[ davor4 @ 18.01.2006. 20:09 ] @
Imam problema kod brisanja korisnika iz baze. Kod je sljedeći Code: <?php // spajanje na bazu include ("config_baza.php"); // ispis korisnika iz baze echo ("<b>Popis korisnika:</b><br>"); $ispis_korisnika = "SELECT * FROM korisnici"; if($upit_ispis_korisnika = mysql_query($ispis_korisnika, $link)) { //provjerava bazu while ($red = mysql_fetch_array ($upit_ispis_korisnika)) { //pocinje ispis echo ("<br> ID: " . $red["id"]); echo ("<br><b> Ime: " . $red["ime"] . "</b>"); echo ("<br> E-mail: " . $red["email"]); echo ("<br> Ime i prezime: " . $red["ime_i_prezime"] . "<br>"); $id = $red["id"]; //sprema id u zasebnu varijablu, radi kasnijeg brisanja ?> <form method="get" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'] ?>"> <input name="obrisi_korisnika" type="submit" value="obrisi"> </form> <?php // brisanje iz baze, ako je korisnik kliknuo obriši if (isset($_GET['obrisi_korisnika'])) { $brisanje_korisnika = "DELETE FROM korisnici WHERE id=$id"; mysql_query($brisanje_korisnika) or die ('Greška prilikom brisanja korisnika iz baze'); } } } else { echo ("Greška prilikom citanja podataka iz baze" . mysql_error()); //javlja grešku ako nije uspostavljena veza s bazom } ?> problem je u tome što kada kliknem na gumb obriši ispod nekog korisnika obriše mi se cijela baza, a ne samo korisnik kojeg sam odabrao. Samo brisanje pokušao sam riješit tako da se, kao što se vidi u kodu, ispod svakog korisnika koji se očitava iz baze iscrta forma sa gumbom za brisanje. klikom na gumb traži se da se obriše red u tablici gdje je id jednak onom kod kojeg se korisnika klikne na obriši (to sam riješio sa ugnježđenom petljom if ispod ispisa korisnika iz baze) |