[ mara bleja @ 08.02.2006. 19:29 ] @
Da li neko moze da mi objasni kako najlakse mogu da naucim c,a pritom me ni malo ne zanima!!Ja bih molila sve ljude koji znaju c da mi pomognu,pascu ispit!!!Plizz
[ zokio @ 08.02.2006. 22:08 ] @
Pretpostavljam da si upisala neki faks koji ima veze sa računarstvom, ako je tako zasto si onda upisala ako te nezanima ispit koji je osnova daljnjem pristupu programiranja i uopce ucenja i razumijevanja bilo cega (Operacijskih sustava, C++-a, ...) drugog....

Jedini nacin da polozis taj ispit koji si navela bez ucenja je ili da ga imas unaprijed(pa da ti ga netko rijesi) ili da ti prof. pokloni 2 bez da ista znas.

Ako nemas ni jednu soluciju od ove dve prije navedene, prolazenje ispita bez ucenja zaboravi, a isto tako i strebanje napamet jer tako ga nikad neces polozit.

BOLJE DA SI PITALA GDJE IMA POTREBNA LITERATURA, O TOME BI TI NETKO NESTO I MOGAO RECI I UPUTIT TE ! ! !

[Ovu poruku je menjao zokio dana 08.02.2006. u 23:09 GMT+1]
[ mara bleja @ 09.02.2006. 03:23 ] @
Pa bas ti hvala ja sam upisala matematiku,ali sta cu kad imam i ovaj predmet!!Hvala ti u svakom slucaju
[ vladab @ 09.02.2006. 09:50 ] @
Procitas knjigu, uzmes rokove, i kucas te programe na racunaru. Zacudices se kako to brzo ide. :O)
[ tosa @ 09.02.2006. 10:02 ] @
Ako nisi u stanju da naucis C, slobodno odustani od matematike odmah...
Sta tu ima da se zna? Posebno na PMF-u gde se profesori programiranja mahom
raspadaju ;)
[ shiggy @ 09.02.2006. 12:47 ] @
Citat:
mara bleja: Da li neko moze da mi objasni kako najlakse mogu da naucim c,a pritom me ni malo ne zanima!!Ja bih molila sve ljude koji znaju c da mi pomognu,pascu ispit!!!Plizz

za pare ja cu odma' da ti pomognem
[ Saturn_s @ 09.02.2006. 14:57 ] @
Ako si na PMF-u mislim da ti nece biti problem da naucis C, jer je C cista matematika primenjena na racunare. Vazno je samo da naucis sve elemente jezika C i da radis na adekvatnim primerima.Ja kad sam se prvi put suocio sa C-om pomislio sam: Sta je ovo?!?!
[ Saturn_s @ 09.02.2006. 14:59 ] @
.....ali vremenom ti sve polako ulazi u glavu :)
[ chubbchubb12 @ 09.02.2006. 17:26 ] @
Normalno da te ne zanima programiranje to znaci da si normalna devojcica, ako hoces ja mogu da ti uradim zadatke ili objasnim
[ Buffy @ 09.02.2006. 21:18 ] @
Citat:
chubbchubb12: Normalno da te ne zanima programiranje to znaci da si normalna devojcica, ako hoces ja mogu da ti uradim zadatke ili objasnim

Jesmo li mi ne normalni djecaci? ;)
[ dimitar 16 @ 09.02.2006. 21:49 ] @
Citat:
chubbchubb12: Normalno da te ne zanima programiranje to znaci da si normalna devojcica, ako hoces ja mogu da ti uradim zadatke ili objasnim

Gluposti... Sta je to sto prave programerke nenormalne?
[ VRider @ 09.02.2006. 22:20 ] @
Da cika Filip bonu...
[ #Ninja# @ 09.02.2006. 22:46 ] @
Citat:
chubbchubb12: Normalno da te ne zanima programiranje to znaci da si normalna devojcica, ako hoces ja mogu da ti uradim zadatke ili objasnim

