[ erno @ 01.02.2006. 11:53 ] @
pozdrav, kako bih mogao parsovati html tagove tako da mogu odsjeci onaj dio html code-a do <body> (html,head,title,/head tagove) i ubaciti ih u textbox? thnx ljudi. pozdrav |
[ erno @ 01.02.2006. 11:53 ] @
[ Nemanja Avramović @ 01.02.2006. 13:35 ] @
To je bar lako. Snimi sledeci kod kao bilo koju stranicu i pozovi kroz browser, dobices ono sto pise izmedju <body> i </body> tagova:
Code: <html> <head> <title>test</title> </head> <body> <?php $sadrzaj_fajla = file_get_contents(".".$_SERVER['PHP_SELF']); if (eregi("<body>(.*)</body>", $sadrzaj_fajla, $out)) { $body = $out[1]; } else { $body = "Ne mogu da pronadjem BODY tag!"; } echo nl2br(htmlspecialchars($body)); ?> </body> </html> [ erno @ 06.02.2006. 11:02 ] @
Super, mozes li mi jos reci kako da parsujemo ujedno i parametre unutar body taga? ja sam pokusao ovako i nije mi uspijelo:
Code: function parseContent() // parse content between body tags { if(eregi("<body(.*)>(.*)</body>", $this->mFileContent, $output)) { $this->mBodyContent = $output[2]; } else { $this->mBodyContent = ""; } } function parseBodyParameters() // parse parameters from body tag { if(eregi("<body (.*)>", $this->mFileContent, $output)) { $this->mBodyParameters = $output[1]; } else { $this->mBodyParameters = ""; } } thnx. ciao [ Nemanja Avramović @ 06.02.2006. 12:48 ] @
Eh, pa ne znam ja toliko RegEx, sorry
![]() [ erno @ 06.02.2006. 14:06 ] @
ok :-) hvala puno ;-)
[ Nemanja Avramović @ 06.02.2006. 16:14 ] @
Problem je u tome sto ne znam da li ce:
Code: if(eregi("<body (.*)>", $this->mFileContent, $output)) ...vratiti od <body do prvog > ili do poslednjeg > u prosledjenom stringu, ako me razumes...? [ erno @ 07.02.2006. 11:56 ] @
Pa vraca sve do posljednjeg u stringu znaci vratit ce sve do html>. ipak u nekim slucajevima funkcionise. npr. kad se izmedju body tagova nalazi samo linija teksta bez drugih tagova.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|