[ damso @ 04.02.2006. 20:22 ] @
E ovako ja pisem sad nesto za rad sa bazama i svaki put uradim mysql_connect(...) u posebnim .php fajlovima. Ali sad me interesuje jel mogu ja da napravim neku variablu $connection koja kada se jednom konektujem da mi svi PHP fajlovi pristupaju toj $connection a ne da mi se svaki konektuje posebno? PITANJE 2 Takodjer sta se desava ako nekoliko php fajlova hoce da pristupi istoj bazi?Koliko ja kontam bazi se pristupa tako sto se pristupi sql serveru pa se onda selektuje baza.Da li moze biti samo jedna baza selektovana?Ko ustvari pristupa bazi?Pristupa bazi onaj proces u operativnom sistemu koji obradjuje PHP fajl (ako se ne varam to je neki intepretator,je li to isto sto i parser?).A ustvari ko pokrece tog intepretatora?Pa ustvari WebServer(Apache ovde) koji je ustvari poseban proces u operativnom isitemu.E sad taj WebServer kad pokrene vise php interpretatora odjednom jesuli oni nezavisni od servera ili su zavisni..tj dali je taj interpretaor ustvari ga vidi operatvni sistem ili ga ne vidi? E jesam pametan hajde sad vi napisite valja li sta ovo moje razmisljanje :) |