[ kida @ 09.02.2006. 00:59 ] @
Postovana gospodo, nabavio sam linksys-ov wrt54g v 5.0 uredjaj iz SAD (znam da ima 11 kanala, ali nije to problem. Imam nameru da povezem isti sa adsl ruterom i da umrezim 3 kucna racunara i laptop. Kako dolazi sa onim napajanjem sa glupim americkim viljuskama, kupio sam obican adapter ciji sam izlaz proverio i radi kao i originalni (12 V, 500 mA). Nisam dobio nikakvo uputstvo u kutiji, osim instalacionog CD-a. CD me vodi kroz prilicno jednostavnu proceduru za instalaciju, gde mi govori kako da povezem kablove. Zatim, kada ukljucim sve kako je trazeno, nakon "konfigurisanja" koje obavlja iskace pop-up koji trazi password. Isprobao sam desetak puta da ukucam pass ( za adsl ruter, za adsl nalog, ....), zatim sam pokusao da resetujem ruter drzanjem reset dugmeta vise od 20 s. Konacno, sada pri ukljucivanju rutera u struju(nakon prikacinjanja svih relevantnih kablova), sve LED diode svetle, a kompjuter prijavljuje da je network cable unplugged. Standardni adsl, kada vratim kablove radi. Prilikom spoja mrezne i linksysa, mrezna kartica na kompjuteru malo svetli pa se ugasi, dakle, nesto ne valja. Molim za pomoc, da ne bih poceo da redjam diskove na one dve antene linksys-a, jer mi tako deluje najiskoriscenije. Hvala unapred! |