Citat:
SashaM
Edit: Iz mog visemesecnog iskustva sa provajderom skontao sam da mi prijem nije problem nego je snaga mog ovisa suvise slaba pa tu dolazi do problema jer ne moze dovoljno da dobaci do njihovog AP-a
[Ovu poruku je menjao SashaM dana 19.01.2006. u 13:48 GMT+1]
Na 1000 m ? Nemoguce. Osnovni zakoni fizike prkose toj tvrdnji.
Osnovna svrha antene jest da pojaca signal koji tvoj AP salje/prima.
Ko god da ti je rekao da Ovislink 1120 ima preslab izlaz uopste pojma nema o cemu govori. 65mW je vise nego dovoljno da sa HG2424 antenom napravi stabilnu konekciju pri punoj brzini na udaljenostima do 3 KM.
Nemoj da te tjeraju da bacas pare na gluposti. Pojacalo ce samo nanijeti vise stete nego koristi. Ta jeftina i ocajna pojacala jednako pojacavaju i signal i sum, a posto je kod tebe definitivno malen prag razlike izmedju signala i shuma, nista neces postici sa dodavanjem pojacala.
Antena, antena, antena, antena i samo antena. Najbitniji detalj svih radio komunikacija je dobra antena. To je nesto na cemu se ne stedi.
Ako bi birao izmedju tog Pheeneta (bezrazlozno bolesno preskup uredjaj) + neka krsh antena, ili Ovislinka 1120 sa Hyperlink gridom, uvijek bi uzeo Ovislinka sa dobrom antenom. Pojacalo ne bi uzeo ni da mi ga daju dzaba. Pojacala imaju svoju svrhu, ali to nije za kacenje na provajdera.