[ timi263057 @ 03.02.2006. 16:13 ] @
Koristim DreamWeare i znam kako insert sumbit button i textarea. Ali me zanima kako da napravim kad neki korisnik ukuca neki komentar i ode na Sumbit: kako da napravim da se to pojavi na web stranici. |
[ timi263057 @ 03.02.2006. 16:13 ] @
[ ColdKeyboard @ 03.02.2006. 16:17 ] @
Najlaksi nacin za to ti je da napravish malu .php skriptu koja bi
primala sve komentare koji su posalji iz te forme sa post ili get komandom i zatim da ih upisuje u txt fajl ili josh bolje ako imash mysql bazu. Kasnije samo na sajtu stavish da cita iz tog txt sajta ili iz sql baze... [ noviKorisnik @ 03.02.2006. 16:48 ] @
dreamweare ?
[ timi263057 @ 03.02.2006. 18:47 ] @
Macromedia Dreamweaver MX 2004. Cold jel mi možeš reći kako to napraviti?
[ ColdKeyboard @ 03.02.2006. 19:12 ] @
Po meni najlakse bi ti bilo ako bi imao mysql server, ali posto cijelo
vrijeme spominjesh dreamweaver predpostavljam da si pocetnik i hoces samo onako da eksperimentises zato morash da radish sa php-om + txt faj. Evo neki primer sto sam davno pravio, ne znam uopste ni gdje ga ovaj MSov search iskopa na disku ali eto probaj, mozda posluzi... Mislim da bi ovo trebalo da radi barem ono osnovno. index.php Code: </head> <body> <? $nick = $_POST['nick']; $ime = $_POST['ime']; $mail = $_POST['mail']; $tekst = $_POST['tekst']; if ((empty($nick)) && (empty($ime)) && (empty($mail)) && (empty($tekst))) { ?> <form action="index.php" method="post" name="Prijava" id="Prijava"> <table width="448" border="0"> <tr> <td width="125" align="center" valign="middle"><span class="style4">Vas nadimak </span></td> <td width="313" align="left" valign="middle"> <input name="nick" type="text" class="textbox" id="nick"> </td> </tr> <tr> <td align="center" valign="middle"><span class="style4">Vashe Ime </span></td> <td align="left" valign="middle"> <input name="ime" type="text" class="textbox" id="ime"> </td> </tr> <tr> <td align="center" valign="middle"><span class="style4">Vas email </span></td> <td align="left" valign="middle"> <input name="mail" type="text" class="textbox" id="mail"> </td> </tr> <tr> <td align="center" valign="middle">Vas tekst </td> <td align="left" valign="middle"> <textarea name="tekst" rows="5" class="textbox" id="tekst"></textarea> </td> </tr> <tr> <td colspan="2" align="center" valign="middle"> <input name="Submit" type="submit" class="textbox" value="Posalji"> </td> </tr> </table> </form> <? } $die == "0"; if ((!empty($nick)) && (!empty($ime)) && (!empty($mail)) && (!empty($tekst)) && ($die != "1")) { $bazafile = "baza.txt"; $bazaopen = fopen($bazafile, "r"); $sadrzajbaze = fread($bazaopen, filesize($bazafile)); $content = "$nick <br> $ime <br> $mail <br> $tekst <br>"; $write = "$content <br>-----##END----- $sadrzajbaze <br>"; $bazacont = "$content <br>-----##END----- $sadrzajbaze <br>"; $novabaza = fopen($bazafile, "w"); fwrite($novabaza,$bazacont); print "Upisani ste u nashu bazu<br> Hvala !<br>"; print "<meta http-equiv=refresh content=5;URL=listaj.php>"; print "Prebacujemo vas na listu za 5sec."; } ?> </body> </html> listaj.php Code: </head> <body> <?php $filename = "baza.txt"; $fk = fopen ($filename, "r"); $contents2 = fread ($fk,filesize ($filename)); fclose ($fk); $delimiter = "-----##END-----"; $splitcontents = explode($delimiter, $contents2); foreach ( $splitcontents as $splitcontent ) { $counterpost = $counterpost+1; print "<strong>$counterpost</strong> - $splitcontent <br><br /><br />"; } ?> </body> </html> [ timi263057 @ 04.02.2006. 12:41 ] @
Sve je zakon ali kada stavim prvi kod onda mi se ono dugme pošalji i polja su negdje gore. Kako da ja to stavim gdje ja hoću? A i neće mi otvoriti stranicu kada stisnem na Posalji.
