[ reiser @ 05.02.2006. 14:27 ] @
Zna li iko kada ce se sprovesti ADSL u Vranju ?

[Ovu poruku je menjao djricky dana 06.02.2006. u 00:07 GMT+1]
[ djricky @ 05.02.2006. 16:14 ] @
prema trenutnom tempu, Vranje se ocekuje u aDSL društvu 2008. godine

(naravno, šalim se; nemam pojma kad će aDSL u Vranju, ali kako ovi iz Telekoma rade, ne bi me čudilo da mi se "prognoza" obistini
[ mtraj @ 05.02.2006. 18:46 ] @
@reiser što bar nisi "krstio" temu u upitnom obliku.
da li, jer istina, kada će... ili da bar ubaciš one "grbave" uskličnike - ?
Ja , kad ono

Kada Niš bude "odrađen", Vranje bi moglo da bude jedan od sledećih potencijalnih kandidata. (zbog povoljne infrastukture - stepen digitalizacije, mali broj dvojnika...).

Volim i ja nerandže, no trpim...
[ reiser @ 05.02.2006. 22:19 ] @
Znaci male su sanse da ce da se to uvede skoro :\
Hvala :)
[ nsAce @ 06.02.2006. 12:12 ] @
Kojim tempom ide ADSL ne bi me cudilo da se u Vranje uvede ADSL kada Vranjanci nauce sve padeze. :)
[ igvan @ 06.02.2006. 23:16 ] @
Padezi nisu dovoljni, tek kada svi Vranjanici tecno progovore Japanski ocekujem da Telekom uvede ADSL u njihov (a bogami i moj) kraj.
[ reiser @ 23.03.2006. 13:14 ] @
Nezvanicno, ADSL dolazi pocetkom juna.
[ kronos @ 24.03.2006. 12:50 ] @
zvanicno, ADSL u Vranju je već dostupan.

Trenutno se nudi za biznis korisnike ,a do kraja godine će biti i ponuda za rezidencijalne korisnike.
Cena je za sada 12000,00 dinara sa statičkom adresom. Ocekuje se ponuda sa dinamičkom adresom i cena će biti 6000,00 dinara.
Ali kao sto biva u ovim sredinama, proci ce jedno godinu dana da ljudi shvate sta znaci ADSL kao sto je bilo i sa ISDN. Ali je najbolje da se kuka na Telekom i spereš sa sebe ne znanje

cheers,

[Ovu poruku je menjao kronos dana 24.03.2006. u 15:46 GMT+1]
[ djricky @ 25.03.2006. 12:27 ] @
Citat:
kronos: zvanicno, ADSL u Vranju je već dostupan.

pa ako cemo tako da se igramo, onda je svuda dostupan...

sta ako ja ne zelim Telekomov aDSL?? vec bi da imam i redudantnu vezu preko tog tvog aDSL-a i do, recimo, Verat-a??

ono, nije da ne volim telekom... ali volim i da imam alternativnu vezu, just in case

a posto za postavljanje dvosmernog satelitskog linka treba vise dozvola od nadleznih, nego za dizanje lansirne rampe za space shuttle, to mi je jedina alternativa.

dakle, pitanje je: da li ja (pravno lice) mogu da dobijem aDSL u Vranju, ali da ne koristim telekomov link?

OT: pa kako da ne kukamo na Telekom? jedna od najjacih firmi u zemlji, ne moze da se snadje sa obicnim aDSL-om! nema portova, nema tehnickih mogucnosti, nema dovoljno obucenih ljudi... jednostavno ste nesposobni, i ova desavanja oko aDSL-a su to precizno pokazala... dok ne odustanete od monopola, i ne dobijete pravu konkurenciju, nema nista od vas...

PS. svega ovog ne bi bilo da ste ostavili "jedan poziv - jedan impuls"
[ |MilaN| @ 25.03.2006. 22:55 ] @
Biće uskoro, samo što nije...
[ kronos @ 29.03.2006. 09:22 ] @
y

[Ovu poruku je menjao kronos dana 29.03.2006. u 10:27 GMT+1]
[ kronos @ 29.03.2006. 09:27 ] @
Citat:
djricky: pa ako cemo tako da se igramo, onda je svuda dostupan...

sta ako ja ne zelim Telekomov aDSL?? vec bi da imam i redudantnu vezu preko tog tvog aDSL-a i do, recimo, Verat-a??

e onda moras da se strpiš da se završi montaža ASAMa u Vranju.
A iskreno još nisam video da se bavi toliko važnimpolsom da mu treba back-up. to ti najbolje znaš.

