[ random @ 06.02.2006. 13:48 ] @
| Trenutno pravim mail server za organizaciju srednje veličine. Platforma je Solaris 10 1/06 na x86 arhitekturi (Sun Fire X2100 server). Pored uobičajenih, specifični zahtevi su sledeći:
• MTA koji se integriše sa Windows AD-om (za proveru da li korisnik postoji)
• POP3 i IMAP server koji se integriše sa Windows AD-om (za autentifikaciju korisnika pri pristupu sandučetu)
Zanima me da li je neko pravio nešto slično? Šta koristiti za autentifikaciju? LDAP? Sa ili bez Kerberosa? Ili Sambu/Winbind? Itd, itd. Svaka pomoć je dobrodošla. |
[ random @ 06.02.2006. 13:58 ] @
Treće rešenje koje mi je upravo palo na pamet, je pristup sa druge strane: da se na Windows server instaliraju Windows Services for UNIX, i da se zatim Windows DC podesi da funkcioniše kao NIS server, i naravno onda bi se autentifikacija vršila preko NIS-a.
[ random @ 06.02.2006. 14:34 ] @
Četvrto rešenje: Instalirati
Sun Java System Directory Server i
Sun Java System Identity Synchronization for Windows, koji omogućuje sinhronizaciju korisničkih naloga između Windows-ovog Sun-ovog DS-a. Zatim koristiti
Sun Java System Messaging Server kao gotovo rešenje.
[ nkrgovic @ 07.02.2006. 21:05 ] @
Dve sitne stavke Vrzo :
- Koliko ja kapiram celu pricu mnogo normalnije resenje je varijanta u kojoj ti directory stoji u Sun LDAP-u, a ti onda kacis AD na taj LDAP kao izvor podataka, ne obratno.
- X2100 nije masina za ozbiljan rad... Probaj iskukati makar single-CPU X4100 sa SAS diskom... Nije SATA resenje za firmu srednje velicine.
[ random @ 10.10.2006. 18:45 ] @
Zaboravio sam bio da podvučem crtu na ovu temu. Na kraju sam implementirao četvrto (kompletno Sunovo) rešenje, i server lepo radi već nekoliko meseci.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.