[ Grozzzni @ 01.02.2006. 12:37 ] @
Prvo bih zeleo sve vas da pozdravim. Evo da vam objasnim moj slucaj. Imam bekap my sql baze sa IPB foruma (verzija 2.1.0), i sad sam promenio hosting firmu, i instalirao forum (takodje isti taj IPB 2.1.0) i sada imam problem. Naravno kada sam instalirao forum, baza je prazna. Imam bekap koji sam uradio preko Admin CP -a u IPB. I sada postavljam pitanje kako da vratim bazu. Baza je u Gzip formatu (nisam je otvarao) samo sam rename-ovao fajl na datum recimo ako se baza u defaultu zove baza.gz ja sam je samo renameovao u baza1-02-2006.gz . Jer je moguce da je to ostetilo podatke koji su zapakovani u Gzip fajlu? Pokusao sam da vratim bazu preko Cpanela (CpanelX) ali izgleda da ne moze, moguce zato sto su verzije razlicite... rekli su mi preko PhpMyAdmin-a da uradim, ali ne znam kako, zato vas pitam za pomoc i savet. Sta da radim? Unapred HVALA!
[ BURA @ 02.02.2006. 12:12 ] @
Trebaš importirati dump baze u novu bazu. Ako ti je dump (tj fajl koji je zapakiran) veći od ograničenja koje ima phpmyadmin (mislim 2MB) onda neće ići.
E sad... možeš od tog .sql fajla ručno napraviti dva manja ili koristiti skriptu sa http://www.ozerov.de/bigdump.php

No najbolje ti je da to napraviš preko shell-a. U tom slučaju server admin ti mora omogućiti pristup (koristi putty.exe). Pa mu kažeš:

shell> mysql db_name < backup-file.sql

ali prvo se moraš logirati na novi server te se spojiti na bazu:

shell> mysql -h host -u user -p
Enter password: ********

-------------------------------------------------

Na windozama ti je slično.

>mysql -h host -u username -p
>source pathdodokumenta/backup-file.sql

i on će utrpati strukturu i podatke u bazu
--------------------------------------------------

Primenovanjem .gz nisi 'oštetio' podatke.

[ Grozzzni @ 04.02.2006. 21:55 ] @
Hvala ti BURA. Evo kako stvari stoje. Fajl je mozda oko 650 kb, tako da nema tih prekoracenja. Jedino sto je extenzija .gz jer je zapakovan, nije .sql. E sad zeleo bih da te pitam kako da vratim daj dump fajl? Jer se to radi preko PHPMyadmin-a ili kako vec? Ako bih mogao to da mi malo pojasnis. Unapred hvala!
[ BURA @ 10.02.2006. 16:29 ] @
Ne kužim što misliš pod 'kako da vratim daj dump fajl'?
Odpakiraj .gz s recimo Power Archiver-om ili nekim sličnim alatom za kompresiju, i dobit ćeš dump.sql ili .txt (nije bitno uglavnom fajl koji možeš otvoriti u nekom txt editoru). Fajl uploadaš na server preko ftp-a ili ssh kako ti je već administrator složio i u shellu napišeš naredbu koju sam ti napisao.
///////////////////////////////////////////////////////////
Nisam dugo radio s mysql-om i moje iskustvo je skromno pa pišem po sjećanju. Uz to, nemam pri ruci okolinu na kojoj bih se prisjetio, ali vjerujem da ćeš se snaći.
//////////////////////////////////////////////////////////
Redom nakon što se logiraš na server:

>mysql -h host -u username -p

mysql>show databases; //tada ćeš vidjeti listu baza u Mysql-u

mysql>use ImeTvojeBaze; //mysql ti kaže da sad radiš s njim

mysql>source PathDoFajla/fajl.sql (Ili .txt )

----------------------------------------------------------

ILI odeš u phpmyadmin, odabereš svoju bazu iz lijevog dropdown menua.
Klikneš na link SQL (na vrhu stranice u tabovima), onda imaš jedan textbox u koji bi trebao upisati DDL ali ne diraš to nego ispod textbox-a imaš 'Load data from file', klikneš 'Browse' i sa sa lokalnog diska i odabereš .sql ili .txt u kojem ti je backup (odpakiran!). Nakon toga stisni 'Go' i stvar bi se trebala bočeti loadati.

Phpmyadmin ima online dokumentaciju pa ako negdje zapneš pokušaj konzultirati nju.
Nadam se da će ti ovo pomoći ali stvarno pišem ti po sjećanju.