Mogao si se i oženit.
[ overseer @ 10.02.2006. 20:55 ] @
Pozdrav,

Nego,ako ce ti ista pomoci,znaj da postoje jos gori fakulteti,ovaj moj,koji je vezan za informatiku ima omjer strucnih/nestrucnih pola-pola (nedostatak informatickog osoblja popunjavaju ekonomistima koji nemogu naci posao)...
Zamisli sad da osim tog cea,imas jos par ekonomija,poneku socioligiju itd.
Heh,vjeruj mi imam iskustva u polaganju nestrucnih predmeta;sjedi,malo nauci,malo prepisi,znam kako odvratno moze biti ucenje necega sto te ne zanima,ali sta se moze,stisni zube,proces kad-tad...
[ djordje @ 11.02.2006. 18:40 ] @
Studiras matematiku a ne zanima te programiranje?

Onda te ne zanima ni matematika u pravom smislu te reci..
[ NrmMyth @ 11.02.2006. 20:49 ] @
Citat:
djordje: Studiras matematiku a ne zanima te programiranje?

Ahhh, sad... Kao da matematika nema primjenu nigdje drugdje... :|
[ djordje @ 11.02.2006. 21:55 ] @
Ima naravno, ali vidi se da ovde ne postoji zelja za resavanjem problema, sto je osnova za matematiku i programiranje
[ srki @ 12.02.2006. 01:22 ] @
Citat:
djordje:Studiras matematiku a ne zanima te programiranje?

Nemas pojma koliko si pogresio. Nije sve u C-u i racunarima. Neke vise zanima sama teorija.

Citat:
Ima naravno, ali vidi se da ovde ne postoji zelja za resavanjem problema, sto je osnova za matematiku i programiranje

Ma pricas bezveze, ni mene nikada nisu zanimali problemi iz hemije pa opet znam matematiku i programiranje. Mozda voli resavanje problema ali ne iz programiranja kao sto ni ja ne volim iz hemije. Ona nikada nije rekla da nije u stanju da nauci C (kako su neki odmah sugerisali) ili da je ne zanimaju neki drugi problemi nego je rekla da je C ne zanima i trazila je savet kako da sto lakse nauci C.

Evo mog saveta: uzmi resene rokove i nabavi neku knjigu iz C-a (nema potrebe da je citas celu). Onda uzmi jedan reseni rok i citaj resenje red po red. Kada ti neki red nije jasan onda pogledaj u knjigu da bi videla sta ta komanda radi....

