[ spalev @ 06.02.2006. 15:11 ] @
Da li je neko kupio novi Xoro HSD 3100 - utisci ?
[ Audio @ 22.02.2006. 16:35 ] @
Kupio sam ga danas i prvi su utisci da je fenomenalan. Ukratko, cita sve kodeke koje SKY nije citao pa i NERO DIGITAL. Dalje, cita WMA kao i TXT titlove. Cita i one zbunjene titlove tj. one koji imaju ekstenziju recimo SRT a po strukturi su SUB. Radio hvata sjajno ali moze samo da memorise 10 kanala i nema RDS.Daljinski je ocajno ruzan ali radi sjajno. Ja kao bivsi vlasnik NEO PDX 777 i SKY LG 888 ga iskreno preporucujem svima. Znam kako radi 402 plus ali ovo je jos bolje. E sad, koliko je pouzdan pokazace vrenme.

pozdrav od Audia
[ Bensedin @ 22.02.2006. 19:16 ] @
@ Audio

1.da li cita prevod ako nije u istom folderu kao i film?
2.da li cita prevod ako je drugacijeg naziva nego film?

ako je moguce odgovori sto pre,hvala.
[ Audio @ 22.02.2006. 21:07 ] @
Titl ne mora da se zove isto i ne mora da se nalazi u istom folderu. Impresioniran sam sa njegovim citanjem titlova. Danas sam ga kupio i ceo dan testirao i odusevljen sam. Ima samo jedna stvar koja mi se ne svidja a to je da mi neke filmove sam suzava. Znaci, film je suzen a on ga jos vise suzi. Probao sam sve ali ne shvatam. Ni Neo ni Sky nisu to radili tako da mi se to bas ne svidja. Izgleda da to radi samo sa odredjenim kodekom ali ja jos ne znam kojim. Titl se vidi savrseno mada je malo veliki za moj pojam tako da hoce ponekad da se prikaze u cak 4 reda. Slova su bela sa crnim obrubom a ne sa providnim trakicama. Toliko za sad. Cim jos nesto pronadjem javljam se.
[ Audio @ 23.02.2006. 06:40 ] @
Resio sam problem. Nije u pitanju Xoro nego moj TV koji ima neku automatsku korekciju rezolucije koja pre nije reagovala. Sad definitivno nemam nikakvih zamerki.
[ Audio @ 23.02.2006. 22:34 ] @
Cita ID3 ali samo naslov numere, ne koci dok premotava na vidjeno. Ton je savrsen a Pro Logic II radi sjajno. Za one koji ne znaju, Pro Logic sluzi da od dva kanala iz kojeg se sastoji stereo ton tj. L i R simulira 5.1. Dakle, kad slusate bilo koji zapis koji ima stereo zvuk, pa i Divx filmovi, cucete zvuk na svim zvucnicima. E sad, Pro Logic izdvaja neke zvuke sa levog i desnog kanala i salje ih na zadnje ali su ta dva zadnja ista tj. mono. Xoro ima, barem koliko ja cujem a i pise Pro Logic II sto je jos bolja varijanta jer je u tom slucaju stereo ton i pozadi tako da je dozivljaj skoro kao pravi 5.1.

[Ovu poruku je menjao Audio dana 03.03.2006. u 13:39 GMT+1]
[ slovas @ 24.02.2006. 12:36 ] @
Citat:
Audio: Titl ne mora da se zove isto i ne mora da se nalazi u istom folderu. Impresioniran sam sa njegovim citanjem titlova. Danas sam ga kupio i ceo dan testirao i odusevljen sam. Ima samo jedna stvar koja mi se ne svidja a to je da mi neke filmove sam suzava. Znaci, film je suzen a on ga jos vise suzi. Probao sam sve ali ne shvatam. Ni Neo ni Sky nisu to radili tako da mi se to bas ne svidja. Izgleda da to radi samo sa odredjenim kodekom ali ja jos ne znam kojim. Titl se vidi savrseno mada je malo veliki za moj pojam tako da hoce ponekad da se prikaze u cak 4 reda. Slova su bela sa crnim obrubom a ne sa providnim trakicama. Toliko za sad. Cim jos nesto pronadjem javljam se.

Video sam na jednom domacem sajtu prodavnice koja prodaje ovaj plejer da je titl sa crnom pozadinom. E sad nije mi jasno, ti kazes da su slova sa obrubom i da znaju nekada i da idu u 4 reda. Ako je u pitanju, crna pozadina i 4 reda to bi bilo malo previse ekrana prekrivenog crnim, pa se pitam koliko je prakticno. Ipak, nadam se samo da je greska u terminima tj. da su oni mislili na obrub, ne na crnu traku.

[Ovu poruku je menjao slovas dana 24.02.2006. u 13:43 GMT+1]
[ slovas @ 24.02.2006. 13:55 ] @
[img=http://img98.imageshack.us/img98/9591/remote9od.th.jpg]
Citat:
Audio: Kupio sam ga danas i prvi su utisci da je fenomenalan. Ukratko, cita sve kodeke koje SKY nije citao pa i NERO DIGITAL. Dalje, cita WMA kao i TXT titlove. Cita i one zbunjene titlove tj. one koji imaju ekstenziju recimo SRT a po strukturi su SUB. Radio hvata sjajno ali moze samo da memorise 10 kanala i nema RDS.Daljinski je ocajno ruzan ali radi sjajno. Ja kao bivsi vlasnik NEO PDX 777 i SKY LG 888 ga iskreno preporucujem svima. Znam kako radi 402 plus ali ovo je jos bolje. E sad, koliko je pouzdan pokazace vrenme.

pozdrav od Audia

Nasao sam neki daljinski za Xoro 4000. Jel taj za 3100 isti ovakav?

http://img98.imageshack.us/img98/9591/remote9od.jpg
[ Audio @ 24.02.2006. 21:07 ] @
Nema providnih traka.Slova su uokvirena crnom bojom i vide se odlicno. Bolje nego na nekim TV kanalima. Ponekad se prikazu u 4 reda ali, posto je najzad titl spusten u dno ekrana to i ne predstavlja neki problem tj. ne zakljanja mnogo sliku. Cak i kada je samo jedan red teksta titl je smesten skroz pri dnu tj. tamo gde bi inace bio drugi red titla u slucaju da ih je dva ili vise. Al sam ga sklepao, alal mi vera !!!! Ja licno mislim da je malo veci nego sto bi trebalo ali nema veze. Godinama vristimo oko tih tilova na plejerima kako su mali, ne vide se dobro, visoko su itd. pa sad nije lepo da trazimo dlaku u jajetu.
Daljinski izgleda isto kao taj sto si prikazao samo sto je metalik boje i jos vaznije, raspored funkcija u odnosu na tastere je drugaciji tako da taj daljinski ne bi funkcionisao sa ovim plejerom.Doduse, nemam pojma ni sto te to zanima.

pozdrav od Audia
[ Goran Aničić @ 25.02.2006. 15:56 ] @
U novom, martovskom broju PC magazina testirani su uređaji XORO 3100 (~7500 din.) i XORO 6000 (~11.000 din). Radi se o solidnim uređajima prhvatljive cene
[ trucic @ 02.03.2006. 09:02 ] @
4Audio-ako nije problem, reci mi sta ovaj Xoro nudi kada je u pitanju podesavanje zvuka-EQ preset, bass-treble boost.. !? Hvala!Pozdrav
[ Audio @ 02.03.2006. 21:32 ] @
Skroz dobro pitanje !!! Bas sam se slatko nasmejao! Znas sta nudi ? Ama bas nista! Nema mi jednu jedinu funkciju, preset, EQ ali mogu da ti kazem da zvuci sjajno. Ja se bavim zvukom i mogu da ti kazem da ti on ne nudi nista ali ti u sustini nista i ne treba. Svako ekstra podesavanje ces morati da odradjujes na pojacalu. Da razjasnimo, Xoro nema pojacalo tj. trebaju mu aktivni zvucnici.
[ trucic @ 02.03.2006. 22:00 ] @
He, he, hvala na nepotrebnom razjasnjenju!Verujem da znas, mnogi playeri u svojim opcijama imaju i ovakva podesavanja, i ma koliko da je to vestacki izvedeno, nekad moze da popravi stvar!U svakom slucaju, ovo nije player kakav trazim...Hvala!Poz!
[ Audio @ 03.03.2006. 12:08 ] @
Sa pitanjem koje si postavio sam shvatio da znas da mu trebaju aktivni zvucnici. To sam rekao onako, usput. Ima ljudi koji ne znaju pa bas iz tog razloga i listaju forume.
[ Audio @ 06.03.2006. 19:51 ] @
Sad sam slucajno otkrio da ima i podrsku za cirilicu.
[ MrNo75 @ 08.03.2006. 08:31 ] @
Ja nikako nisam uspeo da pročitam film koji sam na CD-u narezao kao Nero Digital, a i na zvaničnom sajtu ne piše da podržava Nero Digital
[ Audio @ 08.03.2006. 12:13 ] @
Ja sam sam konvertovao DVD u Nero digital i brate radi. Koristim neki Video inspector koji kaze da je to Nero digital. Tada sam jos uvek imao Sky-ja koji taj zapis nije uopste video. Xoro je prikazao ikonicu mpeg4 i radi kao sat. Jedino ako se ja nesto nisam zeznuo. Ne bi trebalo !!! Sad sam na poslu ali cim dodjem kuci napravicu ponovo neko parce da ga istestiram jos jednom. E sad, nisam bas upoznat previse sa tim formatom ali cini mise da postoje dve vrste Nero digitala-a.
[ MrNo75 @ 08.03.2006. 14:09 ] @
citat:

Ja sam sam konvertovao DVD u Nero digital i brate radi. Koristim neki Video inspector koji kaze da je to Nero digital. Tada sam jos uvek imao Sky-ja koji taj zapis nije uopste video. Xoro je prikazao ikonicu mpeg4 i radi kao sat. Jedino ako se ja nesto nisam zeznuo. Ne bi trebalo !!! Sad sam na poslu ali cim dodjem kuci napravicu ponovo neko parce da ga istestiram jos jednom. E sad, nisam bas upoznat previse sa tim formatom ali cini mise da postoje dve vrste Nero digitala-a.