[Ovu poruku je menjao timi263057 dana 04.02.2006. u 13:46 GMT+1] [ ColdKeyboard @ 04.02.2006. 15:15 ] @
Eto resili smo to na irc.elitesecurity.org
Problem je dakle bio sto si ti php pokusavao da testirash sa desktopa bez prisustva ikakvog servera na localhostu, zbog toga ti ne radi ova php skripta. Formu ti je stavljao na vrh stranice gde su linkovi jer si je sam tu ubacio, samo kopirash dio Code: <? $nick = $_POST['nick']; $ime = $_POST['ime']; $mail = $_POST['mail']; $tekst = $_POST['tekst']; if ((empty($nick)) && (empty($ime)) && (empty($mail)) && (empty($tekst))) { ?> <form action="index.php" method="post" name="Prijava" id="Prijava"> <table width="448" border="0"> <tr> <td width="125" align="center" valign="middle"><span class="style4">Vas nadimak </span></td> <td width="313" align="left" valign="middle"> <input name="nick" type="text" class="textbox" id="nick"> </td> </tr> <tr> <td align="center" valign="middle"><span class="style4">Vashe Ime </span></td> <td align="left" valign="middle"> <input name="ime" type="text" class="textbox" id="ime"> </td> </tr> <tr> <td align="center" valign="middle"><span class="style4">Vas email </span></td> <td align="left" valign="middle"> <input name="mail" type="text" class="textbox" id="mail"> </td> </tr> <tr> <td align="center" valign="middle">Vas tekst </td> <td align="left" valign="middle"> <textarea name="tekst" rows="5" class="textbox" id="tekst"></textarea> </td> </tr> <tr> <td colspan="2" align="center" valign="middle"> <input name="Submit" type="submit" class="textbox" value="Posalji"> </td> </tr> </table> </form> <? } $die == "0"; if ((!empty($nick)) && (!empty($ime)) && (!empty($mail)) && (!empty($tekst)) && ($die != "1")) { $bazafile = "baza.txt"; $bazaopen = fopen($bazafile, "r"); $sadrzajbaze = fread($bazaopen, filesize($bazafile)); $content = "$nick <br> $ime <br> $mail <br> $tekst <br>"; $write = "$content <br>-----##END----- $sadrzajbaze <br>"; $bazacont = "$content <br>-----##END----- $sadrzajbaze <br>"; $novabaza = fopen($bazafile, "w"); fwrite($novabaza,$bazacont); print "Upisani ste u nashu bazu<br> Hvala !<br>"; print "<meta http-equiv=refresh content=5;URL=listaj.php>"; print "Prebacujemo vas na listu za 5sec."; } ?> I ubacish gde ti odgovara. Poz [ maric1 @ 04.02.2006. 16:06 ] @
ja se izvinjavam i emni bi ovo trebalo ali sam pocetnik pa tako mozda cu nesto lupiti :)
recimi gde da stavim ovaj kod poslednji sto si stavio u listaj ili u index ili posebno na novoj strani ako sam bio jasan pozdrav [ ColdKeyboard @ 04.02.2006. 17:42 ] @
Imash index.php i kod koji ide za njega i listaj.php koji ide za tu stranicu.
Kod koji sam citirao u zadnjem postu je samo php kod iz index.php koji je namjenjen da se prikaze forma za upis i kasnije ako je popunjena da posalje i zapise podatke u baza.txt. Njega mozesh staviti na stranicu na kojoj zelis da se pojavi ta forma i koja stranica treba da upisuje podatke u bazu. Naravno ako ime ne bude index.php onda ovaj dio treba promeniti Code: <form action="[b]index.php[/b]" method="post" name="Prijava" id="Prijava"> Ukoliko nemate instaliran i podesen Apache i Php ili neku drugu kombinaciju web servera za testiranje php-a, ova skripta vam NECE raditi. [ maric1 @ 07.02.2006. 22:30 ] @
izvini sve sljaka super ja sam instalirao php triad i mislim da je za pocetnike kao ja mnogo dobar tj lak nema podesavanj i radi super ali da li postoji mogucnost da listu malo promenimo izgled mislim sadrzaj je ok neko samo da je recimo ubacim u tabelu da mi prikazuje (to sam uspeo) ali i da recimo 10 prikaze na tu stanu a ostale na drugi i sl ili da iam neka pretraga da li je ovo moguce sa ovim
nadam se da ste me razumeli pozdrav [ ColdKeyboard @ 08.02.2006. 20:34 ] @
Znaci ipak sam morao ovo sve da zipujem i da napravim neki
vid add/list skripte 4 dummies... Znaci ako neko hoce da promeni da mu pokazuje samo 10 prvih upisa neka menja list.php [ boccio @ 09.02.2006. 12:39 ] @
@timi263057, @maric1 i ostali.
Procesirenje formi u PHP-u je jedna od trivijalnijih stvari i pokrivena je kroz brojne tutorijale. Receno je i vise nego dovoljno, pokusajte da savladate osnove, pa ako bude konkretnijih problema da ih ovde resavamo. Za sve: http://www.hotscripts.com/PHP/...als/Form_Processing/index.html Lock. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|