[ jocat @ 08.02.2006. 07:47 ] @
Dole je dat sledeci kod :

Code:

<?php
        $db_conn = mysql_connect('localhost','user','pass');
          mysql_select_db('pois_dbo', $db_conn);
          mysql_query("SET CHARACTER SET utf8", $db_conn);
          $query = "select sifra_mm from opsta_kartica where sifra_pot='$userid'";              
        $rezultat = mysql_query($query, $db_conn);

for($i=0;$i<mysql_num_rows($rezultat);$i++){ ?>    

<tr bgcolor="#E0ECFE">
        <td colspan="9"><div align="center"><a href="glavnaPot.php?sifra_mm="><?php echo mysql_result($rezultat, $i, 'sifra_mm'); ?></div></td>

</tr>
      <?php } ?>

Hocu da u SESSION promenljivu postavim odgovarajucu vrednost sifra_mm, ili pak ako ne moze na ovoj stranici direktno da se postavi session promenljiva da se preko href="glavnaPot.php?sifra_mm=?????????" postavi odgovarajuca vrednost u skladu sa tim na koji link je kliknuto. Ta vrednost treba da bude mysql_result($rezultat, $i, 'sifra_mm');

I uzgred, jos jedno pitanje, kako je moguce da kod za sesiju na jednoj masini radi bez problema, a na drugoj pravi probleme ( nesto vezano za UTF ? )

Hvala unapred!

Pozz
[ Leftfield @ 08.02.2006. 10:11 ] @
$thisCovjek_id = mysql_result($result, $i, "covjek_id");

<TD nowrap><? echo $thisCovjek_id; ?></TD>
<TD><a href="edit.php?covjek_idField=<? echo $thisCovjek_id; ?>">Prikazi</a></TD>

edit.php:

$sql = "SELECT * FROM ljudi WHERE covjek_id = '$thisCovjek_id'";

$result = mysql_query($sql);
$numberOfRows = mysql_numrows($result);

if ($numberOfRows==0) {
?>

Nema nikakvih junaka :-) !!!
E sad sjedi lijepo i uci kada se SESSION koristi a kada ne.
Sta je to. Kako se radi GET i POST.
Kako se koristi sakriveno polje...
Ima li na ovom sjajnom forumu nesto korisno da procitas prije nego postavis pitanje.

<?php
}
else if ($numberOfRows>0) {

$i=0;
$thisCovjek_id = mysql_result($result,$i,"covjek_id");
}
[ jocat @ 08.02.2006. 10:41 ] @
Citat:
Leftfield:
E sad sjedi lijepo i uci kada se SESSION koristi a kada ne.
Sta je to. Kako se radi GET i POST.
Kako se koristi sakriveno polje...

Nemoj zameriti, ali ne sviđa mi se ono što si napisao u gore navedenom citatu... Naravno da baratam tim pojmovima, i nije mi cilj bio da mi neko objašnjava šta je šta, već da saznam da li nešto može i kako ...

Svakako ono sto preko klika na određeni link što treba da prenesem je promenljiva koja treba da je smeštena u SESSION promenljivu.. Na 15-20 stranica koliko ih imam, imam i potrebu za tim podatkom..

Svakako da citam i pretrazujem ovaj forum pre no sto postavim neko pitanje, možda odgovor na to pitanje i postoji-nažalost nisam ga našao ... a opet našao sam za shodno da će možda još nekoga interesovati ovaj problem...

Pozz
[ Leftfield @ 08.02.2006. 11:00 ] @
Izvini ako sam te sto... Pa uradi bas kao sto pitas ili ja ne razumijem. Napravi promjenjivu koja ce se prilikom klika upisivati u session tablu, koju ces pozivati sve do brisanja...