[ ZeRo8 @ 04.02.2006. 20:58 ] @
Imam jedan problem!
Imam stranu anmeldung.html, u kojoj se nalazi Submit dugme. Kad kliknem na submit on mi salje podatke koje je korisnik uneo na drugu stranu.... E sad kad na drugoj strani zelim da sa $_GET['Name'] uzmem podatke, a potencijalni nije nista upisao, dobijam gresku... Kako je to moguce resiti... pitati da li je nesto uneseno ili ne u polje a ne odmah uzimati vrednost datog polja?!
[ SmilieBG @ 04.02.2006. 21:08 ] @
'najelegantnije' resenje je javascript, da mu izbaci pop-up da nije uneo odredjene podatke...

manje elegantno resenje je da sa PHP-om proveravas sta nije uneto, ali u tom slucaju mora da se vrati na prethodnu stranu...

if(!isset($_GET['name']))
{
echo "niste uneli ime";
exit;
}

Poz,
Sale
[ ZeRo8 @ 04.02.2006. 22:33 ] @
Hvala na odgovoru.
Imam jos jedno pitanje.

Recimo unosio sam podatke na strani (Ime, prezime....) i kliknuo sam na Submit. Sad imam mogucnost da se ponovo vratim na stranu (Change Data) i da popunim polja koja nisam popunio. Kad kliknem na Change Data on mi jednostavno izbrise sve sto sam napisao (Change Data je jednostavno link na stranu za ispunjavanje formulara). Da li je moguce podatke koji su vec uneseni zadrzati na strani i popuniti samo polja koja nisu bila popunjena?!
[ _owl_ @ 04.02.2006. 23:02 ] @
Normalno da je moguce. Skripti koja prikzuje formu treba da prosledis podatke koji treba da se prikazu (npr. pomocu podataka iz sesije ili get/post zahteva)
[ broker @ 04.02.2006. 23:23 ] @
Citat:
SmilieBG: 'najelegantnije' resenje je javascript, da mu izbaci pop-up da nije uneo odredjene podatke...

manje elegantno resenje je da sa PHP-om proveravas sta nije uneto, ali u tom slucaju mora da se vrati na prethodnu stranu...

JavaSCript je elegantno ali neobavezno resenje.

PHP je isto ok resenje koje je i obavezno. Skript mora da bude inteligentan i regulise moguce greske, jer njega korsinik moze da pozove i ne korsiteci javascript.

Ne sme se provera ispravnosti unosa zasnovati na JavaScript-u.
[ ZeRo8 @ 05.02.2006. 00:28 ] @
Hvala jos jednom. Jos samo jedna stvar me zanima.
Imam formu u phpu koja salje podatke iz formulara, kad kliknem na submit. Ovo dugme izgleda tako ruzno i probao sam ga zameniti s Flash buttonom. Kad upisem link na koji dugme vodi, on mi tamo ne salje podatke iz formulara. Sta trebam promeniti?!
[ kelja @ 05.02.2006. 01:31 ] @
Ili cela forma u flashu,ili nista...Flash dugme ne moze da pokupi vrednost varijabli koje nisu u flashu( u ovom slucaju)...Znaci nije dovoljno samo getURL...mozda nisam u pravu,ali cim ne dobijas nikakve unose iz forme...
[ Br@nkoR @ 05.02.2006. 08:37 ] @
Jeste da se baš i ne razumem u flash, a zar ne može da je pozove JavaScript funkcija:
Code:

document.imeForme.submit();

[ SmilieBG @ 05.02.2006. 11:55 ] @
Za dugme se igraj jednostavno sa CSS-om, najlakse ti je :)

Koristis ga normalno u html-u:

<input type = "submit" name = "Posalji" class=ime_css_clase>

Poz,
Sale