Ja sam konvertovao film sa Nero Recode CE (downloadovani sa Nero sajta trial verzija) i kao što kažeš Xoro ga prikazuje kao mpeg4 ali ga ne čita. Kada pokušam da pročitam fajl u jednom trenutku se prikaže poruka kao da pokreće film ali se ništa ne desi. Da li neko mozda ima link za neki besplatni alat za dekodiranje u Nero Digital ?

[ Audio @ 08.03.2006. 15:28 ] @
Evo, probao sam ponovo onaj snimak sto sam pre napravio. Radi i na ekranu pise Nero digital Profile. Posle nekoliko sekundi se izgubi taj natpis i sve radi perfektno. Ton je AC3. Titl ne prikazuje ali misli da je to zbog toga sto ga je tretiram kao Divx a mislim da ND radi na drugom principu.
Konvertovao sam divx u ND a ne DVD kako sam vec rekao greskom, tako da sam dobio jedan mpeg 4 fajl koji ne moze da se sinhronizuje sa .sub titlom. Sad cu da od DVD-a napravim Nero Digital da vidim sta se desava sa titlovima. Ko zna koliko ce to da traje !? Javljam cim zavrsim.
[ Audio @ 08.03.2006. 17:23 ] @
Ej ljudi, odusevio sam se! Film od 90 min. se konvertovao za samo 70-75. Slika je savrsena. Ton je u 5.1 a titl vise nema veze sa divx plejerom. Onakav je kakav je bio i na DVD-u. Nema ucitavanja titla pa filma. Sve je jedan fajl. E sad, verovatno ima i ta fora sa menijem i autorun-om ali ja jos to nisam procackao. Postoje i poglavalja. I sve to za tako kratko vreme, fenomenalno !!! I naravno, Xoro to cita besprekorno. Jedva cekam da se ustali ovaj format mada, tesko da ce to biti skoro zato sto je malo plejera koji ga reprodukuju. Ko hoce da sam pravi neki back-up ovo je prava stvar. Ja cu sve Home Video DVD-ove da prebacim na par diskova. Cisto onako, za svaki slucaj.Sve u svemu, jos jedan veliki plus i za Xoro-a i za Nera.
[ MrNo75 @ 09.03.2006. 07:30 ] @
>Audio da li možeš da mi pošalješ link od programa koji koristiš za
>konverziju?
[ lancia88 @ 09.03.2006. 10:00 ] @
Pozdrav,

cekaj, cekaj, ako sam dobro razumeo, film od 90 minuta si iz DVD formata spakovao na nekih 700MB sa sve 5.1 zvukom i dobio deklarisanu NERO kvalitetnu sliku? Gresim li negde u razumevanju?
[ milut @ 09.03.2006. 13:32 ] @
Evo, i ja da potvrdim: uradio sam testove sa par filmova i dobio odlične rezultate. Kvalitet sam upoređivao na istim filmovima pakovanim u XViD sa istom veličinom fajla i NeroDigital verzija izgleda bolje. Integrisani titlovi i poglavlja su dodatni plus, a brzina pakovanja je stvarno neverovatna.
Jedino što me odbija od NeroDigital je njegova zatvorenost - mogu se koristiti samo Nero-alati, a i za gledanje na računaru je potreban Nero plejer (koliko sam video, ne postoji neki zaseban kodek koji bi omogućio korišćenje ND materijala uz standardne plejere).
[ Audio @ 09.03.2006. 20:38 ] @
Sve sto sam naveo je tacno osim to da je ton u 5.1. Prevario me je Pro Logic koji na Xoro-u radi tako dobro da sam stvarno mislio da je 5.1. Moja greska, izvinjavam se. Medjutim, celo popodne se maltretiram oko toga i otkrio da ND stvarno moze da konvertuje DVD na 700mb sa 5.1 i to u realnom vremenu. Postoji vise modova. Ja sam juce probno odabrao Standard i on je to uradio onako kako sam vec naveo, brzo i fenomenalno. Medjutim, tu ima jos gomila modova. Cinema, HD TV, Maximum definition itd. i svi oni nude mogucnost da se i ton konvertuje u 5.1. Probao sam Maximum definition i on je to sjajno odradio, u realnom vremenu. PC ga otvara, ispisuje da je ton 6-to kanalni, slika je sjajna itd. Medjutim, u ovom slucaju Xoro ne moze da ga procita tj. krene sve kako treba ali ton je isprekidan. Ja se sad cimam oko toga da pronadjem odgovarajuci mod za Xoro-a. Da rezimiramo, ND jeste kompresija sa 5.1 tonom. Ja koristim Nero 7 Premium i u sklopu njega Nero Recode 2 tako da je to sve sto je potrebno da bi se dobio taj format. Evo je zanimljiva stranica sa dosta dobrim objasnjenjem sta je Nero Digital i kako se radi sa njim.

www.maneurope.com/guidanerodigital.htm

[ coyotns @ 11.03.2006. 08:13 ] @
Pozdrav.I ja sam pre dva dana kupio DVD\Divx Xoro 3100.Pojavio mi se jedan probleb pa bi zamolio za pomoc.U toku gledanja filma hteo sam da pogledam sta ima na jednom od TV kanala,sa daljinskim od TV sam prebacio sa "video" na "TV" i tu je doslo do problema slika filma i slika sa TV kanala su se mesale.Prekinuo sam gledanje filma i ugasio plejer(ostao je u stend by modu),opet prebacio sliku ali ovog puta sam imao samo ton dok je ekran bio crn(bez slike).Kad sam skroz ugaso plejer(na glavnom prekidacu)odma mi se i slika na TV-u pojavila.Nadam sa da sm koliko-toliko dobro opisao problem i da ce te razumeti o cemu se radi.Samo jos da spomenem da su TV i plejer povezani sa skartom.Hvala.
[ Audio @ 11.03.2006. 14:22 ] @
Reklo bi se da si prikljucio Xoro cincevima cim na Tv-u prebacujes rucno "video" i "tv". V. Slusaj ti mene, dobio si scart i iskoristi ga. Xoro drzi u stand by modu i bice sve kako treba. Cim ga ukljucis, pojavice ti se slika Xoro na ekranu i to je to. Kad ga ugasis vratice ti se slika tj. tv kanal koji je bio i pre ukljucivanja Xoro-a. Verovatno je Samsung u pitanju pa bih ti preporucio da ukljucis scart u AV1 posto ima dva a desava se da AV2 ne kontrolisu eksterni uredjaji. Ukoliko si vec ukljucio scart a ipak moras rucno da ukljucujec video i tv onda ga verovatno nisi dobro prikljucio tj. nisi ga "ugurao" kako treba. Probaj, procackaj ga malo. Naravno, iskljuci prvo i Xoro (off) i TV. Naravno, uvek i postoji mogucnost da scart ne radi. Ako si prikljucio cincevima, svakako prvo probaj sa scartom pa ako nije dobro javi da vidimo sta cemo dalje.
[ coyotns @ 11.03.2006. 19:00 ] @
Sad radi normalno.Bio si u pravu sto se tice TV-a,Samsung je u pitanju i ima samo jedan skart prikljucak.Nikad nisam vezivao TV i Xoro sa cincevima nego sa skartom.U svakom slucaju puno hvala za odgovor.Pozdrav.
[ calexx @ 11.03.2006. 19:11 ] @
Napisao je da koristi SCART. Samo SCART kabl koji osim AV signala ima uključen i okidački signal (beše pin 8 ili 9) će automatski da prebaci TV na taj AV kanal. To znači ili malo kvalitetniji ili baš pun SCART. Kod nas se često prodaju ručno skrpljeni koji to nemaju mada ja mislim da je to pomalo glupo rešenje. Svojevremeno sam imao takav kabl za VCR i jednostavno ne može da se pogleda šta je na TV programu dok je kaseta na play, odmah vraća nazad pa sam ga već prvog dana otkačio.
Deluje mi da je ovde ipak neki problem sa njegovim kablom ili čak i sa uređajima.
[ Audio @ 11.03.2006. 19:42 ] @
Pazi stvarno, napisao covek da je povezao sa scartom a ja zapeo ko blesav. Procitao sam pitanje ali nisam bio dovoljno skoncentrisan ,neka mi decurlija po kuci. U svakom slucaju, scart bi trebalo da bude "pun". Ja koristim neki stari a ovaj sto ide uz Xoro nemam pojma gde je.Ja na VCR-u imam taster TV/VCR koji bas to radi sto je napomenuo calexx tj. pritiskom na taj taster dobijem tv iako video i dalje radi.
@coyotns

Nisi nam objasnio sta si uradio. Jesi li ga popravio ili je jednostavno sad dobro samo od sebe ? Jesi li probao sa cincevima ?
[ MrNo75 @ 13.03.2006. 10:13 ] @
>
Coyotns,

šta si uradio pošto imam identičan problem sa Samsung televizorom?

