[ Nemanja Avramović @ 22.01.2006. 22:01 ] @
Pozdrav, radim na nekom sajtu gde bi trebalo da se vidi neki video materijal ali da ne moze da se skine. Trazio sam razne flash player-e ali svi ili treba da se plate, ili ovo, ili ono, pa reko' da pokusam sa EMBED tagom. I sve super, napisem ja sledeci kod... Code: <embed src="video.wmv" width="320" height="260"></embed> ...i sve to super radi, moze da se pusti video i u FireFox-u i u IE-u. Ali sad, kako zastititi fajl od download-a (makar malo)? Evo sta sam ja uradio: 1) Umesto video.wmv u gornji tag ubacim video.avi 2) Ubacim sledeci .htaccess Code: RewriteEngine On RewriteRule ^video.avi$ video.php 3) Napravim sledeci video.php Code: <?php error_reporting(0); $file = 'video.wmv'; header("Content-Type: video/x-ms-wmv"); readfile($file); ?> Kada pozovem video.avi iz browsera on mi nudi da ga skinem, i kad ga skinem sve lepo radi. Medjutim kada otvorim stranicu u browseru pise nesto kao PlugIn performed illegal operation i savetuje mi da restartujem Firefox... Da li neko ima iskustva sa ovim? edit: Zastitu bih naknadno uradio, nesto tipa provere referera (znam da nije neka zastita ali jbg) ili tako nesto... [Ovu poruku je menjao JaHvram dana 22.01.2006. u 23:04 GMT+1] |