[ broker @ 24.01.2006. 11:24 ] @
Radim neku web aplikaciju pa mi treba da auomatski prepoznam koju vrstu klijenta upotrebljava korisnik. Wap klijent ami nije problem da prepoznam ali ne znam kako da razlikujem uredjaje koji seponasaju kao standardni web browseri ali imaju manje ekrane: mobilni ili PDA sa punim web klijentom.

Da li je neko radio ovako nesto?
[ flylord @ 24.01.2006. 11:34 ] @
pogledaj ovoo sta ima
http://wurfl.sourceforge.net/
[ broker @ 24.01.2006. 15:50 ] @
Zanimljiva stvar ali ak nekome bas trebaju toliki detalji. Meni ceposao da zavrsi samo da razlikujem PDA od obicnog racunara.

Nasao sam neku listu stringova koji se pojavljuju u HTTP_USER_AGENT kada su PDA u pitanju. Trebalo bi da moze da mi posluzi za najosnovnije prepoznavanje da li se radi o PDA uredjaju. Mozda ce jos nekome zatrebati:

"PDA"
"PalmOS"
"PalmSource"
"Blackberry"
"Nokia"
"Windows CE"
"Symbian"
"Smartphone"
"ReqwirelessWeb"
"SonyEricsson"
"WhatsUp"
"DoCoMo"
"J-PHONE"
"KDDI"
"UP.Browser"
"DDIPOCKET"

Za prepoznavanje wap klijenta proveravam da li se u HTTP_ACCEPTsadrzi string ".wap"

Za moje potrebe ovo bi trebalo da radi posao. Ako naidjem na neku anomaliju, javicu.
[ Mister Big Time @ 28.01.2006. 06:14 ] @
Zanimljiva tema...

Samo vodi racuna da neki PDA/Mobile phone browseri mogu da se predstavljaju kao neki rasprostranjen browser kao sto je IE.... mada to je vec problem tih korisnika sto fake-uju user agent string Ti kao autor aplikacije si uradio sve sto je do tebe...
[ broker @ 29.01.2006. 00:04 ] @
Otprilike tako. Ako se neki uredjaj ili program predstavlja kao neko drugi, to je vec njegov problem.