Pozdrav
[ johni @ 17.03.2006. 18:58 ] @
Da li neko od vas ima xoro hsd 6000? Treba mi informacija da li samo kod mene nema nikakvog audio podesenja ili ga nema uopste?
[ Shon3i @ 17.03.2006. 19:20 ] @
Citat:
lancia88: Pozdrav,

cekaj, cekaj, ako sam dobro razumeo, film od 90 minuta si iz DVD formata spakovao na nekih 700MB sa sve 5.1 zvukom i dobio deklarisanu NERO kvalitetnu sliku? Gresim li negde u razumevanju?
Sta ti je tu cudno Nero Digital koristi AAC kodek koji ima Multichannel pa tako moze i 5.1 sa dobrim sta vise odlicnim kvalitetom. E sad sto se tice slike NeroDigital ima dve varijante zato mozda nije hteo nekome da radi ako je slucajno izabrao AVC profil ili ti H264(High Definition), danas ima svega 2 playera koji to mogu da citaju tako da ako radite u NeroDigitalu treba koristiti samo ASP. Inace neko rece NeroDigital bolji od XviD/DivX-a hmm tu se ne bih slozio.
[ lancia88 @ 19.03.2006. 19:45 ] @
Pozdrav,

pa to mi i jeste bilo cudno, taj spoj brzine kompresovanja, 5.1 zvuka za identicno vreme i te sjajne slike za koju Ti upravo tvrdis da i nije sjajnija nego u vec poznatim kodecima. Nesto mi nije stimalo ali moguce je da postoji znacajna rupa u mom poznavanju ove materije pa me zato i interesuju iskustva.
[ coyotns @ 26.03.2006. 10:57 ] @
Nisam davno bio na forumu pa zato nisam ni odgovorio na pitanja,ali sad cu.Po nekom mom skromnom misljenju scart koji sam dobio uz plejer ili nije ispravan ili je nesto drugo u pitanju ali problem sam resio povezivanjem TV i plejera sa cincevima i dobio ono sto sam i trazio.Radi sve bez problema.I evo jos jednog problema koji me je bas iznenadio.Posle odgledanih 50-ak filmova nije hteo da mi ocita dva filma,uredno ocita diskove,otvori cover filma,ucita titlove ali film nece da pokrene vec stalno izbacuje cover filma-to je u prvom slucaju a u drugom mi izbaci na ekranu da codec nije podrzan od strane uredjaja.imali ko ideju sta bi moglo da se desava?Hvala

[Ovu poruku je menjao coyotns dana 26.03.2006. u 12:04 GMT+1]
[ dtd.kgs @ 26.03.2006. 22:28 ] @
Pitanje za Audia!

Kažeš da DVD konvertuješ u ND sa sve 5.1 tonom. Ja koristim isto Nero premium 7, i u njemu Recode 2, ali iako vidim u pozadini da se nudi opcija 5.1 surround, dozvoljena mi je jedino opcija STEREO. I kad uđem dalje u Setings, opet mi nudi samo stereo opciju. Kako ti to uspevaš? I ja koristim xoro 3100, za sada sam zadovoljan uređajem
[ Audio @ 27.03.2006. 14:19 ] @
@dtd.kgs

Reinstalirao sam OS i nisam vratio Nero-a.Koristim drugi program za rezanje jer Nero kida RAM-ove. Posle rezanja u Nero-u racunar mi je spor nevidjeno, dok ga ne resetujem. Nego, koliko se ja secam a i opisao sam u nekoj od poruka da su u pitanu modovi. Standard ne daje 5.1 dok ovi ostali, napredniji, daju i tu mogucnost. Ja imam i neke Nero pakete kodeka pa je mozda i to bilo u pitanju. Nisam siguran.
[ dtd.kgs @ 27.03.2006. 21:21 ] @
OK, hvala, skont'o sam ga sinoc. Ima dve STANDARD verzije ripovanja, STANDARD obicni i STANDARD AVC, AVC dozvoljava riopovanje u dolby 5.1. Slika i zvuk su odlični, kao ozvučenje koristim GENIUS De luxe 5.1 - drveni, obzirom na cenu sasvim su OK. Imam jednu primedbu na xoro. Kod nekih div-x filmova koji su malko tiši, kad pojačaš - čuje se neko pucketanje povremeno u front left zvučniku, a kada rade ostali uređaji tog pucketanja nema. ne može sve biti savršeno. Što se tiče NERA, ne znam, meni ništa ne koči. Sve radi OK, mada imam svega 512 rama. Ne znam kako da pojačam ton prilikom ripovanja, jer kada se sve završi i startuje, film je relativno "tih"
Citat:
Audio: @dtd.kgs

Reinstalirao sam OS i nisam vratio Nero-a.Koristim drugi program za rezanje jer Nero kida RAM-ove. Posle rezanja u Nero-u racunar mi je spor nevidjeno, dok ga ne resetujem. Nego, koliko se ja secam a i opisao sam u nekoj od poruka da su u pitanu modovi. Standard ne daje 5.1 dok ovi ostali, napredniji, daju i tu mogucnost. Ja imam i neke Nero pakete kodeka pa je mozda i to bilo u pitanju. Nisam siguran.
[quote]Audio: @dtd.kgs

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 28.03.2006. u 22:45 GMT+1]
[ dpejcev @ 28.03.2006. 09:18 ] @
Evo i ja sam korisnik odličnog Xoro 3100. Neko je pitao kakva podešavanja zvuka postoje. Nema nikakvih i zato je i dobar. Zvuk je odličan, da ne kažem savršen za ovakvu klasu uredjaja, i odnos kvalitet-cena. Uzgred ja sam 25 godina muzišar i 11 godina muzički urednik u radiju, fanatik za Hi End, tako da smatram da sam merodavan da komentarišem kvalitet zvuka. Kao eksperiment napravio sam nekoliko DVD Audio diskova od običnih CD'ova i mogu vam reći da stvarno odlično zvuče. Odlična stvar u podešavanju zvuka, a to vidim niko nije pomenuo je svakako podešavanje dinamike, što je po meni odlična stvar. Ja sam moj Xoro priključio na moje lampaško pretpojašalo Harman Kardon i pojašalo Quad 405. Odlično zvuči, odlično. Slažem se sa zamerkom da su slova kod Divx-a malo prevelika, ali mi to i ne smera mnogo. Ono što mi se ne dopada je premodulisan zvuk na FM tjuneru. Maltene na ivici izobličenja, mada ga i ima malo. Kakav je slučaj kod vas i zna li neko u čemu je problem?

[Ovu poruku je menjao dpejcev dana 28.03.2006. u 10:19 GMT+1]
[ Shon3i @ 02.04.2006. 21:25 ] @
Citat:
dtd.kgs: Pitanje za Audia!

Kažeš da DVD konvertuješ u ND sa sve 5.1 tonom. Ja koristim isto Nero premium 7, i u njemu Recode 2, ali iako vidim u pozadini da se nudi opcija 5.1 surround, dozvoljena mi je jedino opcija STEREO. I kad uđem dalje u Setings, opet mi nudi samo stereo opciju. Kako ti to uspevaš? I ja koristim xoro 3100, za sada sam zadovoljan uređajem
Moras da imas licencu tj serijski broj za multichannel.

Citat:
]lancia88 Pozdrav,

pa to mi i jeste bilo cudno, taj spoj brzine kompresovanja, 5.1 zvuka za identicno vreme i te sjajne slike za koju Ti upravo tvrdis da i nije sjajnija nego u vec poznatim kodecima. Nesto mi nije stimalo ali moguce je da postoji znacajna rupa u mom poznavanju ove materije pa me zato i interesuju iskustva.
Pa pazi nije NeroDigital toliko los cak sta vise je odlican i u ASP varijanti koja parira DivX/XviD, ali je u principu losa, inace ako ti neke stavri nisu toliko kao recimo dosta blokovana slika u nekim scenama ili ti je brzina enkodovanja bitna posto enkodovanje u ND je dosta brzo i parira DivX 6, ND je odlican izbor. Ja se uvek opredeljujem za sigurniju i sporiju varijantu a to je XviD, Takodje nije jedini ND koji moze da ima 5.1 zvuk i DivX/XviD mogu da imaju 5.1 zvuk i da budu u mp4 kontejneru sve kao ND.

[Ovu poruku je menjao Shon3i dana 03.04.2006. u 17:32 GMT+1]
[ pancco @ 04.04.2006. 10:29 ] @
dobar. Zvuk je odličan, da ne kažem savršen za ovakvu klasu uredjaja, i odnos kvalitet-cena. Uzgred ja sam 25 godina muzišar i 11 godina muzički urednik u radiju, fanatik za Hi End, tako da smatram da sam merodavan da komentarišem kvalitet zvuka. Kao eksperiment napravio sam nekoliko DVD Audio diskova od običnih CD'ova i mogu vam reći da stvarno odlično zvuče. Odlična stvar u podešavanju zvuka, a to vidim niko nije pomenuo je svakako podešavanje dinamike, što je po meni odlična stvar. Ja sam moj Xoro priključio na moje lampaško pretpojašalo Harman Kardon i pojašalo Quad 405. Odlično zvuči, odlično

za dpejcev:
Posle ovakve konstatacije i ja se razmisljam da uzem posto je opis ubedljiv,i ja se bavim hifijem duze vremena tako da mi je najvaznija aduuio reprodukcija a usput da gledam i divx sa titlom ko zna gde.Trenutno imam panasonic 295 i odlicno svira kako cd tako i mp3(koliko moze ok),sli smeta sto imam mali titl i ne reprodukuje dvd mp3.Pioneer otpada zbog nemogucnosti random reproukcije mp3 cak ni sa najnovijim fw.Moje pitanje je moze li xoro da pusta mp3 u random modu znaci bilo koja pesma iz bilo kog direktorijuma sa cd ili dvd-a,i ako nije tajna na kojim ga zvucnicima slusas.

