[ kiccra @ 18.01.2006. 14:47 ] @
Pokusao sam da potprogramu (ispod) posaljem dva parametra, a da mi on nesto izracuna i to vrati kao matricu 1x6 i da to odstampam, ali mi to nije poslo za rukom. Posto sam pocetnik dobro bi mi dosla mala pomoc. Code: #include <iostream.h> #include <math.h> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> float Transf(double , double , double *); FILE * file_open(char name[], char access_mode[]); int main() { FILE *outF; outF=file_open("output.out","w"); double E, ni, koef[6]; double error; cout<<" E: "; cin>>E; cout<<"\n ni: "; cin>>ni; Transf(E, ni, &koef); if(!error) { fprintf(outF," -> input-output <-\n"); fprintf(outF," Young's Modulus : %8.3e\n",E); fprintf(outF," Poasson Ratio : %8.3e\n",ni); for(int i=0;i<6;i++) { fprintf(outF," D[",i,"] : %8.3e\n",koef[i]); } } else fprintf(outF," Greska!!!\n ni mora biti manje od 0.5!!!"); return 0; } float Transf(double Elast, double Poiss, double *pKoef[6]) { short Value=0; if(Poiss>0.5) Value=1; else { for(int i=0;i<3;i++) { *pKoef[i]=Elast*(1-Poiss)/((1+Poiss)*(1-2*Poiss)); } for(int j=3;j<6;j++) { *pKoef[j]=Elast*Poiss/((1+Poiss)*(1-2*Poiss)); } } return Value; } FILE *file_open(char name[], char access_mode[]) { FILE *f; f=fopen(name, access_mode); if(f==NULL) { perror("Ne mogu da otvorim fajl!!!"); exit(1); } return f; } |