[ AMD64 @ 29.01.2006. 15:32 ] @
dali neko moze da mi objasni kako mogu da uradim web sa php ,uplatio sam web hosting pa zelim da uplodujem web ,gledao po sajtovima i sve ali mi bas nije jasno jer nikad nisam ni pomislio niti sam bio zainteresovan za php,kako bi mogo da uradim svoj web u php ,imam dreamweaver 8 ,dali moze tu ,kada uradim neku stranicu i snimim je ko index.php i druge koje se vezu kasnije kad odem na preview ne otara mi stranicu vec mi je da kao download da je ili otvorim ili snimim na komp

unapred hvala
[ SmilieBG @ 29.01.2006. 16:57 ] @
odlican pocetak bi bio: www.php.net :)
a odmah iza njega, u foto-finishu: www.google.com

Nedaleko iza njih, navire se: www.hotscripts.com

Poz,
Sale
[ AMD64 @ 29.01.2006. 17:13 ] @
hvala!! pored ovih sajtova jos sam hteo da pitam ,dali je potrebno da se intalira PHP u racunaru c:\php i jos koje programe apache itd sve me navodi na te neke programe ,a dali ima neka gotova skripta tj gotov web koji je u php i samo da se edituje u dreamweaver 8 i snimi i tako uploduje na webhosting ,posto gde sam ja uplatio na contorl panenu ima web options i tako dje tamo podrazava svoje php-php3-php4 -mozes da pogledas imas demo verziju na www.ixwebhosting.com ja sam uzeo od linuxa
[ dragancesu @ 29.01.2006. 17:42 ] @
Teoretski nije potrebno ali kako onda probati? Pogledaj

http://www.webmajstori.net/vodici/index.php?a=20

i naci ces uputstva za instaliranje apache, php i mysql-a.

Ako trazis nesto gotovo potrazi template

[ AMD64 @ 29.01.2006. 18:03 ] @
ako ne treba onda da ne diram
a ima znaci gotovi template ,imam ovaj dreamweaver znas li ti mozda kako preko nejga ide to cudo php ,jer ja uzmem php temlpate od njega blank starnica ,kasnije je radim u desing formatu i kad to snimim nece je**** ,ne otvara mi stranicu samo mi je da kao downlaoad ,a sto se tice gotovih templata znas li ti tacno gde da ih skinem jer stvarno nemam pojima s`ovim ,i kad ih skinem dali su to gotovi web sajt samo sto treba da se edituje kasnije menjanje imena navigatiora titla i sve ostalo ,e posle kad budem to zavsrsio sa editovanjem sta treba da mu uradim da bi mi i internet expoleru otvorio normalno stranicu kao u htlm ,jer ja sam napravio ceo moj web u html ,ali valjda nije to to ,jer svaku stranicu koju otvorim mi je u html,to zelim da mu bude u php ,ili dali moze ono sto sam radio sve u html convertiram u php i da uplodujem u moj ftp za otvaranje weba ???
[ Nemanja Avramović @ 29.01.2006. 18:37 ] @
Skini EasyPHP 1.8 sa www.easyphp.org
Tu imas Apache, php i MySQL i tako ces moci da testiras aplikacije koje napravis...
[ broker @ 29.01.2006. 18:51 ] @
AMd, kakvi templejti, kakvi bakraci. Ako hoces da se bavis PHP-om to je programiranje. Editor u sake i vozis, nema tu slaganja kockica kako si navikao da radis u DreamWeaveru, ne ulazeci u sustinu.
[ AMD64 @ 29.01.2006. 18:56 ] @
zar sve mora da se radi kucanjem a nema nista desing i click click??
hehe jebo ja php ,,nista ne moze malo kuckanjem malo click click
[ broker @ 29.01.2006. 22:01 ] @
Hvala bogu ne moze. Da nije tako, onda bi trziste preplavila gomila script kidija koja odlicno barata sa copy&paste opcijama u DreamWeaver-u. Ovako je posao jos uvek rezervisan za one koji imaju znanje.
[ SmilieBG @ 29.01.2006. 22:23 ] @
Citat:
AMD64: zar sve mora da se radi kucanjem a nema nista desing i click click??
hehe jebo ja php ,,nista ne moze malo kuckanjem malo click click

Moze, od-click-cesh do prvog webdesign biroa, iz-click-cesh par stotina evrica i eto ti click-click sajta :)

Ne, batali PHP, radi nesto korisno, moj iskren savet ;)