[Ovu poruku je menjao pancco dana 04.04.2006. u 11:30 GMT+1]
[ broker @ 04.04.2006. 14:19 ] @
A kakav je za prikazivanje fotografija sa CD-a?
[ dtd.kgs @ 08.04.2006. 20:46 ] @
O XORO 3100
E, kod fotografija - zna da z***a. Nemaš mogućnost da odrediš koliko da zadržava slajd u slide-show modu, to traje malo duže nego što mi odgovara, a kad hoćeš da prebacuješ fotke ručno, smeta mi traka sa podacima o forografiji u gornjem levom uglu, nervira me.
DVD čita bez greške, DivX - ima dosta codeca koje ne podržava, naleteo sam na dosta filmova gde neća da otvara subtitlove, jednostavno ih ne prepoznaje, ali zato sve što sam ripovao u Nero Digital - radi savršeno, bez trzaja, zamrzavanja, u odličnoj rezoluciji, imaš mogućnost biranja sekvenci... Ukratko stvoren za Nero Digital.
Kod radija me nervira što stereofonija ne radi kako treba, zvuk je prebačen na centralni zvučnik, a pro-logic radi onako, nekad boplje nekad lošije, uglavnom - mogli su to uraditi i bolje.

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 10.04.2006. u 16:55 GMT+1]
[ dpejcev @ 10.04.2006. 15:41 ] @
Nije tajna, zvucnici su Tannoy ARDEN.
Otkrio sam jednu sumnjivu stvar na playeru. Naime po ukljucivanju radija na njemu, zvuk je u pocetku dobar dok nakon dvadesetak minuta postaje malo premodulisan. Ovo vazi samo za radio, ostalo je OK
[ simba2005 @ 07.05.2006. 14:43 ] @
Juče sam kupio ovaj plejer i imam nekih problema oko titla, pa ako neko nešto zna neka pomogne.
A problem je sledeći, kada pustim Divx-film sa titlom u srt formatu neće da mi prikaže prevod. Kada pritisnem dugme na daljinskom SUBTITLE , na ekranu se pojavi SUBTITLE OFF, kada se aktivira pojavi se SUBTITLE 1/1 i pojavi se prevod ali traje par sekvenci i opet nestane a kada pritisnem dugme na daljinskom opet piše SUBTITLE OFF.
A ponekad kada upali i prevoda ima ( a kako dođe do toga nemam poima ) prevod kasni za tonom po nekoliko sekundi. A kada pustim cd na kompu sve radi bez problema.
Moje pitanje, da li je problem u podešavanju ali nisam uspeo ništa da provalim. Već sam počeo da se nerviram jer duže vreme biram koji plejer da uzmem, i posle dosta rovarenja po internetu i raspitivanja ja uzeo ovaj. I već sam počeo da se kajem jer za iste pare sam mogo da uzmem Skyvision.

[ dejankr @ 14.05.2006. 22:38 ] @
Kupio sam juče ovaj player i čini mi se da imam problem. Naime, nigde nemam podršku za Srpski jezik. Nisam uspeo da dobijem srpska slova u DivX filmovima, a Srpski jezik i nije ponuđen kao OSD jezik (postoje samo Engleski, Ruski i Nemački). Prilikom puštanja DivX filmova, jedino što mogu da promenim kao encoding (taster Angle na daljincu) je Latin 1 i Latin 2. Pošto sam video kako sve ovo radi na Xoro 6000, zanima me da li je ovo problem samo sa mojim playerom ili je to tako sa svim Xoro 3100?

Dejan
[ dejankr @ 14.05.2006. 23:20 ] @
Još nešto: Na ovom ruskom sajtu http://xoro.co.ua/page/2/ koji predstavlja "neoficijelni XORO sajt" vidim da može da se skine "oficijelni" firmware update za XSD 3100. Koliko se prisećam ruskog ovde piše da firmware sadrži između ostalog i sledeće:
- mogućnost memorisanja 20 radio stanica (moglo je 10)
- podrška za RDS
- dodat Srpski jezik u OSD (ovo je možda odgovor na moje prethodno pitanje)
- poboljšanje podrške za MPEG 4

E sad koliko vidim ovaj "zvanični" firmware je objavljen 18. marta 2006, ali ga ni na jednom zvaničnom XORO sajtu nisam našao. Štaviše na nemačkom XORO sajtu nigde i ne pominju XSD 3100. Zanima me da li je možda neko probao ovaj firmware?

Dejan
[ paparazzoyu @ 22.05.2006. 20:03 ] @
Ja sam probao i pokajao se.stvarno se dobije 20 memorija sa radio i rds.Srpski sam imao i pre i podrsku za nasa slova.Sad nece da cita tj da prikaze subtitle.Samo filmovi u nero digitalu rade bez problema.Ako neko ima neki drugi firmware za 3100 neka mi posalje....Pozdrav
[ paparazzoyu @ 24.05.2006. 11:54 ] @
Dobijen Firmware od nemaca.Sada je sve po starom.Opet imam subtitle.
Pozdrav
[ dejankr @ 24.05.2006. 12:09 ] @
Jel to originalni, fabrički, firmware? Sad ti sve radi kao pre ruskog firmware?
Ajde ako ti nije problem da mi ga pošalješ, pošto na playeru koji sam kupio nemam podršku za Srpski.

Pozdrav,
Dejan
[ paparazzoyu @ 24.05.2006. 13:25 ] @
Da sve radi kao i pre.Posalji mi na PM tvoj mail.Poslacu ti...
Pozdrav
[ ReboX @ 04.06.2006. 17:42 ] @
Kao prvo pozdrav i hvala svima vama sto delite svoja iskustva sa nama ostalim koji se tek spremamo da nabavimo nesto od video audio opreme, konkretno u mom slucaju xoro 3100.
Dugo sam se lomio izmedju njega i skyvisiona 966.
Najsmesnije je sto sam drugaru preporucio skyvision i on je super zadovoljan a ja strepim da me ne prozove zbog onih problema za fijokom za disk :).

Da ne gnjavim, da li se taj novi (orginalni) FW razlikuje od FW u samom uredjaju?
Mislim da li da ga nabavim za zlu ne trebalo?

Pozdrav i Hvala
Ljuba

[ dejankr @ 04.06.2006. 21:21 ] @
Xoro 3100 koji sam ja kupio uopšte nije imao podršku za Srpski a DivX titlovi su bili užasno sitni i nisu imali naša slova. Posle upgrade firmware koji mi je paparazzo poslao sve radi savršeno - titlovi su krupni i čitljivi i vide se naša slova. S obzirom da svi hvale Xoro 3100 po pitanju titlova, pretposavljam da je meni uleteo neki model sa nekim čudnim firmwareom, različitim od onog koji se inače prodaje na našem tržištu.

Dejan
[ jocky23 @ 05.06.2006. 20:31 ] @
Ja sam danas kupio 3100 i zeza me sa titlovima samo je neke pustio a vecinu nije uglavnom one koji se ne zovu kao avi fajl !?? Pri tom on sam pusti titlove kad krene fil a ja sam mislio da moze rucno da se bira titl i iz drugog foldera. Jel moze neko da mi objasni kako se rukuje sa ovim plejerom posto je uputstvo koje sam dobio uz njega prilicno sturo ?

Hvala unapred
[ dejankr @ 05.06.2006. 22:08 ] @
Kada se fajl sa titlom ne zove isto kao fajl sa filmom, potrebno je da prvo odabereš titl pre puštanja filma. To se radi tako što odabereš titl fajl i pritisneš SUBTITLE dugme na daljincu. Treblo bi da u vrhu ekrerana dobiješ poruku da je titl izabran. Potom biraš film.

Ako u titlu umesto naših slova vidiš kuke i kvake, probaj da sa dugmentom ANGLE na daljincu odabereš kodnu stranu (Win1250,itd...).
[ jocky23 @ 05.06.2006. 23:13 ] @
@dejankr

Hvala care !!!!!!!!!!!! sad cita sve prevode bez problema !!! stvarno hvala ti puno , vec sam se bio zabrinuo !!!!
ono uputstvo je skoro beskorisno a ovu foru za titlove ne bi provalio nikad...

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 06.06.2006. u 13:40 GMT+1]
[ dejankr @ 06.06.2006. 08:24 ] @
Šaljem ti na PM, pošto imena firmi obično brišu iz tema.
[ RedboX @ 06.06.2006. 13:59 ] @
Deki hvala, nisam mogao da odgovorim na pp jer sam jos zelen na forumu pa me malo kolje moderator :)

Evo da ugnjavim do kraja.Ja bas hocu xoro ali mi neki tamo prodavac uvaljuje shokwave i taj je kao bolji.Ja znam da nije ali neću da se aspravljam sa njime .jese da je cena za skoro 1/3 manja ali mislim da se ne mogu porediti.Eto čim kupim xoro nećete se moći rešiti mene od mojih zapažanja i iskustava. Ionako imam tuce diskova koji vape za testiranjem pa čak i onaj cd sa kompilacijom kodeka koji je baš za testiranje.

Bitešen dankešen idem u radnju :)

p.s. dear moderator foruma, greskom sam kod prvog prijavljivanja promasio slovo u korisnickom imenu pa kako nisam imao krdita na forumu nisam se ni mogao javiti da mi ovo ispravite, nego sam , nazalost, morao da se ponovo prijavim sa ispravnim korisnickim imenom. Elem ja sam i onaj ReboX par poruka ispred pa vas molim da taj korisnicki nalog ubijete.Naravno , posaljite email na adresu koju taj nalog koristi i javicu se opet ja da to potvrdim :)
Izvinjavam se sto ovo pisem van konteksta teme foruma.

Ljuba
[ RedboX @ 06.06.2006. 20:18 ] @
Pozdrav svima

evo kupio sam xoro i deluje mi ok.DVD pusta fino i cista je slika a i ton je ok (veza scart na tv) jedino sto se i meni javlja problem da kad stavim xoro u standby mode onda na tv-u imam samo ton i crnu sliku.Koristim orginalni scart koji je dosao uz njega. Moje pitanje za sve kojima kombinacija dvd scart tv i standby mode radi bez gasenje dvd-a, koji tip scarta koriste pa da prepravim ovaj moj.

