[ euripyd @ 18.01.2006. 19:27 ] @
dakle, rec je o anketi koja bi bila slata preko e-maila kao attachment, a potrebno mi je da se moze formular popunjavati i "chekirati".

Chekiranje:
Tipa: pitanje to i to? odgovori cekiranjem

Text:
na deo pitanja ce se morati odgovarati unosom teksta. u odredjeno polje.

Da li se i kako moze napraviti dokument koji to podrzava, sa jedne strane da podrzava te funkcije, a sa druge strane da ga je moguce sacuvati izmenjenog + da je dokumenat opsteg tipa kao na primer .doc, .rtf ili .pdf.

Pozdrav
[ Jpeca @ 19.01.2006. 08:33 ] @
Postoji način za kreiranje takvih obrazaca u Wordu.

1. Na standardni način napraviti polazni dokument koji može da sadrži tekst, tabele, slike ...
2. Na ona mesta u formularu gde se predviđa unos umetnuti posebna polja klikom na odgovarajuću ikonu sa palete alata Forms: tekstualno polje , polje potvrde (checkbox) ili lista za izbor.
3. Ustanoviti kako umetnuta polja treba da se ponašaju kroz dijalog Form Field Options. Dijalog se otvara klikom na ikonu palete alata Forms.
4. Kad je formular završen, tekst i objekte osim posebnih polja zaštititi od izmena klikom na ikonu (Protect Form).


Postoji i poseban program iz Office paketa u kojem možeš napraviti različite obrazce pa i za slanje mailom - InfoPath. On radi sa XML dokumentima. Ako te ovo interesuje vidi npr. http://blogs.msdn.com/trobbins/archive/2005/06/16/430012.aspx
[ dokonjak @ 14.06.2010. 20:12 ] @
a da li mogu da napravim vezu izmedju dva padajuća menija nešto kao ako se odgovori na prvo pitanje sa opcijom jedan u drugom pitanju u padajućem meniju je nekoliko ponuđenih odgovora, a ukoliko se na prvo pitanje odgovori sa opcijom dva u drugom pitanju je grupa drugačijih odgovora i tako dalje.
nadam se da sam bio jasan, pozz