[ DarkoNIS @ 20.01.2006. 20:12 ] @
Imam 3d corner koja je 20 dana radila super, signal oko 50%, link quality oko65% i to je davalo solidne rezultate. Od jednom, bez ikakvih promena, signal pada na 30%. Ispitao sam kablove, konstrukciju antene, polozaj, konektor na kartici, menjao slot kartice, i opet isto!! Antena je na otvorenom, POKISLA, ali sam je skinuo da proverim da slucajno nema zraceci element spoj sa masom. Sve deluje ok. Komsija s istom antenom udaljen 20m od mene, nema nikakvih problema sto dokazuje da nije nista sa druge strane u pitanju. Inace smo zakaceni na isti AP providera koji je 1300m udaljen. Imate ideju, sta bi moglo da bude u pitanju ?! Zasto je signal pao odjednom ?
[ dendic @ 20.01.2006. 21:17 ] @
pa sve ukazuje na to da je vlaga ucinila svoje,jesi siguran da ti nesto nije oksidiralo ili da ti nije koaks povuko vlagu.Cesto koaksijalni kabl zna u sebe uvuci vlagu toliko da nakon oderedjenog vremena pozeleni iznutra.Najbolje probaj novi kabl stavit ili neki kraci stavi, a priblizi PC nekako do nje za probe..
[ DarkoNIS @ 20.01.2006. 22:03 ] @
Ne bih rekao da je koaks, ipak je relativno kratko napolju da bi oksidirao... Otvarao sam konektor i deluje ok. E, sad, zanima me sta se desava ako voda udje u zraceci element, s obzirom da je cevcica ... ?!
[ Whalata @ 20.01.2006. 22:57 ] @
Da li postoji mogucnost da razmenite antene i tako probate?

Trenutno zavrsavam 3dcorner, pa me zivo zanima epilog ove price.
[ DarkoNIS @ 20.01.2006. 23:22 ] @
:) Postoji, to je prvo sto cu sutra da uradim. Drugo, zamenicu i kartice :)) The truth is out there...
[ dendic @ 21.01.2006. 10:43 ] @
Kraj koaksijalnog kabla ti zna upijat preko one njegove mase-pletenice ko spuzva vodu.Cak se zna desiti da procuri na drugom kraju..
[ zveckoo @ 21.01.2006. 21:33 ] @
Citat:
DarkoNIS:E, sad, zanima me sta se desava ako voda udje u zraceci element, s obzirom da je cevcica ... ?!

Upravo je to i problem. Kad skines cevcicu videces da je na mestu kontakta oksidisalo. Ja sam moju prvu 3D korner antenu upravo morao skidati zbog toga (bila je na krovu jedno 3 meseca). Da stvar dude gora nakraju sam morao zameniti ceo N konektor posto sam ga cimajuci odvalio.
Ostale 3D korner antene sam pravio od bakarne zice 3,5 mm i onda nema problema.
[ DarkoNIS @ 23.01.2006. 17:16 ] @
Zveckoo, zamenio sam i konektor i cevcicu i kabl. Nista se ne menja. Signal je i dalje 15% nizi OD JEDNOM ! (