Deki, živ si.. dobro je :))
Citat:
Pa sad, to je samo priblizavanje sto bi se reklo, za javu imas mnogo vise 3rd party biblioteka, nego sto to imas za .NET.
Što je dovelo do toga da se više ne zna koji pije, a koji plaća. Koliko ono web framework-ova za Javu imamo danas? 5? 10? Koliko servera? 5? 10? Sve je to lepo dok programiraš stvar od početka, ali šta ako dođeš u situaciju da održavaš tuđe aplikacije? Negde su koristili Spring, negde Struts, negde JPA, negde Hibernate, negde je JBoss, negde WebSphere, negde Apache Geronimo.. hmmm..?
Citat:
Tipa e na JBossu postoji npr taj i taj bug, moja aplikacija ne moze da stane sa radom, nemam vremena da cekam patch, nema problema stavis recimo glassfish ili mozda neki drugi komercijalni application server i uzivas.
Aha, kako da ne. U kom to filmu se menjaju serveri samo tako?
Pa šta kad ima problem u GlassFish-u? Ajmo sledeći server?
Citat:
Nego kada smo kod .NET-a koji pa on ima adut sto java nema ?
Hmmm... npr. parcijalne klase, LINQ, type inference, nullable types, extension methods.. ima zaista dosta stvari koje je C# dobio u verzijama 2 i 3, a čini mi se da Java dosta toga nema. Doduše, prestao sam da pratim Javu oko verzije 1.5, tako da nije isključeno da su u v.1.6 dodali nešto (ili u 1.7).
Čini mi se da .NET bije Javu i po pitanju jezika, pogotovo kada se zna da MS stoji iza nekih implementacija (npr. IronPython, IronRuby).