[ cicovic @ 31.01.2006. 10:55 ] @
Saljem Vam moj pocetnicki pokusaj da olaksam posao meni i drugima u firmi u kojoj radim. Ali...
Zapeo sam na izradi kartice kupca. Odnosno, poprilican posao mi je otvaranje nekoliko formi da bih video sta komintent duguje, a sta potrazuje. Ukoliko otvorim dug po kupcu, nemam uvid koliko duguje itd...
Ne znam kako da uradim karticu kupca, prosto i jednostavno.
Pokusao sam da na jednom obrascu ili izvestaju dobijem, sta je komintent platio a sta na osnovu predracuna duguje,a da pritom, dug po predracunu ne pokazuje sve stavke sa predracuna , nego ukupan zbir sa predracuna i stavke koje je komintent platio, koje dobijam na osnovu uknjizenih izvoda.
Svaka kritika i savet su dobro dosli. Hvala unapred

Sad sam tek video da je max file 260k a zipovana baza ima 700k
Neka ideja?

[Ovu poruku je menjao cicovic dana 31.01.2006. u 12:09 GMT+1]
[ BiloKoje @ 31.01.2006. 12:16 ] @

Ako radiš izveštaj, izvor podataka su ti, otprilike, tabele Kupci, Računi, Stavke.

U izveštaju grupišeš podatke po kupcu, pa po dokumentu (računu, predračunu), a stavke dolaze u sekciju detalji. Za sekciju detalji, osobinu Visible postavi na No.

U sekcijama GroupFuter1 i GroupFuter2 napravi textbox čiji je vrednost =sum(VrednostIzStavkiRačuna).

Ako ovo nije dovoljno, napravi kopiju baze samo sa podacima koji su neophodni za izradu kartice pa okači. Znači 3-4 tabele sa po dva tri reda podataka (i ne mora), pa napravimo nešto.

Možda je potrebno da uradiš kompact&repair baze pre zipovanja.
[ cicovic @ 31.01.2006. 12:50 ] @
Uh...
na strani
www.ankom.co.yu
sam uspeo da postavim zipovano
[ BiloKoje @ 31.01.2006. 13:43 ] @

Ok, video sam na brzinu. Nego poslao si aplikaciju sa linkovanim tabelama, koje naravno ne vidimo. I ne treba da vidimo podatke, ali bi bilo zgodnije da su tabele tu, a da su prazne.

Završavam neki poso, odlazim, pa dođem sutra, rano.
[ cicovic @ 31.01.2006. 15:08 ] @
Sorry,
pokusacu da ispravim
[ cicovic @ 01.02.2006. 10:56 ] @
Iko? Pls!
[ BiloKoje @ 01.02.2006. 12:30 ] @
napravi upit sa ovim SQL:

SELECT Predracun.BrojPredracuna, Predracun.Datum, Predracun.SifraKom, Komintenti.Delatnost, Komintenti.NAZIV, Komintenti.Telefoni, Komintenti.Vlasnik, Sum([cena]*[kolicina]) AS iznos
FROM (Komintenti INNER JOIN Predracun ON Komintenti.[Broj kupca] = Predracun.SifraKom) INNER JOIN Det_Predracuna ON Predracun.BrojPredracuna = Det_Predracuna.BrPredrac
GROUP BY Predracun.BrojPredracuna, Predracun.Datum, Predracun.SifraKom, Komintenti.Delatnost, Komintenti.NAZIV, Komintenti.Telefoni, Komintenti.Vlasnik, Predracun.Placeno
HAVING (((Predracun.SifraKom)=[Forms]![Dug po kupcu]![Text0]) AND ((Predracun.Placeno)=No));

[Ovu poruku je menjao BiloKoje dana 02.02.2006. u 06:39 GMT+1]
[ cicovic @ 01.02.2006. 19:43 ] @
UH. Hvala

Izvini, kako?

Vecinu ovih stvari sam napravio vizardima ili kopirajuci fore iz neke sample Northwind.mdb.

Ako otvorim bilo koji od query-ja i odaberem SQL specific, Union ili data definition, nudi mi blank Notepad, i snimanje kao Query5

A kada startujem taj isti query, trazi `Forms, dug po kupcu Text 0`, i kada upisem nekog komintenta, ne dobijem realne rezultate

Kazi mi gde da nadjem literaturu za ove SQL mozgalice, preporuka ili slicno, on line ili stampana stvar.

Umalo da zaboravim,

HVALA
[ cicovic @ 04.02.2006. 07:54 ] @
Uspeo sam nesto da uradim.
Naime, ok je ovo ali kako da promenim recimo, ukoliko hocu ovaj query da upotrebim da napravim formu na kojoj cu u Combo-u da po nazivu ili broju kupca izaberem komintenta a da mi u detaljima izadje subforma sa ovim query-jem i jos jedna subforma sa placenim pa bih napravio razliku u tekst boxu, tj sumasumarum kupca (znao bih realno stanje dugovanja kupca). Probao sam to da uadim ali mi stalno izbacuije formu u kojoj cu upisati broj kupca, bez obzira na combo u header-u koji se poziva na navedene detalje
[ BiloKoje @ 06.02.2006. 07:15 ] @
prekopiraj iz priložene baze upit i formu u svoju bazu
[ cicovic @ 06.02.2006. 12:04 ] @
Hvala najlepse!

To bi otprilike bilo to. Potoji jos par sitnica za doradu ali mislim da cu uspeti bez pomoci.