Ljuba
[ lancia88 @ 06.06.2006. 20:37 ] @
Pozdrav,

ma samo guraj i piskaraj, navici ces se vremenom na sve na forumu i sve ce biti potaman...ionako nisam nista razumeo za nalog :)
[ RedboX @ 07.06.2006. 00:45 ] @
Otvarao sam scart koji dodje uz xoro i nije neki san snova od kvaliteta.Merio sam pinove i u principu su svi spojeni kako treba osim 17 i 18 koji po jednoj definiciji scarta za rgb konekciju trebaju da su ukrsteni a ne direktno spojeni.Elem nije me mrzilo da i to uradim ali opet nista.Kad je xoro na stadby-u nemam sliku nego samo ton.A najsmesnije je sto teletext radi. U pitanju je stariji philips tv sa 1 scart ulazom.
Ajde javite se ko je spojio dvd preko scarta da znam da li da kupujem novi kabl ili tv.
[ RedboX @ 07.06.2006. 11:23 ] @
(svetlo na kraju tunela ili dolazeci voz?)

Zvao sam ovlasteni servis danas i izneo im moju tragediju i covek mi je rekao da probam da presecem pinove 8 i 16.Pomisljao sam na ovu soluciju ali je bolje kad vam servis kaze da moze.Pin 8 se odnosi na format slike (4/3 ili 16/9) a 16 na tip signala (rgb ili composite).Kaze da kod starijih tv-a hoce da se zaglupi tv pa nezna da se vrati u normalan mod kad je ovakav scart na njega prikacen.
Probacu ovo danas pa cu da se javim.Mozda bude radila kombinacija samo jednog od ova dva pina ko zna.

btw. Testni cd sa divx kocedima sam probao i ima stvari koje xoro ne moze da progura ali o tome kad budem kompletirao test jer mnogo gnjavi.
[ jocky23 @ 07.06.2006. 13:03 ] @
meni je povezan preko skarta kojeg sam dobio uz plejer i savrseno radi jedino sto mi je tv Sony kupljen pre nekih 2 godine
automatski mi se slika prebacuje sa programa na xoro kad ga ukljucim i obrnuto
[ RedboX @ 07.06.2006. 22:43 ] @
Al ga opravio svaka mu cast, ostali samo dugmici :)

Secnuo sam zicice i sad dvd normalno radi na AV kanalu (kod mene 0-ti kanal), ne smeta tv-u i mogu da menjam kanale i dok DVD radi sto u orginalnoj kombinaciji i da mi radi scart ne bih mogao bez gasenja DVD-a. Slika je super i mnogo bolja nego kad sam ga kacio na AV ulaz.

Znaci ko ima ovakav problem nek slobodno secne zicu kod pina 8 i pina 16 na scartu (na bilo kom od dva konektora) i radice mu normalno.

Do sad sam isprobao DVD original film, CD Audio Original, DVD film rezani, DVD MP3 kolekciju, DivX film na CD-u i VCD original CD i sve je prošlo "like charm" :). Zanosim se da isprobam i Linux Live distribuciju ali to bi bilo previse :)))))

Cim zavrsim testiranje na codec-e napisacu detaljno sta sve Xoro 3100 moze.Pretpostavljam da ima jos ljudi koji bi voleli da to znaju.

Sad idem da gledam 5 element po xy-ti put.

Srecni vlasnik.
[ micens @ 08.06.2006. 00:36 ] @
Dobio sam pomenuti player na poklon i imam problem pa me interesuje...
Dakle kada pustim DivX sve je u redu neko vreme i titl i sve, ali posle nekog vremena titl jednostavno nestane, pa moram da stopiram film pa pustim ispocetka. Onda ga premotam tamo gde je nestao titl te se titl pojavi i opet posle izvesnog vremena nestane.
Jel se to jos nekom desava?
Ako neko ima firmware sa kojim se to ne desava bi bih mu zahvalan kada bi mi ga poslao?

Moj mail je: [email protected]

Hvala.

[Ovu poruku je menjao micens dana 08.06.2006. u 15:29 GMT+1]
[ RedboX @ 09.06.2006. 22:17 ] @
Meni se desilo da mi kad vracam film (divx) unazad, nestane titl i onda moram kao i ti stop pa premotaj.Sreca te ima 16x premotavanje inace bi bilo naporno.Moj firmware je fabrici tj. nisam nista cackao.
[ micens @ 10.06.2006. 00:42 ] @
Moj firmware je takodje fabricki. Evo danas sam odgledao ceo film i svo vreme je bilo titla (da kucnem o drvo), super. Valjda ce biti neki novi firmware koji ne brljavi ovako. Po meni, jos ovo da srede i bice savrsen.

Kako mogu da znam koji firmware imam u mom playeru? Najverovatnije nikako, ali...
[ bong @ 22.06.2006. 18:06 ] @
Malo informacija o ovom player-u i par screenshot-ova

http://www.movie-player.de/mod...s&file=article&sid=215
[ RedboX @ 22.06.2006. 22:48 ] @
Lep je sajt mada je na nemackom, i ako nisu nesto menjali u medjuvremenu, onda si promasio link jer se tamo radi o modelu HSD4000.
Nema veze fino se vidi unutrasnjost i detalji.
[ MAGICAL @ 28.07.2006. 13:41 ] @
Da li neko ima informaciju da li moze sa nekim firmware-om ovaj player da pusta HD formate!
Hvala!
[ Svarog @ 02.08.2006. 22:51 ] @
Ako neko ima normalan firmware-znaci resen problem sa titlom(nestajanje i prepoznavanje srt-a) mogao bi da isti baci na [email protected] - hvala unapred
[ Audio @ 03.08.2006. 11:28 ] @
Citat:
Svarog: Ako neko ima normalan firmware-znaci resen problem sa titlom(nestajanje i prepoznavanje srt-a) mogao bi da isti baci na [email protected] - hvala unapred

Kakve probleme imas sa srt. titlovima? Kod mene sve radi besprekorno a nisam menjao FW.
[ Svarog @ 03.08.2006. 11:50 ] @
Nisam napomenuo da u nakim filmovima titlovi idu normalno dok u nekim na mestu gde treba da se vide nasa slova stoji prazno mesto.
[ punischer @ 30.08.2006. 11:36 ] @
ko moze da mi posalje dobar firwere za xoro 3100 i upute kako da to ubacim
email: [email protected]
hvala
[ nsAce @ 07.09.2006. 20:24 ] @
Nedavno sam pazario ovaj plejer pa me zanima par stvari. Evo par pitanja za one koji poseduju ovaj plejer.
U uputsvu (koje je sra**) pise da plejer moze da memorise 50 FM i 20 AM radio stanica ako se ne varam.
Medjutim on moze da memorise samo 10. Isto tako na kutiji pise da podrzava RDS ali koliko vidim nista od toga.
Da li ja gresim pa ne mogu da nadjem ove opcije. Posto je uputsvo ocajno da li neko moze da napise par reci o koriscenju radia.

P.S. Koji je najnoviji firmver.
[ Audio @ 11.09.2006. 08:07 ] @
Xoro moze da memorise samo 10 radio stanica. Sto se tice Firmware-a, je ne znam ljudi o cemu vi pricate !To uopste ne postoji iz prostg razloga sto cita sve formate i radi besprekorno.Ne znam, mozda gresim ali stvarno ne vidim sto bi se prepravljao FW.
[ dejankr @ 11.09.2006. 08:21 ] @
Ja sam poslao link ka nekom ruskom sajtu gde je stavljen navodno "novi zvanični" firmware, kojim se dobija mogućnost memorisanja 20 stanica kao i podrška za RDS (obe stvari su na kutiji uređaja naglašene da su podržane, iako u stvarnosti nisu). Ja taj firmware nisam probao, ali neko sa foruma reče da jeste, i da jeste dobio 20 memorija kao i RDS, ali i neke druge probleme, pa je morao da se vraća na originalni firmware. Zato ne bih preporučivao ljudima da instaliraju taj firmware, osim ako nemaju i originalni za slučaj da nešto ne radi kako treba.
[ ljkaran @ 09.10.2006. 10:29 ] @
Ljudi pomagajte.
Kupio samo Xoro 3100.
Nije citao titlove iako su u istom direktorijumu, dakako ove novijeg datuma.
Zamenio sam ga novim i opet isto.
Nece da mi cita firmware.
Nemogu da prebacim zvuk na muzicku liniju.
Nerazumem kako se koriste karaoke.
kao sto sam procitao nema nego 10 memo stanica na fm-u.
ALI GLAVNI MI JE PROBLEM SA TITLOVIMA.
FIRMWARE SA SAJTA NISTA NE VREDI.
AKO IMA NEKO BOLJI, MOLIO BI DA MI POSALJE NA [email protected].
[ Joe Black @ 08.12.2006. 17:01 ] @
Drug je uzeo Xoro 3100 i sada treba da ga poveze sa Tv-om. Nedavno je uzeo Philips 29pt5221 http://www.p4c.philips.com/cgi...nuals&hlt=Link_UserManuals
http://shopx.erdsoft.eu/index....2a3f3476db82efcc4b55c7b37f0f44
Medjutim on nema SCART. Pokusao je da ga poveze preko s-video konektora, ali kaze da i dalje nema sliku.

U uputstvu pise da moze da ga poveze i preko Y, Pr i PB videa, ali on te kablove nema. Da li postoji jos neka varijanta da se dvd poveze? Ja sam povezao kod mene ranije preko Video In-a i radio je OK (TV Samsung 99g)

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 09.12.2006. u 00:17 GMT+1]
[ dpejcev @ 13.12.2006. 16:57 ] @
Citat:
Joe Black: Drug je uzeo Xoro 3100 i sada treba da ga poveze sa Tv-om. Nedavno je uzeo Philips 29pt5221 http://www.p4c.philips.com/cgi...nuals&hlt=Link_UserManuals
http://shopx.erdsoft.eu/index....2a3f3476db82efcc4b55c7b37f0f44
Medjutim on nema SCART. Pokusao je da ga poveze preko s-video konektora, ali kaze da i dalje nema sliku.

