[ mmilinca @ 23.01.2006. 11:04 ] @
Pozdrav. Mnogo puta sam na ovom forumu dobio pomoc, pa se i sada obracam ljudima - sos,sos,sos!!! Radim na win aplikaciji, vb.net sa mysql-om. Problem mi predstavlja prikazivanje crystal report izvestaja. Kako mi se promene podesavanja na stampacu, tj da li je prikaz lanscape ili portret, tako dolazi do proemena u mojoj aplikaciji. Pokusao sam dve stvari: 1. Pri dizajniranju izvestaja, desni klik na report -> Designer->Printer setup-> i odaberem Lanscape,ako to recimo zelim 2. Pokusao sam da kroz kod na formi na kojoj se otvara izvestaj to definisem sa Code: ... crReportDocument = New crSviTereni crReportDocument.SetDataSource(myData) CrystalReportViewer1.ReportSource = crReportDocument CrystalReportViewer1.Zoom(2) 'odredjivanje default polozaja papira crReportDocument.PrintOptions.PaperOrientation = CrystalDecisions.[Shared].PaperOrientation.Landscape crReportDocument.PrintOptions.PaperSize = CrystalDecisions.[Shared].PaperSize.PaperA4 Kako da mi promena stampaca ne menja prikaz izvestaja(jer ako mi sa landscape prebaci na portrait icese mi izvestaj), kako da to zabranim, tj da za svaki izvestaj vazi ono sto sam ja izabrao neki da budu portret, a neki landscape. sos,sos,sos |