[ DDMM @ 05.11.2002. 20:56 ] @
Kako da od dva iteratora, napravim input stream? Naravno prvi je begin drugi je end. Obrnut je lako ... |
[ DDMM @ 05.11.2002. 20:56 ] @
[ Dragi Tata @ 06.11.2002. 18:51 ] @
Generalno gledano, ne možeš od dva iteratora da napraviš stream. Iteratori samo pokazuju na pozicije u kontejnerima. Šta tačno želiš da uradiš? Možeš li da postuješ kod?
[ DDMM @ 08.11.2002. 17:04 ] @
S-T100
--------- > Generalno gledano, ne možeš od dva iteratora da napraviš stream. I da i ne. Ogranicenja su sledeca. Ako su iteratori input tipa. Citanje mora ici u jednom naletu. Ako su forward e onda moze nazad ali malo teze. Za bidirectional kako ti drago. Pa ako dodamo const imamo varijaciju na gornu temu. Append-ovanje tako napravljenog strima bas i ne moze. Nemaju svi push_back. A sad motiv. void obradi( istream *str ); vector<int> v; list<float> l; obradi( iterators_to_istrema( v.begin(), v.end() ) ); obradi( iterators_to_istrema( l.begin(), l.end() ) ); iterators_to_istrema tako ja zamisljam da bi trebalo da izgleda ta klasa ili funkcija za pretvaranje. Jedino mogu string da pretvorim u stream, ali to mi nije dovoljno. [ Dragi Tata @ 08.11.2002. 17:14 ] @
Pazi u čemu je poenta. Streamovi su objekti koji svoju funkcionalnost zasnivaju na stream buffer-ima. Možeš da pretvoriš string u stream zato što postoji string buffer, međutim ne postoje vector buffer ili list buffer.
[ Ivan Tanasic @ 08.11.2002. 17:38 ] @
Ali moze njih da pretvori u string pa onda u soprotnom smeru kad mu zatreba ;))) Samo pitanje je kolko mu ovo resava problem...
[ DDMM @ 08.11.2002. 22:24 ] @
Citat: Dragi Tata: Pazi u čemu je poenta. Streamovi su objekti koji svoju funkcionalnost zasnivaju na stream buffer-ima. Cinjenica :( Jer ima mnogo da pisem i pisem ako hocu svoj da napravim. Mislim na buffer. Citat: Možeš da pretvoriš string u stream zato što postoji string buffer, međutim ne postoje vector buffer ili list buffer. Nema veze moze i set ili bilo sta sto ima begin i end. Al' sve naravno uz gomilicu ogranicenja. Zakljucak posle dugog i teskog razmisljanja i konsultovanja: treba buffer. Eh ovo vec boli i to mnogo. Sve mi to sad ne treba, ali doci ce dan! Nego kad razmislim, kad imam dva iteratora, i masa uslova uz njih, i oni takodje predstaljaju neki stream. Sakat ali kakav takav. Pa je malo cudno da nema neki konvertor. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|