[ Drazen rule @ 29.01.2006. 22:51 ] @
#include <stdio.h> #include <conio.h> #include <stdlib.h> #define MAXRED 100 #define MAXSTUP 100 //funkcija int suma(int *mat, int m, int maxstup) { int rez=0; //racunanje sume for(int i=0; i<m; i++) { for( int j=0; j<m; j++) { if(i!=j) { rez+=mat[i*maxstup + j]; } } } return rez; } //glavni program void main() { int mat[MAXRED][MAXSTUP], m; int rez; printf("Upisite dimenzije cijelobrojne kvadratne matrice ([m][m]): "); scanf("%d", &m); system("cls"); for(int i=0; i<m; i++) { for( int j=0; j<m; j++) { printf("Upisite cijelobrojni element matrice [%d][%d]: ", i+1, j+1); scanf("%d", &mat[j]); } printf("\n"); } //poziv funckije rez=suma(&mat[0][0], m,MAXSTUP); //ispis matrice printf("Ispis promjenjene matrice: \n"); for(int i=0; i<m; i++) { for( int j=0; j<m; j++) { printf("%d ", mat[j]); } printf("\n"); } printf("\nZbroj elemenata zadane cjelobrojne kvadratne matrice koji ne pripadaju glavnoj dijagonali iznosi: %d", rez); getch(); } Evo.. to je program.. javlja mi gresku main must return int. Problem je zacijelo u voidu ali nisam siguran zasto. Ima tko kakvo saznanje o problemu dev-a s voidom. ili sam mozda ja pogrjesio.. u microsoft visual studiu 2005 pro radi super radio sam u verziji 4.9.7.0 Svaka pomoc je dobrodosla poz.. |