U uputstvu pise da moze da ga poveze i preko Y, Pr i PB videa, ali on te kablove nema. Da li postoji jos neka varijanta da se dvd poveze? Ja sam povezao kod mene ranije preko Video In-a i radio je OK (TV Samsung 99g)

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 09.12.2006. u 00:17 GMT+1]

Ako hoćeš da gledaš preko S kabla, moraš prvo u meniju DVD-ija da podesiš izlaz na S, inače se neće videti ništa (kao što se i ne vidi).

2. Nabavio sam dosta filmova ali su pakovani u nekom Mpegu i snimljeni su po 2 na 1 DVD. Kvalitet slike je fenomenalan a veličina je negde oko 1.3 Giga. Jedan je video fajl i uz njega ide klasičan fajl za titl ekstenzije .sub. Film se učitava kao klasičan Divx ali titlovi neće i neće. Kad probam da prvo učitam titl, dodijem onu čuvenu šaku koja ne dozvoljava. Inače u računaru sve ide savršeno. Evo i slike kako ga očitava mv2 player.
[ mizantrop @ 20.12.2006. 01:43 ] @
Ljudi i ja sam pre par dana kupio ovaj plejer !!!
Prvo sam bio zadovoljan ali je onda pocelo zezanje !!!
Prvo mi se zablokirao kada sam gledao neke slike pa sam morao da ga iskjucim-ukljucim,
a onda je odjednom poceo da mi se pojavljuje crni ekran sam od sebe kada sam gledao druge kanale i to samo kada je plejer iskljucen preko daljinskog ( kad je ukjlucen to se nedesava !?!?!?!?!?!)
Problem sam resio sa a/v kablom. A scart ode u orman. Znam da se gubi na kvalitetu slike ali moje oko to ne primecuje !
I da, zalio sam se nemcima za rds i 10 stanica i oni mi poslase neki firmware koji kao resava problem!!! Ako je neko uradio nesto slicno, molim ga neka mi kaze sta se dobija ( a jos mnogo bitnije sta se gubi-npr.srpski.....) Evo sta mi napisase :

Dear Sir,

please find attached an update for your player.

Please read the following description carefully in order not to damage your device
during upgrade process. By starting the firmware upgrade process, you agree that you
do this on your own risk.

Please exactly follow below steps:
1. Burn the .ROM file on a blank CD-R or a CD-RW. Make sure the recording media is in
an excellent condition as read errors during upgrade process may damage your player.
Make sure all characters are written in CAPITALS (STA BRACO OVO ZNACI???).
Burn the CD at lowest speed available.
Use brand media, no cheap CD-R or CD-RW media as read errors during upgrade process
may damage your player.
2. Insert the CD into the loader of your DVD player and close the loader tray.
3. The player automatically starts the upgrade process one he has recognized the file on
the disc. As soon as the upgrade process has finished, the player opens the loader tray
and switches off.

DO NOT OPEN THE LOADER MANUALLY! DO NOT SWITCH OFF POWER DURING UPGRADE! DO NOT PRESS
ANY BUTTONS ON FRONT PANEL OR REMOTE CONTROL! NOT FOLLOWING THESE ADVISES SO CAN RESULT
IN SERIOUS DAMAGE OF YOUR PLAYER AND IS NOT COVERED BY WARRANTY!

4. Once the loader is opened, the upgrade process has finished. You can remove the disc now.
You can switch on the player again and enjoy the new firmware.

Best regards from Hamburg

J...te ala ugnjavih !
[ djolep @ 20.12.2006. 12:20 ] @
Citat:
mizantrop
Make sure all characters are written in CAPITALS (STA BRACO OVO ZNACI???).

To znaci da ime fajla i ekstenzija moraju biti napisani velikim slovima.
Celo uputstvo je standardna procedura u pripremi firmware CD-a.
[ calexx @ 20.12.2006. 14:20 ] @
Citat:
mizantrop: Problem sam resio sa a/v kablom. A scart ode u orman. Znam da se gubi na kvalitetu slike ali moje oko to ne primecuje !
Nemoj mnogo da brineš, ne gubi se ništa pošto je i scart uglavnom običan AV kabl. Problem je verovatno bio u okidačkom signalu koji automatski prebaci na AV kanal kad uključiš plejer, ko zna zašto je kod tebe prebacivao kad ga ugasiš.
[ mizantrop @ 21.12.2006. 00:26 ] @

Citat:
djolep: To znaci da ime fajla i ekstenzija moraju biti napisani velikim slovima.
Celo uputstvo je standardna procedura u pripremi firmware CD-a.

Izvini sto gnjavim ali jesi li ti 100% siguran ?
Danas sam dobio odgovor i od nacista(tehnicke podrske iz nemacke) i napisase mi : "don't rename the file. " a fail je HSD3100.rom !!!
Dakle extenzija je napisana malim slovima .....
Bem ti firmware !
[ stryder @ 26.12.2006. 11:16 ] @
Od juce sam i ja vlasnik ovog uredjaja. Moj prvi utisak je da player radi svoj posao. Tacno je da nema RDS i da memorise samo 10 radio stanica. Ima tu gomila sitnica koje su neke eto, moje zamerke. Npr. kada slusam radio ne mogu da otvorim vratanca i promenim diska. Znaci moram da prebacim u mod za pustanje filmova (a ne tuner) i tek onda mogu da promenim disk. Sto se tice mp3 playera, ne mogu da vidim naziv celog fajla niti da vidim koliko traje ili koliko sam vec preslusao. To su samo neke sitnice, sporedne stvari i nisu od nekog narocito velikog znacaja. Bitna je osnovna funkcija a to je da pusta sve formate i da odlicno barata sa titlovima. Mogu reci da sam zadovoljan. Uputstvo im je ocajno pa htedoh pitati da li neko moze da me uputi u ona podesavanja ili barem adresu nekog sajta gde mogu naci informacije. Konkretno podesavanja u vezi zvuka. Sta je downmix i zasto treba da je iskljucen? Sta je SPDIF (nasao ja da je do nesto Sony Philips bla, bla, bla, ali to nije bitno) cemu to sluzi?
[ toplicast @ 27.12.2006. 22:37 ] @
Korisnik sam xoro-a HSD 3100 i nisam imao nikakvih zamerki, osim onih standardnih koje se mogu naci na ovom forumu, do pre dva dana. Naime u toku gledanja filma nakon nekog vremena slika na tv-u se izgubi i pojavi se neka zelena pozadina i cuje neki ''neprirodan'' zvuk. DVD je blokiran i ne prima komande. To traje par sekundi nakon cega se resetuje. Nakon ponovnog startovanja javlja se isti problem u razlicitim itervalima. Dali neko ima slican problem, zanima me da li je mozda greska u nekom podesavanju ili je neki kvar u pitanju.
[ stryder @ 04.01.2007. 08:57 ] @
Eto, moja sreca nije potrajala ni 10 dana i player se vec pokvario! Danas sam zvao kurirsku sluzbu da dodje po uredjaj. Problem je sto ne daje sliku na TV. Ukljucim ja najnormalnije player i TV, kad na TV-u slika skace, nista se ne vidi. Pomislim da je do kablova proverim, i dalje isti problem (u pitanju je SCART kabel). Odem i kupim drugi SCART kabel, problem isti. Odem kupim chincheve i prikljucim na drugi TV posto na prvom TV-u nemam chincheve, samo SCART. Uopste nema signala, kao da nisam prikljucio player. Odnesem player da probam na trecem TV-u preko chincheva i opet nema slike. E onda sam pozvao servis i cekam kurira... Ko namerava da nabavi ovaj uredjaj da zna da je "lako kvarljiva roba". Dok radi, radi super, ali kad se pokvari... + neljubaznost prodavaca = veliko nezadovoljstvo korisnika
[ toplicast @ 05.01.2007. 15:29 ] @
Moj player je kod prodavca 2 nedelje i cekam da me pozovu u toku "ove" godine. Jos jedan moj prijetelj sa istim playerom ima iste probleme. Izgleda da se radi o nekoj serijskoj gresci. Kod mene kuriri nisu hteli da dodju vec sam sam nosio uredjaj kod prodavca gde oni navodno treba da preuzmu uredjaj.
Iskustvo izgleda govori da treba izbegavati ovaj player.
[ garcha @ 11.01.2007. 14:23 ] @
Ako dobijas sliku koja je iskrivljena sa izmenjanim bojama u pitanju je samo prebacivanje sa I/P ili Interlace/Progressive nacina prikaza. Verovatno si greskom protisnuo dugme i prebacio u progresiv mod sto retko koji televizor moze da prikaze.
[ garcha @ 11.01.2007. 14:26 ] @
Koliko sam ja primetio izgleda da imaju serijsku gresku u drajv motorima. Moj plejer (3100) i jos dva 415 su imala isti kvar i to u proseku posle odgledanih 50-ak diskova. Posle servisa i zamene motora sve radi OK.
[ garcha @ 11.01.2007. 14:31 ] @
Mozes li da mi posaljes taj originalni firmware za 3100, cisto rezerve radi ([email protected]). Da li skidao i probao one firmvere sa onog ukrajinskog sajta (http://xoro.co.ua)? Tamo postoje dve verzije iz marta i aprila 2006 i da li je neko probao neke od ovih?
[ mizantrop @ 26.01.2007. 23:50 ] @
Citat:
garcha: Mozes li da mi posaljes taj originalni firmware za 3100, cisto rezerve radi ([email protected]). Da li skidao i probao one firmvere sa onog ukrajinskog sajta (http://xoro.co.ua)? Tamo postoje dve verzije iz marta i aprila 2006 i da li je neko probao neke od ovih?

Prijatelju imao sam dobru volju da ti posaljem taj firmware (ako si meni uputio molbu!) i poslao sam ti,ali ta tvoja adresa ne postoji ili ne mozes da primas postu vecu od 1mb !!!!!!!!!!!
Dakle drugi put stavi regularnu adresu jer ja sa dial up-om i analognom centralom traba opasno da se iscimam da to posaljem (sto sam i uradio).........
Razmisli o tome !!!