[Ovu poruku je menjao srki dana 12.02.2006. u 02:27 GMT+1]
[ kime1 @ 12.02.2006. 23:32 ] @
da,ali sumnjam da će na matf-u proći C, a da ga stvarno ne zna, i da su tamo ljudi koji to predaju "zastareli"... ma koji smer da je u pitanju... tako da mislim da treba da traži literaturu...
[ dragansm @ 13.02.2006. 12:07 ] @
Tesko da cu uspeti da kazem sto do sad nije receno, ali:
- sta fali medicini ili stomatologiji -- ne znam samo da li tamo ima mesta
a moze i
isto kao sto matematika koristi simbole ili kako god da se zovu ti male smesne skrabotine kojima zapisujes logiku i uz ciju pomoc na kraju krajeva resavas neki problem (nadam se da nije jedino postojanje matematike da bi neko dokazivao teoreme :) ), analogno koristis C kao alatku da bi resila vec neke konkretne probleme. Smatram da je u danasnje vreme nemoguce da matematicar ne zna bar jedan programski jezik.
Prema tome, mozda bi trebala ili promeniti stav ili fakultet, a mislim da je ovo prvo daleko korisnije i lakse.
[ Beky987 @ 13.02.2006. 15:46 ] @
slažem se da moraš odlučiti želiš li ti ovaj faks zavrsiti ili ne...jer ako želiš knjigu i zadatke u ruke i kreni na posao.... bez muke nema nauke.... to je moje mišljenje.....
[ mara bleja @ 14.02.2006. 01:05 ] @
Hvala na savetima,pogotovo za to normalana decojcica,haha...
c je stvarno naporan ijako ima veze sa matematikom ali cu da ga naucim uz nekog ko
zna to dobro!!
[ tosa @ 14.02.2006. 01:50 ] @
Maro ili bolje "marjane" samo ti padni ispit, i ne zasluzujes da ga polozis...
[ djordje @ 14.02.2006. 05:18 ] @
imam jednog druga koji se predstavlja kao zensko kad mu nesto treba, i da znas da mu ljudi brze odgovaraju, ali maru su svi iskulirali
[ Zoro67 @ 15.02.2006. 23:47 ] @
Pogledaj ovu adresu > http://www.most-art.de/c-kurs/ .Ako zelis da ucis mozes da pocnes. Ako neko zna bolje mesto na nasem jeziku neka ga navede, jer i ja ucim.
[ Pharos @ 16.02.2006. 02:06 ] @
Ja kad sam učio C počeo sam od Krausove knjige. Nije mi se nešto preterano svidela jer je preko nekih stvari brzo prelazio, a meni je to bilo najteže za učenje. Onda sam pročitao Ričijevu knjigu i otvorio sam oči :)
Kad sam pročitao knjigu, prešao sam opet na Laslovu i svi mi je bilo dosta razumljivije. Onda sam proradio zadatke s ispitnih rokova i ko od šale položio prog 1 i prog 2 kod Lasla.
Nema tu neke magične formule. Knjigu u šake, zagreješ stolicu, vežbaš kroz praktične primere i to je to. Definitivno preporučujem Ričijevu knjigu. Može se skinuti s net-a u PDF formatu na engleskom samo treba proguglati.
[ obradorriuss @ 16.02.2006. 02:25 ] @
Knjiga od laslo Krausa nije najbolja za pochetnika...to je iz mog iskustva...
[ dododeda @ 16.02.2006. 17:20 ] @
Kraus... Otvorite novu temu, jer svako ima drugacije misljenje uopste, a tek o njemu...
Ja sam se odusevio njegovim knjigama, jer sa savladao C in no time (uz predavanja drugog profesora), a kad sam dosao na vezbe...

Kao sto neko rece: nabavis knjigu i krenes da radis rokove, pa cim nesto nije jasno, trazis po knjizi. Za zadatke-programe (koji se po defautu na vecini nasih fakulteta pisu na papiru) je, koliko ja znam, na svakom fakultetu dovoljno proci zbirku (tj. njenu fotokopiju) profesora koji je drzao predmet.
[ B.Lale @ 16.02.2006. 20:08 ] @
Laslo Kraus-ova knjiga nije losa, mada priznajem da ponekad moze da bude konfuzna...
Inace knjigu od Dennis M.Ritchie-a i Brian W.Kernighan-a na srpskom jeziku mozes skinuti ovde: http://www.1o1.com/pdf/K&R_Programski_jezik_C.pdf
[ zokio @ 18.02.2006. 13:09 ] @
Ma o cemu se ovdje uopce trosi vrijeme i razglaba,stvarno mi nije jasno, nasao se "neki" prepametni koji bi nesto polagao bez da uci ma daj, molio bih moderatore da izbrisu ovo sa foruma, stvarno nema smisla
[ PeRuN_RoJs @ 06.03.2006. 09:20 ] @
Uzmes knjigu Lasla Krausa(kopiju u "leptiricu",naravno=) ), nabavis rokove, i polako....Za jedno 15-20 dana naucices sigurno za prolaz.Bas nije nikakav problem, a i knjiga je prilicno dobro napisana.

E, i na tom pmf-u ima svakakvih xexxeexexe
salim se
pozdrav