Citat:
|MilaN|: Biće uskoro, samo što nije...

podnesi zahtev da vidiš šta će se desiti , ako ne veruješ

cheers,

[Ovu poruku je menjao kronos dana 29.03.2006. u 15:03 GMT+1]
[ djricky @ 30.03.2006. 09:24 ] @
Citat:
kronos: e onda moras da se strpiš da se završi montaža ASAMa u Vranju.

o tome ja i pricam... znaci dogodine, ako budemo imali srece
Citat:
A iskreno još nisam video da se bavi toliko važnimpolsom da mu treba back-up. to ti najbolje znaš.

jesus! zar je bitno koji je posao u pitanju? hocu da radim specijalizovan hosting i prodaju digitalnih slika, i firma sa kojom saradjujem zeli da moj sajt bude up 99.95% vremena, tako da MORAM da imam backup link, posto u ovoj zemlji jos uvek NIKO ne zeli da garantuje uptime!

jel tako i na poslu obeshrabrujes potencijalne komintente? ono kao: "ma sta ce tebi bekap, mi smo telekom "
[ kronos @ 30.03.2006. 13:22 ] @
djricky da li čitaš poruke lepo ili tumačiš kako ti odgovara.
Pokušaj da nađeš ugovor za ADSL kod Telekma i videćeš ko garatuje protok.
A iz iskustav znam da se nijedna banka nije žalila na garantovan protok za FR koji dobija od TS.
Znam sad ćeš da kažeš kako sve banke moraju da koriste ulsuge TS. E nisi u pravu , ako ne veruješ pitaj Eunte kojim bankama pruža usluge.

a što se tiče back-up u pravu si .Svako ko planira da se ozbiljno bavi tim poslom treba da ima back-up.
Ali sam odlučuješ u koga ćeš imati poverenje. Ja lično koristim usluge Euneta iako su skuplji od drugih, ali dobru uslugu moraš da platiš dobro.
Ne možeš za 150 din da očekuješ neki internet.Mislim da ćeš se složiti sa mnom.

cheers,
[ djricky @ 30.03.2006. 14:08 ] @
ocigledno da ih ti ne citas kako treba :)

meni je potreban prvenstveno uptime (neprekidna veza), a ne toliko garantovani protok, zato i zelim dve veze...
[ kronos @ 30.03.2006. 15:24 ] @
ok ne čitam.A šta će ti uptime ako nemaš protok.
Da kažeš ljudima da si 24h na netu ,a imaš slab protok.
možda ja ne razumem tvoju logiku, ali je meni svejedno.
ADSL u Vranju radi ma šta ti da kažeš.

cheers,

[Ovu poruku je menjao kronos dana 31.03.2006. u 15:25 GMT+1]
[ uglavnom_bezopasni @ 30.03.2006. 16:32 ] @
Citat:
kronos: Znam sad ćeš da kažeš kako sve banke moraju da koriste ulsuge TS. E nisi u pravu , ako ne veruješ pitaj Eunte kojim bankama pruža usluge.

Nije problem ko im pruza uslugu nego kako su nakaceni na tog ko im pruza uslugu, SVE zice i optika su u vlasnistvu telekoma i iznajmljuju se od njih, jedino ako idu nekim od bezicnih nacina...
[ Milan Andjelkovic @ 30.03.2006. 17:39 ] @
@kronos

Ti ovde navodiš kao uspeh to što je Telekom Srbija (isključivo) u 2006. godini konačno ponudio adsl i to pravnim licima?!?

Sa takvim razmišljanjem nije ni čudo što su nam telekomunikacije u ovakvom stanju u kakvom jesu.

btw. o kom se protoku radi?

