[ Milan_Ristic @ 19.01.2006. 12:27 ] @
| Devojka je mlada 25.god
Bila je malo na lecenju kod nasih doktora ali rezultati su slicni.
Da li mozda znate neki lek za lecenje sizofrenije ?
Jos bolje ako bi se nesto naslo iz inostranstva pa da se naruci preko interneta ??
Svaka informacija vise je dobrodosla...
Unapred veliko hvala ! |
[ markom @ 19.01.2006. 12:34 ] @
[offtopic]
Znam da ovo nije ono što želiš da čuješ, ali ako ima negde isti da se kupi na veliko i prolije u vodovod u Srbiji, ne bi bilo loše.
Marko.
[ Shadowed @ 19.01.2006. 12:40 ] @
Ne secam se sta je sve pisano tada, ali pogledaj temu -
http://www.elitesecurity.org/tema/14422 mozda ima korisnih informacija.
[ Valerij Zajcev @ 20.01.2006. 20:49 ] @
e cuj sto se ovoga tice ozbiljniji nisam bio nikad ali posto znam na koji nacin se izlecila jedna osoba jer sam bio 100% vremena prisutan u toku lecenja imam da kazem sledece.
_____
Osoba je sa 16 god dobila prve napade u srednjoj skoli za vreme casa sa 17 je napustila srednju skolu zbog nemogucnosti komunikacije sa ostalim ljudima, poslana je na psihijatriju i lecena od najboljih psihijatara u srbiji, zbog nedostatka novca za lecenje prodala je stan ugojila se do neprepoznatljivosti. Promena psihijatra koji je dao mnogo slabije lekove najobicnije sizofrenike [bensedin, metoten i sl] ublazilo je neke napade{koji su usledili od jakih sizofrenika trzaji glave, drhtanje...], posle skoro 2.5 godine prisutnosti osobe koju niko ne vidi i paranoje da ima kamera svuda gde god se okrene i da su samo nevidljive i da ga neko non stop posmatra. Osoba je krenula svojom voljom da se opire bolesti jednostavno je pocela da ignorise sve sto vidi i pricala se samo sa 3 osobe za koje zna da postije samnom i roditeljima problem je bio san jer je osoba dolazila i u snove i non stop punila glavu o nekim fix idejama velikih pljacki...i sl. Osoba se zaposlila jedan vrlo lagan posao, ja sam bio non stop prisutan, budjenje u 7 ujutru i rad od dve smene smanjile su napetost osobe i slobodnijeg razgovora sa ljudima, vezbe u teretani pretezno kardio su imale uspeha da se vrati volja nakon raznih ohrabrivanja, lecenje kod novog psihijatra je trajalo 4 meseca. Posle 6 meseci nije bilo vise nikakvih znakova bolesti, osoba je danas normalna, funkcionise u drustvu, sluzio je vojsku, zavrsava skolu.
Mozda je tema off topic 100% ali samo sam hteo da ispricam ovu pricu jer ti toboze jaki lekovi ponekad umeju da poprilicno pogorsaju stvar.
Sizofrenicarima treba dati da funkcionisu to je bar neka moja teorija.
[ zraj @ 22.11.2006. 21:38 ] @
[ Nenad Vranjanac @ 23.11.2006. 16:06 ] @
pre svega treba da znate da sizofreni poremecaji predstavljaju siroku kategoriju i postoje razliciti oblici sizofrenije. velika grupa lekova raznih vrsta za to zovu se neuroleptici.
osobenosti neuroleptika je da vecina ima odlozeno dejstvo (6 meseci od pocetka terapije), da imaju brojne i ne bas naivne nuspojave, da su efikasni uglavnom u dejstvu na "pozitivne" manifestacije sizofrenije (halucinacije, logoreja...), dok imaju minimalan efekat na "negativne" (depresija, asocijalnost...). pored toga potpuni uspeh postize se kod 1/3 obolelih; druga trecina postize zadovoljavajuce rezultate, dok je kod trece uspeh nikakav/minimalan.
bilo kako bilo, ovakve stvari nisu za salu i NE TREBA IH LECITI U "KUCNOJ VARIJANTI". bolje nadjite neku vezu za dobrog lekara i slicno
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.