[ IDE @ 19.01.2006. 12:59 ] @
Imam jedan cudan problem.Ustvari, cudan je mozda mala rijec?? ![]() Toliko cudna stvar da se pitam jesam li lud ![]() evo sta se desava: u jednom projektu od prije pola godine sam imao sliku koja je na klik trebala da prizvede neki zvuk... i sta sam uradio: stavio sam zvuk.wav u folder projekta, i na "OnMouseDown" Event slike sam stavio: Code: PlaySound("zvuk.wav", 0, SND_FILENAME | SND_ASYNC); napomena: treba mi da kad kliknem da se odmah cuje zvuk a ne da kasni po sekund-dva...i ovo je upravo to ispunjavalo... i kad se brzo klikalo na sliku zvuk se cuo jedan za drugim automatski po kliku...I ovo je radilo tako jos kod dvoje ljudi.... danas mi se desava da taj isti program kad se klikne kasni i po 2-3 sekunde dok ne pusti zvuk ( AKO PUSTI UOPSTE!!!).A kada se klikne na 2 - 3 slike jedna za drugom bez cekanja , cuje se samo jedan zvuk i to poslije 2-3 sekunde, a svaka ima isprogramirano isto da pusti zvuk. PROSTO NEVJEROVATNO!!! to tako nije ranije bilo!! onda sam sad probao i ovako: napravio sam rucno jednu .RC datoteku i upisao u nju: Code: #define IDW_ZVUK 1000 #ifdef RC_INVOKED IDW_ZVUK WAVE "zvuk.wav" #endif (po uputsvu ljudi sa ES-a) Normalno, dodao projektu tu datoteku i stavio na "OnMouseDown" kod: Code: PlaySound( MAKEINTRESOURCE( IDW_ZVUK ), HInstance, SND_RESOURCE | SND_ASYNC ); i ovo radi, ali opet isto onoliko kasni (iako se izvrsava direktno iz memorije(?))??? pa sam probao i treci, jako slican nacin (iz BCBDEV-a): napravio sam .RC datoteku u koju sam stavio Code: IDW_ZVUK WAVE "zvuk.wav" i nju stavio u folder projekta, tako isto i sa .RH datotekom: Code: #define IDW_ZVUK 1000 i na "OnMouseDown" Event: Code: PlaySound(MAKEINTRESOURCE(IDW_ZVUK), HInstance, SND_RESOURCE | SND_ASYNC ); ali i ovo UZASNO Kasni!! u cemu je stvar?? zasto ranije nije ni malo kasnilo (dobro, mora MINIMALNO ksaniti sto se ne primjecije mnogo) a sada tako uzasno kasni...??? kako rijesiti ovaj problem, i zasto se ovo sve desava da je jedan kod nekada super radio, a sada jaaako kasni...?????? [Ovu poruku je menjao fucking voodoo dana 19.01.2006. u 14:02 GMT+1] [Ovu poruku je menjao fucking voodoo dana 19.01.2006. u 14:04 GMT+1] [Ovu poruku je menjao fucking voodoo dana 19.01.2006. u 14:06 GMT+1] |