[ gygy @ 01.02.2006. 21:11 ] @
Koristim FreeReport, i imam jedan problem nemogu da imam slova čć, piše nesto bezveze, a šdž imam. Kako to da sredima? Pozz |
[ gygy @ 01.02.2006. 21:11 ] @
[ martinj @ 02.02.2006. 06:52 ] @
probaj da u regional settings za windows postavis opciju "language for non unicode programs" na serbian (latin), i naravno, default font za report na neki koji ima CE karaktere
[ Bojan Kopanja @ 02.02.2006. 17:20 ] @
Ovo resenje ce verovatno da radi i to ne samo za FastReport vec i za sve ostale komponente koje postoje... To upravo korisitm u jednom programu koji sad radim i to na labelima, editima, Dugmicima, u bazi i gde god mi je jos trebalo da pise nesto, a da koristi nasa slova... Jedini je problem ovde sto bi svaki korisnik morao da podesi regional settings na serbian latin ako to vec nije podeseno, sto je slucaj kod 99% korisnika, bar koliko sam ja primetio...
[ martinj @ 02.02.2006. 19:12 ] @
Tu je problem nedostatak obrazovanja korisnika (ili lenjost servisera koji instaliraju software na racunar), ali se to jednostavno resava jednom stranom u uputstvu za rad programa ili tel. razgovorom od 2-3 minuta. Bar je to slucaj kod mene.
[ Bojan Kopanja @ 02.02.2006. 19:53 ] @
Jes' vala i to sto kazes
![]() [ gygy @ 06.02.2006. 22:01 ] @
Citat: martinj: probaj da u regional settings za windows postavis opciju "language for non unicode programs" na serbian (latin), i naravno, default font za report na neki koji ima CE karaktere Sve uradjeno ali ne radi. Verovatno treba nadograditi "language", posto ima samo za DUTCH, ENGLISH, FRENCH, GERMAN, ITALIAN, RUSSIAN, SPANISH i UKRAINE. Pokusacu nesto drugo pa cu da javim. Ali imam jos jedan problem kako da sa forme edit1 prebacima u freereport to je kod QReport-a islo otprileke ovako .... begin QuickReport1.QLabel1.Caption := Edit1.Text; QuickReport1.Preview; end; ... Hvala na razumevanju!!! Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|