[ voxi @ 08.02.2006. 22:43 ] @
Sta znaci auto u C jeziku na primer: auto int j; Toliko za sada bice jos pitanja! Hvala! |
[ voxi @ 08.02.2006. 22:43 ] @
[ kurt.hectic @ 09.02.2006. 00:09 ] @
Rec 'auto' znaci da je promenljiva automatska, tj. lokalna.
Posto su u C-u promenljive po defaultu automatske tj. 'auto int j' i 'int j' znace istu stvar, zakljucak da je kljucna rec auto potpuno nepotrebna. Osim za polaganje ispita kod profesora sa analnim profilom licnosti nece ti ni za sta trebati. [ voxi @ 09.02.2006. 15:36 ] @
Ma to sam nasao u zadatku koji se bio na elektrijadu iz C jezika pa me
interesovala jer se stvarno ja nisam sre sa tim a predpostavljao sam da je to samo lokalna promenljiva. U svakom slucaju hvala! [ chupcko @ 10.02.2006. 15:57 ] @
Code: [chp] 2 /home/chupcko => cat a.c #include <stdio.h> auto int mika; int main(void) { mika = 9; return 0; } [chp] 0 /home/chupcko => make a cc a.c -o a a.c:3: error: top-level declaration of `mika' specifies `auto' make: *** [a] Error 1 Nije bas besmisleno, ali jos nisam naisao na primer gde se moze prakticno iskoristiti (osim ako zelis da naglasis da neka promenljiva ne bude registar promenljiva, pitanje je koliko ce to raditi :)). Dakle auto je kao sto je receno: oznaka za klasu automatksih promenljivi (onih koje se odjendom same nicim izazvane pojavljuju i isto tako nestaju (na pocektu i na kraju bloka :)) ) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|