[ djricky @ 30.03.2006. 23:08 ] @
Citat:
kronos: ok n ečitam.A št aće ti uptime ako nemaš protok.
D akažeš ljudima da si 24h na netu ,a imaš slab protok.
možda ja ne razumem tvoju logiku, ali je mnei svejedno.
ADSL u Vranju radi ma šta ti da kažeš.

cheers,

uf, bre, kronos... ti k'o da radis na pijaci, a ne u telekomu

svuda se u svetu ceni veza po uptime-u, protok se podrazumeva, inace taj provajder nema sta da trazi u trzisnoj utakmici... naravno da nisam mislio da platim 10 mbita, a da imam 128kbita, zato postoje ugovori kojima se precizno definisu sve stavke.

sama konstrukcija tvojih recenica me nazalost podseca na to gde zivim, i koliko placam za stalni pristup internetu, a to je veoma lose, jer si se nekoliko puta ovde na forumu nezvanicno pojavljivao i drzao stranu svojoj firmi: Telekomu Srbije. svaki put si, nazalost samo pokazao koliko neznanja, javasluka i generalno inkompetencije postoji u jednoj od vodecih firmi ove zemlje, i koliko profesionalan odnos i uslugu mozemo da ocekujemo od istih.

shvati vec jednom: taj aDSL o kome ti pricas nije aDSL koji zele gradjani ove zemlje. sama aDSL usluga (sa akcentom na malo slovo "a", za neupucene u pitanju je termin "asinhrono") je zamisljena iskljucivo za privatna lica, sa "fair-use" korisnickim ugovorima, dinamickim javnim IP adresama, i svim ostalim sto ce onemogucavati firme da isti relativno uspesno koriste.

ono sto je predvidjeno za pravna lica su veze koje imaju jednak up/downstream, sa jednom ili vise fixnih javnih IP adresa, reverznim DNS-om koji ce ukazati da je u pitanju staticka IP, garantovanim protokom i samim tim znacajno visom cenom.

dakle: molim te, hoces li procitati temu jos jednom i odgovoriti na nasa pitanja, ili cemo jos jednom dobiti pausalne procene priblizne nivou jednog petnaestogodisnjaka koji je tek dobio "kablovski net", i jedva ceka da se baci na skidanje torrenata sa najnovijim filmovima i muzikom ???
[ kronos @ 31.03.2006. 12:40 ] @
Citat:
djricky: uf, bre, kronos... ti k'o da radis na pijaci, a ne u telekomu :)

..
ne želim ništa da kažem na tvoje konstatacije i znanju.
a što se teme tiče ja sam ti ponovio više puta da ADSL u Vranju radi tako da nema potrebe da ponovo pročitam temu.
Još jednom imaš u ponudi i statičke adrese samo treba da tražiš.
Tema je ADSL u Vranju i ja ponavljam ADSL u Vranju radi , hteo ti to da pročitaš ili ne.

Za bezopasnog, skoro ceo Bgd i NS je premrežen optikom koja nije u vlasništvu TS.

cheers,

[Ovu poruku je menjao kronos dana 31.03.2006. u 15:24 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao kronos dana 31.03.2006. u 15:25 GMT+1]
[ Milan Andjelkovic @ 31.03.2006. 14:59 ] @
Citat:
kronos:
Za bezopasnog, skoro ceo Bgd i NS je premrežen optikom koja nije u vlasništvu TS.

Što i ne znači mnogo pošto Telekom sebi dozvoljava da seče šta hoće, gde hoće i kad hoće. Poenta vlasništa se pomalo gubi u takvom okruženju...

Citat:
kronos:
Tema je ADSL u Vranju i ja ponavljam ADSL u Vranju radi , hteo ti to da pročitaš ili ne.

Jeste, jeste... ima čitavih 10 korisnika. Više? Pa nije valjda da ima 50? E to je već pokrivenost!
[ kronos @ 31.03.2006. 21:54 ] @
lepo si rekao Milane da svojina treba da se poštuje, a ne upadneš preko noći u kablovsku kanalizaciju uduvaš optiku i ti si kao ispoštovao svojinu.
a to što si nekom oštetio rašvu na kablu nema veze, to što si otvorio tuđe vlasništvo i to nema veze.
jer zaboga ti razvijaš telekomunikacije u Srbiji, nastavaljaš ono što je Sloba radio, na crno , bez papira ,bez dozvola bez ičega što se zove dokumentacija.

a što se tiče o broju korisnika ADSL u Vranju, nema ni toliko jer se svi nešto razmišljaju.

cheers,
[ djricky @ 01.04.2006. 09:13 ] @
Citat:
kronos: a to što si nekom oštetio rašvu na kablu nema veze, to što si otvorio tuđe vlasništvo i to nema veze.jer zaboga ti razvijaš telekomunikacije u Srbiji, nastavaljaš ono što je Sloba radio, na crno , bez papira ,bez dozvola bez ičega što se zove dokumentacija.