Evo prikacio sam vam taj firmware pa ga skidajte....
Pozdrav.

[Ovu poruku je menjao mizantrop dana 27.01.2007. u 01:03 GMT+1]
[ garcha @ 12.02.2007. 11:35 ] @
Izvinjavam se za pogresnu adresu, sad sam video sta sam napisao. U medjuvremenu sam pisao nemcima i poslali su mi neki firmware, kazu da je to zadnji koji imaju. Sprzio sam 3 diska u pokusajima da fleshujem plejer ali bezuspesno, jednostavno mi ne prepoznaje da je disk sa firmware-om. Da li je neko uspeo da ga fleshuje?
[ punischer @ 12.02.2007. 13:18 ] @
jesam i radi kako treba mora da ti rezac zeza
[ Desko11 @ 12.02.2007. 13:56 ] @
Da li to znači da radi RDS i više od 10 memorija za radio ?
[ punischer @ 12.02.2007. 14:55 ] @
rds radi ali nema vise od deset stanica
[ loki77 @ 13.02.2007. 23:18 ] @
Zasto xoro nece da mi cita nove firmere ka ubacim cd? Sve sam probao snimao na manjima brzinama i drugom rezacu ali nece da cita ima li neko resenje. Inace firmere su mi poslali sa njihovog sajta a probao sam i ove sa ovog sajta.
[ robertinjons @ 11.05.2007. 21:27 ] @
Malo da ozivim temu...

Citat:
punischer: rds radi ali nema vise od deset stanica

Kazes radi RDS...a prevodi?...koliko se secam problem sa ruskim f/w je bio to sto se izgube prevodi al proradi RDS...kako je sada?

Poz
[ Shomy#1 @ 19.07.2007. 07:51 ] @
Ponovo reanimacija teme!
Je li imao ko kvarova?
Meni je otisao motor za otvaranje vrata i pokretanje diska, disk mi je ostao unutra, vrata ne mogu da otvorim a disk ne moze da se ucita, zavrti ga ali nema snage da nastavi ucitavanje!
Zovem prodavca pitam za servis u Beogradu i saznam da je servis samo u Subotici. Kurirska sluzba preuzima uredjaj i nosi ga u Suboticu, posto mi je istekla garancija, ja snosim troskove transporta 2*350din + popravka do 1000 dinara, skoro pa da sam mogao uzeti neki od ovih kineskih plejera!
Pozdrav
[ punischer @ 19.07.2007. 09:11 ] @
da ima tih simptoma navodno nesto se sjebe napajanje i neki od napona ne
valjaju pa se to desava. imao sam taj slucaj sad skoro pre par dana ali u
garanciji. pozdrav
[ dekiz77 @ 19.07.2007. 15:05 ] @
Niste jedini i ja imam istoimeni player koji je imao slicne probleme. Srecom kvar ga je zadesio dok je jos bio pod garancijom pa je odnesen u servis i za nesto vise od nedelju dana je popravljen. Sto je interesantno uredjaj pre nastupa kvara uopste nije bio puno eksploatisan : pogledano desetak filmova. Koliko citam Xoro ima bas problema sa ovom vrstom kvara, jer nismo jedini na forumu sa ovim problemom. Sto se ostalog tice player je super.
[ Shomy#1 @ 20.07.2007. 09:16 ] @
Moj je kupljen u februaru 2006 i za ovo vreme radio je kao sat, pri maksimalnoj eksploataciji, znaci u proseku bar jedan film dnevno i mp3 po par sati!
[ jenkivalera @ 06.09.2007. 07:31 ] @
Odgovor na pitanje: je li ko imao kvarova?
Ja ga imam od pre neki dan, i cini mi se da je isti opis kvara ka o i kod tebe. Dakle, ubacim disk, pocinje ucitavanje, koje traje, traje...na displeju pise load, a u pozadini se cuje zvuk motora. i nista. Ne reguje na komande sa daljinskog, dok je u toj fazi. Ono stop, pa power, da bih ga resetovala, i nista. Jedino sto jos uvek pomaze to je kada stisnem dugme na open/close na samom pleyeru. Tada izbaci disk, ali se on i dalje vrti na lezistu. Dakle, nasilno izbacivanje diska, dok je plejer bezuspesno pokusava da ga ucita...
Inace, garancija mi je istekla krajem avgusta 2007. godine. Kakav baksuz!
Posto sam procitala tvoju poruku, i videh da si je pisao u julu mesecu, pretpostavljam da si do sada resio problem otklanjanja kvara.
Ako jesi, molim te da mi preneses svoja iskustva, pogotovo ona oko kurirske sluzbe u Subotici, i kako to sve funkcionise.
Ja sam inace, do sada bila veoma zadovoljna ovim plejerom jer je radio intenzivno malko vise od godinu dana bez ikakvih problema.
Rado bih ga popravila. Hvala
[ punischer @ 06.09.2007. 08:23 ] @
da jesam imao sam taj problem. Resava se lako pozoves kurirsku sluzbu, ne
znam samo odakle si pozovi ih u svom mestu citi expres ili neki drugi, imas
spisak na garanciji su ti odstampani sa brojevima telefona. spakuj u kutiju
ako imas original ili neku slicnu i kad dodje momak samo mu das i kazes ili
napises adresu servisa i to ode. placanje je sitno i ne placas ti nego plate
oni a posto si van garancije onda ces videti kako ce biti. Uz dvd stavi
krtatak opis kvara i svoju adresu i broj telefona i to je to oni to srede za
par dana i vrate na isti nacin. Prosto, popravka nije skupa jako mislim da
su mi rekli da je negde oko 1000 din ali me nemoj drzati za rec
pozdrav punisa
[ mizantrop @ 06.09.2007. 10:10 ] @

Evo i meni je player radio ko sat do pre 15 dana i onda su nastali isti problemi koje su svi opisali samo sto ja nisam mogao da izbacim disk ni sa onim dugmetom na playeru. Na kraju vise nije hteo ni da se ukljuci kad ga iskljucim iz struje....
Poslao sam ga odmah u suboticu i sad cekam kad ce da ga vrate....
Sreca u nesreci je sto mi je player u garanciji !!!
Slanje kosta 200 dinara iz bg-a ali ce to oni da plate kad je u garanciji...
[ mizantrop @ 06.09.2007. 22:40 ] @

Popodne mi je stigao player i opet radi kao sat !
Doduse platio sam 100 dinara nemam pojma zasta...
I proverio sam, za tacno 10 dana su mi vratili zajedno sa danom kada sam ga poslao !!!
Prilicno dobra usluga !!!
[ jenkivalera @ 07.09.2007. 08:27 ] @
Zahvaljujem se na informacijama. Ja danas treba da odradim transport preko citi ekspresa od Novog Sada do Subotice. Ljudi u servisu su cini mi se veoma korektni, tako da se nadam da ce i moj plejer posle popravke raditi kao sat.
Pozdrav
[ toplicast @ 15.09.2007. 00:30 ] @
Reklamiram vec drugi uredjaj zbog istog kvara, vec sam piso o mom problemu. Nakon svih pohvala koje zasluzuje ovaj uredjaj dok radi javljaju se i problemi koji me dovode do ludila. Vracam drugi uredjaj uredjaj zbog istog kvara. Naime sve je ok ali posle nekog vremena uredjaj koci i na tv-u se pojavljuje zelena i roze pozadina nakon cega moram da ugasim uredjaj na POWER jer nista drugo ne reaguje. Uredjaj sam vec jednom zamenio zbog istog kvara sto znaci da ovaj uredjaj verovatno ima serijsku gresku zato vam preporucuje bez obzira na zavidne performanse ovaj uredjaj na zalost treba izbegavati a ako mi dozvoli uvoznik rado cu ga zameniti pa makar i nekim najprostijim koji cita "sve". pozdrav svima i ako neko ima isti problem nek javi kako ga je resio. Ovo dovodi do ludila...
[ jenkivalera @ 26.09.2007. 12:27 ] @
Moj plejer je stigao sa popravke za cak nekih sedam dana. Sada radi, da ga ne ureknem. Ljudi su u servisu su bili korektni sto se tice garanacije jer su je prihvatili, iako je proslo 5 dana od isteka. Verovatno je to zbog sistemske greske te serije plejera. Videcemo kako ce se pokazati dalje. I ja sam platila nekih 100 dinara, i to je prakticno cetvrtina cene transporta Novi Sad - Subotica u oba smera. Nije strasno.
[ robertinjons @ 26.09.2007. 22:06 ] @
Ja bi svima preporucio da plejer iskuljucuju na main power jer je plejer izgleda osetljiv na kojekakve promene napona. Ovo kazem zato sto mi se dva puta kvario na isti nacin, na onaj na koji se takodje i vecina zali, nece da otvori vrata ili se otvore posle izvesnog vremena i ne cita diskove. Prvi put je umreo iz meni nepoznatih razloga sa takvim simptomima, a drugi put je bio neki pad napona i posle par dana kad sam hteo da se posluzim s njim isti kvar. Nisam siguran da je pad napona uzrok kvaru jer je plejer bio na stand-by, nije radio u tom trenutku, tako da mi to zvuci jedino logicno jer nisam sklon teorijama zavere tipa napravljeno da radi godinu dana dok ne istekne garancija i sl. Cenim da je deo za napajanje malo slabije odradjen. S obzirom da ga ja ne koristim cesto lakse mi je da ga ukljucim/iskljucim na main nego da ga svaki cas popravljam.
[ desko333 @ 27.09.2007. 06:20 ] @
Ne mora da znaci, moj je plejer bio iskljucen na main dugme i pokvario se kada sam ga ukljucio. Sada je u servisu. Kvar je kao i predhodno opisani. Neznam sta se desava kad dodje sa popravke, koliko dugo radi i da li se javlja isti problem? Ako neko ima iskustva neka napise.
[ Joe Black @ 17.10.2007. 22:41 ] @
Meni se pokvario pre nekih 5-6 meseci. Vise puta pominjana situacija, dugo ucitavanje, vratanca se ne otvaraju i na kraju smrt uredjaja. Odneo sam ga u servis pre par meseci i popravka je kostala 1000 din. Medjutim, u zadnjih 10-ak dana, opet ista prica. Jedina razlika je u tome sto se sada, prilikom paljenja, pojavljuje ta ruzicasto/sivo/zelena boja. DVD sam gasio preko daljinskog, a sinoc sam pokusao preko dugmeta na samom DVD-ju i deluje mi kao da je to jos losiji izbor. Napominjem da kada se konacno upali, sve radi OK. Pokusacu da ga ostavim ukljucenog, jedino sto cu otkaciti scart da ne smeta TTX-u.
[ nessko @ 21.10.2007. 14:04 ] @
Kupio sam hsd 3100 prosle godine u septembru na osnovu preporuka sa ovog foruma. Nahvaljena je i slika i zvuk i radio. Slika dobra, mada ne cita sve sto sam probao. Zvuk dobar a radio nikakav. Uzasno lose hvata stanice a i dobro sam se pomucio dok sam otkrio da postoji nekakakav sumnjivi stereo. Tada sam zakljucio da sam se presao sto nisam kupio neki jeftini DVD plejer i polovan dobar tjuner, sve to za iste novce (oko 100 evra).
Proletos, dakle u garanciji, iskusio sam ovde opisan problem sa vratancima. Iskustvo sa servisom je odlicno. Popravljen je za oko nedelju dana i nista nisam placao ni kurirskoj sluzbi ni servisu. Medjutim, sada, mesec dana posle isteka garancije, imam ovaj drugi opisan problem. Film odjednom stane, pojavi si ekran sa nekom brljivom bojom, zvuk od koga boli glava a plejer se blokira. Potom se odblokira sam i ponudi ponovo pustanje filma. Kad ga pustim, desi se isto, ali na drugom mestu. I tako na svim diskovima koje sam probao.
Nemam nameru da placam popravku. Radije cu da ga bacim, kupim najjeftiniji uredjaj koji nadjem, i budem miran dok je u garanciji. Posle mi bar nece biti zao da ga bacim, kao sto je to ovde slucaj.
Jedino mi nije jasno zasto su ljudi ovde pisali lazi o tome kako mu je radio mnogo dobar. Ponavljam, radio mu je tesko djubre.
[ Joe Black @ 26.10.2007. 19:56 ] @
Citat:
Pokusacu da ga ostavim ukljucenog, jedino sto cu otkaciti scart da ne smeta TTX-u.