Poz,
Sale
[ AMD64 @ 31.01.2006. 00:58 ] @
ok hvala to jedino uz pomoc tutorijala i dobre knjige ali nema veze ima vreme i zato ,a sta mislite u *.asp ,kako se tu radi dali ima kuckanja ili je na desing
[ broker @ 31.01.2006. 08:50 ] @
Mozemo da probamo ti sredimo za neki posao na bageru. Ovi novi svi imaju dzojstik...nema kuckanja.
[ flylord @ 31.01.2006. 09:09 ] @
more ima i RAD alat za PHP koji je cak i dobar. Radi posao. http://www.yessoftware.com/pro...roduct_detail.php?product_id=1

[ Nemanja Avramović @ 31.01.2006. 15:09 ] @
o ne... :|
[ broker @ 31.01.2006. 15:39 ] @
Sad ce da trazi crack :)
[ freeghost @ 31.01.2006. 23:40 ] @
<br>
<br>
</blockquote>
<font size="-1">A da mu napi�emo <span class="moz-smiley-s1"><span>
:-) </span></span></font><br>
</body>
</html>
[ AMD64 @ 02.02.2006. 23:44 ] @
Broker !!!!!!!!

ti to znas iz iskustva kakvi dzojstici ima na novim bagerima ,znas sta lepo mmi ide za pocetak PHP
niko rodjen nije naucen pa nisi ni ti ,kako si ti naucio i ja cu sigurno makar to bilo za 2 godine eto ucimse polako polako ,inace zasto postoji forum i ti trazis nekad pomoc od druge i tebi nesto nije jasno kao i meni , ja sam reko na pocetku i TEMA GLASI "PPOCETNIK U PHP POMOC"
mislim da si to skontao sta znaci nije valjda DZOJTIK OD BAGERA ,ako znate neke tutorijale na srskom dajte linkove gde se moze skinuti
[ AMD64 @ 02.02.2006. 23:45 ] @
Broker !!!!!!!!

ti to znas iz iskustva kakvi dzojstici ima na novim bagerima ,znas sta lepo mmi ide za pocetak PHP
niko rodjen nije naucen pa nisi ni ti ,kako si ti naucio i ja cu sigurno makar to bilo za 2 godine eto ucimse polako polako ,inace zasto postoji forum i ti trazis nekad pomoc od druge i tebi nesto nije jasno kao i meni , ja sam reko na pocetku i TEMA GLASI "PPOCETNIK U PHP POMOC"
mislim da si to skontao sta znaci nije valjda DZOJTIK OD BAGERA ,ako znate neke tutorijale na srskom dajte linkove gde se moze skinuti
[ Jbyn4e @ 03.02.2006. 10:48 ] @
Pocetnik, nemoj da flejmujemo ovde. Prvo - nisi se udostojio ni da procitas TOP teme php foruma, gde pise mnogo toga o php-i, i linkovi i saveti i td itd. Drugo, nisi se udostojio ni pravilnik da procitas - da potrazis da li je vec pisano o tome, da ne budes nestrpljiv itd... citaj sam. Shvatices PHP, nije on toliki problem :)

I naravno, ne odustaj... :)
[ SmilieBGD @ 03.02.2006. 14:02 ] @
AMD64 - to sto ti trazis, ima - ali iskreno bolje da nema, jer PHP nije to...

postoje drugi programi, za html koji to prave... Programiranje i jeste, da se bacis u hiljade redova cistog teksta, zapeta, otvorenih i zatvorenih zagrada... Pa je i PHP takav... Prema tome clickclick i PHP zaboravi :)

Poz,
Sale
[ broker @ 03.02.2006. 14:37 ] @
AMD64, naravnod a znam da u bagerima imaju dzojstici. Nisam nazalsot nikada vozio bager (mada smatram daje to mnogo dobra zanimacija) ali eto, kad mene nesto interesuje nije mi tesko da malo proucim, raspitam se, saznam...

Potpuno si u pravu ni ja se nisam naucen rodio, i trebala mi je pomoc drugih, ali sam se uvek trudio da te od kojih trazim pomoc ispostujem bar za toliko da prvo procitam sve sto mogu da nadjem o problemu koji resavam, pa tek kada vise nemam odakle da naucim a jos uvek nisam resio, ja onda pitam druge.

To nikad anisu bila banalna pitanja ipa: mrzime dacitam pa ako moze neko da mi to malo preprica.

I da vidis, nikada mi nisu uskracivali pomoc.
[ AMD64 @ 05.02.2006. 23:13 ] @
u redu je sve ovo i u vezi ove teme ,ja sam reko jer nisam imao nikad kontakta sa php a nije me ni zanimalo ali eto vreme cini nekad svoje da covek dodje u situaciji da ga i to interesuje pa eto i mene php ,i tezak je i lak ucimo polagano sta sad da kazem imam malo problema oko hiperlinka povezivanje od jedne na druge stranice ali potrudicu se i to da sredim naso sam dosta tutorijala ,UCIM seeee
[ Nemanja Avramović @ 06.02.2006. 02:08 ] @
Linkovi nemaju veze sa php-om