ok, to je manje-vise tacno... ali... odgovori nam, molim te...
1) sta Telekom Srbija radi kad ustanovite da ste pronasli optiku koja je postavljena bez vase dozvole?
2) sta ti mislis, zasto ti zli ljudi koji nekom ostecuju rašvu na kablu rade tako kako rade?
3) da li su te dozvole stvarno tako skupe, da im se vise isplati da ih ilegalno, nocu, postavljaju?

pitanja su ovaj put numerisana, tako da mozes da odgovoris na isti nacin
[ kronos @ 03.04.2006. 11:06 ] @
Citat:
djricky: ok, to je manje-vise tacno... ali... odgovori nam, molim te...

svidja mi se ova izjava manje-više

Ajde da krenemo ovako.
1. Šta bi ti uradio da neko upadne na tvoj server i okači nekih par gigabajta i od toga zarađuje?
2. DA li bi ti imao nešto protiv da tako nešto uradim?
3. Da li mi je tvoja dozvola potrebna ili ću smatrajući da ti je cena velika sam da odredim da li ću platiti i koliko?

Vidim da nisi baš upućen oko dobijanja dozvole za TK objekte, pa bi da te podsetim da TS ne izdaje dozvole nego dobija kao i svaka druga firma. Pojedine cene prilikom polaganja kablova određuje opština , a one znaju da budu totalno nenormalne.

cheers,
[ djricky @ 03.04.2006. 19:56 ] @
Citat:
djricky:pitanja su ovaj put numerisana, tako da mozes da odgovoris na isti nacin

kad ja moram da citiram samog sebe...

akcenat je bio na "odgovoriti", a ne postaviti kontrapitanja...
[ kronos @ 04.04.2006. 19:01 ] @
Citat:
djricky: kad ja moram da citiram samog sebe...

pa ako pokušaš da budeš iskren sam ćeš dobiti odgovor.A možda ti se ne sviđa da priznaš istinuda je svojina neprikosnovana.
Ili možda zastupaš interese KPJ.Eksproprijacija, oduzimanje i sl.

cheers,

[Ovu poruku je menjao djricky dana 05.04.2006. u 11:53 GMT+1]
[ Danijelvr @ 28.10.2006. 09:22 ] @
Pozdrav
I posle svih ovih rasprava moze li neko da mi kaze gde da ode i da podnesem zahtev i koliko se placa ako vec radi adsl u vranju
hvala
[ tdjokic @ 28.10.2006. 10:02 ] @
Citat:
gde da ode i da podnesem zahtev

Mislim da je jedan od nacina i ovo:
http://www.telekom.nadlanu.com/ADSL/adsl.aspx?ac=solo&br=4

ili ovo

Direkcija za usluge
Dubrovačka 35 Tel: 9813 E-mail: [email protected]

ili lokalno, pitas u posti.
[ vidim @ 28.10.2006. 11:16 ] @
> Mislim da je jedan od nacina i ovo:
> (http://www.telekom.nadlanu.com/ADSL/adsl.aspx?ac=solo&br=4:
> http://www.telekom.nadlanu.com/ADSL/adsl.aspx?ac=solo&br=4 )

> ili ovo

> Direkcija za usluge
> Dubrova�ka 35 Tel: 9813 E-mail: [email protected]

> ili lokalno, pitas u posti.

Zasto prosto kad moze komplikovano.
Jednostavno pozovi 9813 i pitaj sta te interesuje u vezi ADsL-a.
[ kronos @ 28.10.2006. 15:48 ] @
možeš preko weba ,a možeš da dođeš u TS u Vranju, ili ti stara pošta kako je Vranjanci zovu.
podneseš zahtev za adsl i biće ti realizovan polovinom decembra kad očeukjemo da bude završena instalacija adsl portova.
normalno da ćeš biti uključen u one koji imaju popust.
a ako si stalni korisnik interneta do sada si trebao da dobiješ ugovor za adsl koji te automatski ubacuje u one koji će prvi dobiti adsl u vranju.
osim u Vranju adsl će biti za početak u u Vladičinom Hanu