Operacija uspela! Pacijent umro
[ banes70 @ 23.11.2007. 15:46 ] @
Citat:
jenkivalera: Moj plejer je stigao sa popravke za cak nekih sedam dana. Sada radi, da ga ne ureknem. Ljudi su u servisu su bili korektni sto se tice garanacije jer su je prihvatili, iako je proslo 5 dana od isteka. Verovatno je to zbog sistemske greske te serije plejera. Videcemo kako ce se pokazati dalje. I ja sam platila nekih 100 dinara, i to je prakticno cetvrtina cene transporta Novi Sad - Subotica u oba smera. Nije strasno.

Ja sam imao dva kvara sa Xoro plejerima, ali oba su zavrsena uspesno i mogu samo da pohvalim uvoznika/servisera. U prvom slucaju mi se zaglavio disk u plejeru (crkao je motor), model Xoro HSD-415. Cekao sam malo duze posto u tom trenutku nisu imali odgovarajuci deo na lageru. Ali, serviseri su me zvali i rekli u cemu je kvar i koliko ce to da kosta i da li prihvatam popravku, posto je garancija istekla. Mislim da je to veoma korektno sa njihove strane.

Drugi slucaj kvara mi se desio pre nekih mesec dana sa modelmo Xoro HSD 2100. Radilo se o novom plejeru koji je od pocetka krenuo da se zaglavljuje i da preskace prilikom reprodukcije. Opet sam malo duze cekao (otprilike 20 dana), kada sam resio da ih pozovem i vidim sta se desava. Sekretarica koja se javila mi je objasnila da trenutno nemaju taj deo, ali ako mi se zuri, ponudili su mi u zamenu Xoro HSD-3100. Na moje pitanje koliko treba da doplatim, odgovor je bio nista. I stvarno, za dva dana sam dobio 3100-ku na kucnu adresu.

Zakljucak, mozda se njihovi plejeri kvare (a koji se pa ne kvari), ali im skidam kapu na profesionalnosti.

[ mizantrop @ 05.01.2008. 17:59 ] @
Imam jedno extra zanimljivo pitanje !!!
Cale je uspeo 24sata nakon sto sam mu dao player na koriscenje da ga pokvari !!!
I to kako , ubacio je disk sa firmware-om nekog mustek ovog plejera i isflesovo xoro-a i sad naravno apsolutno ne radi !!! Tj. on izbaci ekran na kome pise mpeg4 ( to je verovatno ekran koji izdje kod musteka ) ali sve ostalo je mrtvo : ne otvara vratanca, ne radi displej, ne radi daljinski .....
Da li neko od vas zna da li takav "kvar" moze uopste da se popravi ili ne ?
Pozdrav !
[ banes70 @ 05.01.2008. 20:40 ] @
Najverovatnije moze da se flesuje sa originalnim firmverom, ali posto kazes da ne otvara vratanca, moras da ga saljes u servis. Pored flesovanja putem CD-a obicno se to moze obaviti i koriscenjem racunara i specijalnog kabla. A posto taj kabl sigurno nemas, i ne moze se nabaviti u redovnoj prodaji, ostaje slanje u servis. Racunaj na to da ce ti popravku (ako je moguca) naplatiti, posto ovo sto je uradjeno na plejeru sigurno ne podleze garanciji.
[ ljkaran @ 08.01.2008. 12:09 ] @
Imam par pitanja.
Da li postoji firmware za Xoro 3100 koji poboljsava zumiranje pomenutog koje je ocajno i smanjivanje titla koji je cesto u 4 reda.
[ KureS @ 09.01.2008. 12:18 ] @
Zdravo svima,

pre NG sam kupio Xoro 3100. Za sada je sve uredu osim:

- mogucnost memorisanja samo 10 radio stanica (znam, nazalost problem je neresiv; resenje sa onim ruskim FW mi se cini riskantnim, a malo se dobija (20 stanica) )
- skinuo sam snimak jednog koncerta sa stage6. Koncert je u DivX zapisu. Kada ga pustim na delic sekunde se pojave slika i ton, pa nestanu. Plejer preskoci par sekundi koncerta (nema slike, nema tona), pa opet pusti delic sekunde materijala i tako u nedogled. Da li bi neko zna resenje ovog problema? Kako da ga nateram da mi prepozna DivX?
[ mizantrop @ 10.01.2008. 01:14 ] @
Imam jednu "sjajnu" vest za vas : nas cenjeni distributer za xoro adamart iz subotice vise ne postoji !?!?!
To sam danas saznao kada sam hteo da posaljem player na popravku....
City express vise ne radi sa njima a u servisu rekose da su i oni raskinuli ugovor sa adamartom pa garancije vise ne vaze vec za svaku popravku mora da se plati!!!!
Inace city exp. nece da nosi player u suboticu o mom trosku posto oni inace ne prevoze tehnicku robu jer je lomljiva i osetljiva a oni prevoze delove za automobile i tako to pa bi tehnika mogla da se osteti ?!?! Tako mi bar rekose..E sad pitanje je kako li su do sada to prevozili .....
@kureS pronadji moj post uz koji je prikacen firmware za xoro-a koji su mi nemci poslali kada sam ih napljuvao ....
Pozdrav !!!
[ mizantrop @ 10.01.2008. 01:22 ] @
Da zaboravih ...Ja sam imao isto problema sa odredjenim materijalom u divx formatu ali je bio neodgovarajuci kodek pa se desavalo da pusta po 10 sekundi svake epizode neke serije pa predje na sledecu ali kada sam transkodirao na kompu u drugi kodek sve je bilo ok ....
[ keser2 @ 24.01.2008. 02:29 ] @
Posto imam doticni problem sa vratancima jel moguce to popraviti u servisu,nisam bas razumeo jel rade oni to i dalje ili ne? I kako im dostaviti ako ne radi taj city experess?
[ mizantrop @ 28.01.2008. 11:08 ] @
Ja sam privatno slao u suboticu preko nekih prijatelja....
Servis i dalje radi to ali valjda garancije ne vaze... Najbolje nazovi servis i pitaj ako ti je uredjaj pod garancijom da li priznaju ...
[ micky @ 30.05.2008. 09:12 ] @
Da li neko ima poslednji firmware ? Poceo je i meni da se gubi player nesto....slaba sinhronizacija blokiranje ovo ono...
Mislio sam da cu to resiti novim FW.

poz
[ Dejan Todosijevic @ 15.07.2008. 18:19 ] @
Sa punom preporukom sam vlasnik ovog plejera od polovine prosle godine. Prvi se odmah pokvario posle sedam dana, i serviser prodavac uz psovku za uvoznike mi je dao drugi, uz dopasku da oni to poprave, bas me briga. Svaka cast. Inace stvarno ima katastrofalan zum, dobra velika slova posto filmove gledam na 26"LCD-u. Ne mogu da se pozalim, medjutim radio sa 10 memorijskih stanica me bas nervira jer u Cacku sa mobilnim telefonom vatam 20 okruglo. U sustini nije los uredjaj, medjutim bas sam iznenadjen da oni iz subotice vise ne rade servis. Valjda se razocarali u preteran broj skartova ovog modela!!!