[ VMedic @ 08.02.2006. 09:31 ] @
Pozdrav.... Imam nekoliko nedoumica u vezi izrade antena,tachnije povezivanja koaksijalca sa antenom... 1) Yagi antena: Jedan provodnik koaksijalca(sredisnji provodnik) se lemi za npr.desni deo aktivnog elementa,a drugi kraj koaksijalca(unutrasnji) za levi kraj aktivnog elementa, pri chemu je aktivni element onaj trakasti deo duzine 1x lambda Takodje me zanima,moze li telo antene biti plastichna cev,tj da li to utiche na karakteristike antene...(da li telo uchestvuje u vodjenju talasa ili samo direktori,reflektori i aktivni element) ? 2) 3D corner: Jedan provodnik koaksijalca (unutrasnji) ne dodiruje reflektijuce povrsi i normalno je postavljen na donju povrs (preko bakarne zice 4mm),a drugi kraj je vezan za refleksione povrsi preko N konektora Takodje me zanima DA LI I KAKO NA ANTENU UTICHU RUPE KOJE SLUZHE ZA SPAJANJE LIMOVA koje se moraju izbushiti kako bi se spojili gornja dva reflektora...takodje me zanima na kom rastojanju treba da bude taj spoj da sti manje utiche na struje (mislim na onaj spoj kojim se reflektori povezuju,ne na onaj i samom cosku) 3) Bi-Quad: Aktivni element se lemi za provodnik kabla(unutrasnji),A STA JE SA DRUGIM KRAJEM ?? Nasao sam na slikama da je drugi provodnik SLOBODAN ?! (sheme gde se koristi bakarna cev i pigtail),a na nekim semama drugi provodnik je povezan sa reflektujucom povrsi preko N konektora(seme gde se N konektor direktni lemi za bakarnu povrs)...sta je pravo resenje Takodje me zanima razlika izmedju pertinax-a i chistog bakra...trebalo bi da razlike nema (bakar i jedno i drugo),ali ipak mi se chini da sam negde prochitao da razlike postoje... Molim vas razjashnjenje u vezi gornjih antena,jer imam nameru da napravim sve 3 i uporedim svojstva na fakultetu pa mi je vazno da sve funkcionishe.. Hvala... [Ovu poruku je menjao VMedic dana 08.02.2006. u 10:33 GMT+1] |