cheers,
[ Danijelvr @ 28.10.2006. 16:19 ] @
hvala videcu u ponedeljak
pozZ
[ bokivr @ 29.10.2006. 02:23 ] @
Sto se tice padeza nama su dovoljni i ti padezi koje imamo,i ponosimo se njima,bar se po tome prepoznajemo a cime se Vi prepoznajete,ako uopste imate cime.Sta Vi uopste znate o Vranju i Vranjancima? Opusteno ti predaj zahtev u staroj Posti,i bice ADSL-a i to najdalje do kraja OVE godine.Ovo ti je 100% proverena informacija.Ja ne znam zasto Vi ljudi mislite da ovde to nije moguce (realizacija usluge ADSL-a),pa nama je procentualno manji broj dvojnika ili korisnika koji su na PCM-u,nego recimo u Beogradu ili Novom Sadu.I veci broj centrala definitivno podrzava uslugu. Pozdrav
[ Danijelvr @ 05.12.2006. 22:53 ] @
jesu li krenuli sa prikljucima jel neko obavesten
pozZ
[ bokivr @ 06.12.2006. 01:55 ] @
Nisu jos stigli modemi,ocekuju ih do kraja decembra,kaze covek najkasnije pocinju sa instalacijom do 15 januara
Pozdrav
[ kronos @ 09.02.2007. 14:48 ] @
Uključeni u rad prvi ADSL korisnici u Vranju preko DSLAM-a.

cheers,
[ bokivr @ 11.02.2007. 11:24 ] @

Od dobijenih 100 modema svih sto idu radnicima Telekoma u Vranju,tako da mi jos uvek cekamo,ali i to je nesto bitno je da je krenulo !!!
[ kronos @ 11.02.2007. 17:02 ] @
samo još da ima toliko radnika u Vranju i bio bi u pravu.
Bolje put pod noge i uzmi modem nego što filozofiraš.

cheers,
[ triky @ 11.02.2007. 19:46 ] @
Teško da će da uzme modem tek tako. Mora da se ispoštuje procedura, prvo da mu pošalju sms ili da ga pozovu da dodje. A kad ce to da bidne, ne zna se. Verovatno kad se sve veze i vezice zadovolje. I radnici Telekoma, naravno.
[ kronos @ 11.02.2007. 20:08 ] @
za Leskovac si sve u pravu.

cheers,
[ triky @ 11.02.2007. 20:33 ] @
Jel to znači da treba da trazim vezu da bi dobio ADSL (bez obzira što sam se medju prvima prijavio)?
[ kronos @ 11.02.2007. 20:43 ] @
ne znam šta da ti kažem , osim srećno.

cheers,
[ tdjokic @ 12.02.2007. 00:25 ] @
Citat:
triky: Jel to znači da treba da trazim vezu da bi dobio ADSL (bez obzira što sam se medju prvima prijavio)?
Interesuj se, bilo telefonom, bilo licno. Nedavno je neko ovde naveo da je otisao da pita a gospodja tamo kaze: "Dobili ste ADSL, hocete li modem da podignete?" Svasta se dogadja.
[ reiser @ 12.02.2007. 00:50 ] @
Ja sam uzeo u petak medju prvima ADSL. (bez veze ;))
[ Danijelvr @ 12.02.2007. 01:06 ] @
bas ti se posrecilo
kakva su ti iskustva za ova dva dana koriscenja adsl-a

[ bokivr @ 12.02.2007. 05:07 ] @
Poceli ste da delite modeme ? Ne racunajuci vas u Telekomu.
I kome da se obratim?
[ kronos @ 12.02.2007. 07:20 ] @
pozoveš korisnički servis na 9813 i lepo pitaš .

cheers,
[ reiser @ 12.02.2007. 13:36 ] @
Uzeo sam od Telekoma modem i 768/192 paket. Za sada ne mogu da se pozalim, skinuo sam sve sto se moze skinuti za ova 2-3 dana, nisam imao nikakvih problema :D
Brzina je od 80-95kb/sec, ali u proseku ide oko 80-85.
[ triky @ 13.02.2007. 21:27 ] @
Jel neko dobio u Leskovcu, koji paket je uzeo i kakva su mu iskustva?
[ komptrade @ 13.02.2007. 22:15 ] @
Ja sam dobio juce ADSL

mogu reci da extra radi...paket 512kbps, download ide 58-62-63kb/s, extra radi

samo nisam bas nesto siguran da ce ovako biti i nadalje, bice puno korisnika, a onda ce biti i zagusenja linka
mada je lik iz telekoma reko da nece da padne vise od polovine, t.j. nece biti ispod 256k u mom slucaju;)

znaci za sad radi extra....ako se bas sjebe, tu je dobri stari wireless...

