinu.
PIO MOD je sporiji ali sigurniji protokol i XP cim naleti na poteskoce sa hardom predje na PIO MOD i onda je sve 5 - 6 puta sporije.