[ 01011011 @ 07.02.2006. 22:56 ] @
Koristim ovaj novi visual studio da napravim asp.net stranice i ne mogu nikako da nadjem gdje se nalazi DLL fajl. KADA kompajlujem sve radi ali nigdje nema dll fajla??? S ta je ovo :)hehe

Drugo pitanje je da li mogu sa Express verzijom 2005 da napravim vise od jednog projekta u jednoj soluciji. Prije kad imam web sajt, ja obicno podijelim i napravim 2 projekta. Jedan je front a drugi CMS(administracija)/ Ne vidim ovdje nacina da napravim 2 projekta u jednoj soluciji..??

Da li je moguce ?
[ mirdraal @ 08.02.2006. 11:13 ] @
DLL falj se automatski kompajlira kada se pokrene web sajt .
Trebalo bi da kad uradis deployment na web server da se nalazi ispod Bin foldera gde sa nalazi sajt.

Sto se drigog pitanja tice odgovor je NE.
[ 01011011 @ 08.02.2006. 15:14 ] @
Cekaj onda,

kako kad ja trenutno imam na svojoj masini na localhost server podignut zasto mi se ne pojavi dll fajl kad uradim kompilaciju.

[ 01011011 @ 08.02.2006. 22:22 ] @
Problem je sto nas 3 programera rade zajedno na jednom projektu, ali se bojimo kad sklopimo prijekte da to nece funkcionisati kako treba..
[ mirdraal @ 10.02.2006. 12:18 ] @
Upravo sam se pozabavio problemom ,
Izgleda da pored dinamicke kompilacije taj dll se nigde ne cuva
Stos je da VWD koristi cassini server a cak ikad imas IIS .
DLL se kompaljira u memoriju i unistava po zavrsetku rada
Nema ga nigde na disku !. po dokumentaciji to tako i treba da radi .

Bojim se da je ipak VWD neupotrebljiv ( citaj tesko upotrebljiv ) za timski rad . Mozda ce te uspeti nesto da uradite uz upotrebu nekog verson control sistema + neki alat za Build koji radi sa vCS-om .
[ jablan @ 10.02.2006. 12:31 ] @
Citat:
mirdraal: Izgleda da pored dinamicke kompilacije taj dll se nigde ne cuva

Ja nisam radio sa 2005-icom do sad, ali da li ste pogledali tamo gde se dosad čuvao dll - u C:\Inetpub\wwwroot\ImeVebAplikacije\bin?
[ 01011011 @ 10.02.2006. 15:04 ] @
Nema ga ni tu ...
[ mmix @ 10.02.2006. 18:24 ] @
Stvari su se drasticno promenile po ovom pitanju.

1. U debug (i Release) modu kad se sajt startuje iz VS.NET-a, stranice se ne prevode uopste, vec se kompajliraju na page-by-page osnovi i kesiraju u
"Temporary ASP.NET files" folderu. Sto ce reci ne samo da se aspx parsira on-demand, nego se i back-end .cs (ili .vb) fajl kompajlira na demand

2. Da bi dobio "publishable" verziju sajta, RClick na projekat i izaberi "Publish web site". Potom izaberi folder u koji hoces da publikujes sajt i izaberi da li je updatable ili ne (od toga zavisi da li ce same aspx i ascx strane biti ostavljene kakve jesu ili ce i one biti prekompajlirane. Izmedju ostalog ova komanda ce napraviti i "famozni" bin folder, ali ce te i tamo cekati iznenadjenje: u updatable release-u svaka strana ima svoj DLL , ako hoces da vidis koji dll pripada kojoj web strani, ukljuci "Use fixed naming". U ne-updatable ne-fixed releasu, vs.net napravi X dll-ova, grupisuci par stranica po DLL-u po nekom principu koji jos nisam skontao.

Vise ne postoji opcija da se sajt publikuje kao serija aspx/ascx fajlova sa jednim zajednickim DLLom.

[ 01011011 @ 10.02.2006. 19:36 ] @
Joj pa ti si bog, to mi treba... hvala mnogo :)
[ mirdraal @ 14.02.2006. 09:11 ] @
Koristan alat koji moze dosta da pomogne u vasem slucaju

http://www.west-wind.com/tools/aspnetcompiler.asp
[ mmix @ 14.02.2006. 14:24 ] @
Citat:
mirdraal: Koristan alat koji moze dosta da pomogne u vasem slucaju

Ovo je stvarno odlican alat. Vreme je da se otvori jedna tema u koju cemo prebacivati ovakve stvari cisto da bi novi korisnici lakse dosli do ovakvih alata/informacija. Hvala, mirdraal.