[ mtraj @ 15.02.2007. 03:57 ] @
Paket 512/128:

HTTP download se kreće oko 55 - 59 KB/s (gledano iz Bandwith Monitora)
Magare (Xtreme mod) vuče veoma stabilno na konstantnih 52 / 11 (Down./Upload).
Jedino Soulseek nikako ne uspevam da nateram da proradi.
Port Triggering postupak postoji samo za MT882, ali ne i za modem koji imam MT882v2.

Moja prva "broadband" poruka :)
[ komptrade @ 16.02.2007. 15:54 ] @
testiram svakog dana...krece se od 450 kbps do 470 kbps:)
extra radi pod linuxom:))
[ reiser @ 16.02.2007. 16:50 ] @
768/192 paket

Za sada nisam imao problema
[ Mean2Machine @ 29.05.2007. 15:38 ] @
Alo zemljaci!
Evo, interesuje me šta je stiglo od adsla u Vranje i šta uvesti?Koje su cene i ko nudi najviše?Aj ,pošto vidim da ste već uveli neki pa da čujem kakva su iskustva.
Prošli put kad sam hteo da uvedem bio je Neobee, ali još nije moglo kod mene u kraju.Sad su mi ubacili 4 ispred broja pa se nadam da su se stvari promenile.A nadam se i da se konkurencija pojavila.
pozdrav
[ l0calhost @ 30.05.2007. 06:29 ] @
Pa vec mnogi imaju ADSL u vranju..:)

ne znam, uglavnom svi koriste telekom...izaberi ili telekom ili sezampro, oni su naj za sada..
[ Danijelvr @ 30.05.2007. 11:03 ] @
imas uvodjenje adsl-a i preko poste
proveri sta i kako
pozZ
[ Slobodan Milivojevic @ 30.05.2007. 15:39 ] @
Pogledaj ponudu verat.net-a, i oni su ti ok... A i jeftini su
[ Mean2Machine @ 30.05.2007. 15:57 ] @
Nisam znao da ima sezampro i verat.Za telekom znam, ali oni su skupi bili, bar kad sam poslednji put pitao.Ima i Neobee,ali kod mene u kraju(G.Carsija) nema sanse jos uvek.
Hvala, anyway
[ Slobodan Milivojevic @ 30.05.2007. 19:58 ] @
Jedna stvar, ponuda ADSL-a u Srbiji je jednaka u bilo kom mestu.

Stvar funkcionise na sledeci nacin:

Provajder zakupi "port" kod telekoma, i telekom obezbedjuje vezu od korisnika do provajdera. Za ovo se koristi postojeca SMIN mreza (Serbian Multiservice Internet Network), koju je telekom napravio jos pre 5 godina, a koja omogucava linkove do svake centrale i isturenog stepena od minimalno 100mbit/s. E, sad, jedino je bitno da li je telekom montirao DSLAM na tvojoj centrali.

Znaci provajder zakupi link do SMIN mreze od telekoma (npr u Beogradu), a telekom kroz SMIN mrezu obezbedjuje link do korisnika (npr. u Vranju), ili bilo kom drugom mestu Srbije.

Znaci svi provajderi nude ADSL u celoj Srbiji, jer svi koriste telekomovu infrastrukturu (SMIN mrezu i DSLAM uredjaje u centralama).

Nadam se da je sad jasno
[ Mean2Machine @ 30.05.2007. 21:30 ] @
Ma da.Ali najache je bilo kad sam krajem proshle godine otishao do Telekoma u Vr i raspitivao se, rekli mi kao nema problema, mozze da se uvede.Dao im i broj telefona, i ona prijatna zenica rekla kao, mozze, mozze.Medjutim, ochigledno je da je ona to onako paushalno rekla!?Jedino sam mislio da su se stvari promenile ,jerbo su mi skoro ubacili cetvorku ispred broja.Kad ono nishta.
Ma nema veze, ionako sam vecci deo vremena u Bgdu, nego rekoh, trebacce letos.
Pozz
[ l0calhost @ 30.05.2007. 22:53 ] @
ja sam u gornjoj carsiji, i sve radi ok jos od februara...telekom....i ne, cene uopste nisu visoke.
[ Slobodan Milivojevic @ 30.05.2007. 23:02 ] @
Citat:
Mean2Machine: Ma da.Ali najache je bilo kad sam krajem proshle godine otishao do Telekoma u Vr i raspitivao se, rekli mi kao nema problema, mozze da se uvede.Dao im i broj telefona, i ona prijatna zenica rekla kao, mozze, mozze.Medjutim, ochigledno je da je ona to onako paushalno rekla!?Jedino sam mislio da su se stvari promenile ,jerbo su mi skoro ubacili cetvorku ispred broja.Kad ono nishta.
Ma nema veze, ionako sam vecci deo vremena u Bgdu, nego rekoh, trebacce letos.
Pozz

Eh, sta sve meni nisu obecavali, pa nista od adsl-a, ali nista sto 150e i wireless ne mogu da rese
[ kronos @ 31.05.2007. 07:32 ] @
Za sve one koji nisu u pućeni.
ADSL priključcima je pokriveno celo Vranje i nema nikakve podele po delovima grada, kao što je neko pomenuo.
Postoji samo razlika da li je broj na PCM ili dvojnik, Takve slučajeve rešava TS jer je u interesu da se što veći broj ADSL priključaka uključi u rad.
Što se tiče provajdera, daleko najveći broj priključaka u Vranju ima EUnet, sledi Sezam, malo Neobee i sa po par priključaka Beotel i Beocity.
Obratite pažnju na agregaciju, a ne na cenu. Ako uzmete Sezamov najjeftiniji paket pre bih rekao da vam je bolje da onda imate ISDN nego ovakava ADSL.
Uskoro će biti pokriveni Surdulica, Vranjska Banja, BUjanovac, Veliki Trnovac i Preševo.

cheers,
[ calexx @ 31.05.2007. 11:19 ] @
Ja sam mislio da sam malo upućen ali sad više nisam siguran. Imam ISDN i uzeo sam Sezamov najjeftiniji paket ali mi sad izgleda da sam pogrešio. Jel' to ima veze sa agregacijom? Koliko sam čuo, Sezam spada u one kod kojih se to manje primećuje, ja sam dva meseca koristio taj ADSL kao glavni link i za to vreme imao dva dana malo kolebanje brzine o čemu je već pisano. Ostalo vreme (58 dana bez prekida) sam imao maksimalnu brzinu na eMulcu.
Možda je u tvom slučaju bolji ISDN pošto verovatno ne plaćaš pretplatu pa onda možeš ovo da porediš. Verovatno je i Telekom ADSL za tebe mnogo povoljnije rešenje pošto, kako sam čuo, radnici Telekoma imaju neke popuste. Jedino što nisam siguran da li je u pitanju 40% od regularne cene ili beše da je mesečno 300 sati besplatno a posle se redovno plaća. Čuo sam obe informacije pa ne znam koja je tačna. Za nas ostale važe neke druge cene pa nam je i poređenje malo drugačije. ;)
[ kronos @ 31.05.2007. 11:44 ] @
Citat:
calexx: Ja sam mislio da sam malo upućen ali sad više nisam siguran. Imam ISDN i uzeo sam Sezamov najjeftiniji paket ali mi sad izgleda da sam pogrešio. Jel' to ima veze sa agregacijom? Koliko sam čuo, Sezam spada u one kod kojih se to manje primećuje, ja sam dva meseca koristio taj ADSL kao glavni link i za to vreme imao dva dana malo kolebanje brzine o čemu je već pisano. Ostalo vreme (58 dana bez prekida) sam imao maksimalnu brzinu na eMulcu.
Možda je u tvom slučaju bolji ISDN pošto verovatno ne plaćaš pretplatu pa onda možeš ovo da porediš. Verovatno je i Telekom ADSL za tebe mnogo povoljnije rešenje pošto, kako sam čuo, radnici Telekoma imaju neke popuste. Jedino što nisam siguran da li je u pitanju 40% od regularne cene ili beše da je mesečno 300 sati besplatno a posle se redovno plaća. Čuo sam obe informacije pa ne znam koja je tačna. Za nas ostale važe neke druge cene pa nam je i poređenje malo drugačije. ;)

izvini nisam razumeo ko neplaća pretplatu za isdn, radnici Telekoma?
Ja sam ovde pričao o agregaciji i o tome kako provjaderi prave cene na osnovu kvaliteta.
Sezam pravi adsl za mase, što jeftinije, kavlitete nije bitan.

cheers,
[ Mean2Machine @ 31.05.2007. 12:18 ] @
Citat:
kronos: Za sve one koji nisu u pućeni.
ADSL priključcima je pokriveno celo Vranje i nema nikakve podele po delovima grada, kao što je neko pomenuo.
Postoji samo razlika da li je broj na PCM ili dvojnik, Takve slučajeve rešava TS jer je u interesu da se što veći broj ADSL priključaka uključi u rad.
Što se tiče provajdera, daleko najveći broj priključaka u Vranju ima EUnet, sledi Sezam, malo Neobee i sa po par priključaka Beotel i Beocity.
Obratite pažnju na agregaciju, a ne na cenu. Ako uzmete Sezamov najjeftiniji paket pre bih rekao da vam je bolje da onda imate ISDN nego ovakava ADSL.
Uskoro će biti pokriveni Surdulica, Vranjska Banja, BUjanovac, Veliki Trnovac i Preševo.

cheers,

Podela postoji i kaze se da je trenutno moguce uvesti ADSL u stanicama Donje Vranje, Host Vranje(ne znam sta je to?!Verovatno se tu podrazumeva centar grada),Ogledna stanica.Ako se pod ovim Host misli na tu siru gradsku zonu onda povlachim sve shto sam rekao.
E sad to shto telekom za one koji pretenduju da budu njihovi korisnici adsla moze da dejstvuje i da omogucci prikljucak, to je ono shto je trulo u drzavi Srbiji.Znachi, ja sam rekao samo da sam dva puta proveravao kod Neobee-a i oba puta je bilo , da nazalost nemaju mogucnosti.S druge strane, kao shto vidimo Telekom za istu lokaciju ima moguccnosti!!Vala, bash lepo.Iz principa neccu!Truli monopolisti:)
[ Danijelvr @ 31.05.2007. 18:38 ] @
Citat:
kronos: Za sve one koji nisu u pućeni.

e moj druze mozda si ti u pravu al kako stvari idu tesko da ce biti uskoro za ova mesta jer oni kako rade nemogu ni vranje da pokriju
a jos nesto kad sam im trazio adsl rekli su mi moze nije problem kao da proverimo tehnicke mogucnosti
cekao sam na proveru tehnickih mogucnosti dva meseca naravno znas sta se desilo gospoda iz telekoma mi kaze da nemam tehnickih mogucnosti
e sad ko laze videcemo
moja centrala je alcatelova najnovija imala je sve sto treba da bi normalno funkicionisao adsl i tu su bili i portovi koji su neophodni za rad al eto ti belaja sto da stavljamo tamo kad mozemo da skinemo iz te nove centrale sta ce tebi adsl to mi je rekao jedan gospodin iz strare poste
pa i sam nemogu da verujem kako se tu vrsi monopol a nekad ako ponovo donesu portove i sve vrate na svoje mesto naravno uzecu od neke konkurencije od telekoma necu sigurno
Jos samo ovo presevo ce zahvaljujuci mojoj centrali dobiti adsl ako ga dobije uskoro kao sto kazes
pozZ
[ calexx @ 31.05.2007. 20:14 ] @
Citat:
kronos: izvini nisam razumeo ko neplaća pretplatu za isdn, radnici Telekoma?
Ja sam ovde pričao o agregaciji i o tome kako provjaderi prave cene na osnovu kvaliteta.
Sezam pravi adsl za mase, što jeftinije, kavlitete nije bitan.
Ne znam kakve privilegije imaju radnici Telekoma pa sam pomislio da su i impulsi besplatni, jedino tako mogu da razumem ono što si napisao o Sezam ADSL paketu i ISDN. Pre (bilo kog) kabla sam plaćao samo za telefon otprilike onoliko koliko košta Sezamov najjeftiniji paket i to samo za najosnovnije internet potrebe, nikakav veći DL a o p2p i da ne pomislim. Sa ovim paketom skinem desetine GB za mesec dana (i to p2p) uz sve ostalo što je potrebno.
Baš zbog agregacije sam i napisao poruku, ovde je pisano o nekoliko provajdera koji zvanično ili nezvanično seku saobraćaj i imaju razne stepene agregacije ali Sezam sigurno ne spada u takve. Što se cena tiče, njih diktira nelojalan uzalak Telekoma u celu ovu priču a kvalitet ... to je već problem Telekoma. ;)