[ Beli Mag @ 10.02.2006. 13:52 ] @
| sta se desava pa ja neumem da se povezem sa drugim racunarom? moze li neko da mi opise celu proceduru? u firmi mi je pc iza rutera i ima ip 194.106.162.xx a ruter ima javnu adresu 195.252.94.xx
kacim se od kuce preko sbb kabl.veze. napravio sam mrezu, dodelio sifru i sta sad? da li treba nesto posebno da se podesava hamachi konekcija u network settings?
|
[ Shone_Kg @ 16.02.2006. 18:49 ] @
Sto se tice Hamachi-a i njegovog koriscenja sasvim je jednostavno. Naime,jedan od usera kreira mrezu (kao sto si i uradio-dodeljujes ime mrezi i njen pass),dok se drugi useri kace na pomenutu mrezu (unose sve parametre koje si joj pripisao). Inace koliko znam vase ip adrese i nisu bitne jer sam program dodeljuje neke. Ti kao administrator ces primetiti klijente onog trenutka kada se nakace i nakon toga svi funkcionisete u vidu jedne lokalne mreze. E sad koliko to stvarno radi......relativno pitanje! Ja koristim sa par drugara (inace svi smo na dial up-u) i hoce dosta da secka,zavisi od igre do igre (i od provajdera najvise). Probaj pa ces videti. Pozz
[ wolfonja @ 15.10.2006. 15:40 ] @
Ja sam instalirao Hamachi, napravio mrezhu, ulogovao josh jedan kompjuter na tu mrezhu i kad kliknem desni klik na drugi komp i browse ne otvara mi nishta, jedino posle nekog vremena mi kazhe "The path (neki ip) does not exist or it is not a directory", kad probam ping, kazhe mi Requets time out, pa ako neko mozhe da mi pomogne i kazhe u chemu je problem?
da napomenem da chat preko Hamachija mi radi sasvim ok
[Ovu poruku je menjao wolfonja dana 15.10.2006. u 17:48 GMT+1]
[ duskovranic @ 09.11.2006. 23:48 ] @
meni se sa ortakom isto desava kao i kod wolfonja sta je zapravo problem
[Ovu poruku je menjao trooper dana 11.11.2006. u 00:29 GMT+1]
[ genije mladji @ 10.11.2006. 19:54 ] @
Ja sam imao isti problem i resio sam ga tako sto sam isklucio sve firevolove  (Firewall) a to isto je uradio i moj drug. I lepo smo se izigrali Counter mada hoce da secka ali da ne bi seckalo mora se plati 
[ time @ 06.01.2007. 00:07 ] @
ja i drug sad probali i nece da radi:( on je napravio server i ja sam se nakacio na njega.ja sam iz linuksa on iz windows-a ali verzije programa su iste.
ping 5.109.167.229
PING 5.109.167.229 (5.109.167.229) 56(84) bytes of data.
From 5.111.41.54 icmp_seq=1 Destination Host Unreachable
From 5.111.41.54 icmp_seq=2 Destination Host Unreachable
From 5.111.41.54 icmp_seq=3 Destination Host Unreachable
da li moze biti do provajdera nesto?
on kaze da sam mu ja siv u listi.sta mu to dodje?
[ Srdjan Marinkov @ 27.12.2007. 13:00 ] @
Ja imam problem sa Hamachijem drugačije prirode od ovog gore, al' da ne otvaram novu temu...
Imao sam Hamachi ranije i koliko se sećam radilo je to nekako. Onda jedan duži period nisam imao i pre par dana sam ga ponovo instalirao, ali nikako nemogu da konektujem... Pretpostavljam da su ostala neka stara podesavanja (pokušao sam sa programima tipa "total uninstal", ali opet isto kada ga ponovo instaliram). Prijavljuje mi grešku "Failed to automatically determine your web proxy configuration". Pokušao sam OVO, ali nije pomoglo... Dugme preko kog bi trebalo da unesem podatke mreže na koju želim da se nakačim, nije aktivno (slika).
Jel ima neko nekakvu ideju šta da radim?

[ franc2804 @ 27.12.2007. 20:51 ] @
Moraš prvo upalit hamachija-lijevo dugme. i onda probaj:). ako ne ide ugasi firewall.
[ Srdjan Marinkov @ 27.12.2007. 22:08 ] @
naravno da ga ja upalim, ali prilikom konentovanja izbacuje mi onu gresku koju sam napisao u svom prethodnom postu. Svi firewall-ovi ugašeni.
[Ovu poruku je menjao SrDJaNN dana 28.12.2007. u 00:09 GMT+1]
[ franc2804 @ 28.12.2007. 00:10 ] @
[ KroFnakI @ 06.05.2008. 17:03 ] @
Imam problem sa hamachijem.Program mi se svideo i radio je do skoro.Igrali smo Frozen Throne preko njega i svi smo mogli da kreiramo i svako je svakog video.Ali sad imamo problem koji nas dovodi do ludila.Ja kad kreiram igru samo moze jedan da me vidi koga vidim i ja kad on kreira.Drugi niko nevidi da li znate do cega je to i kako taj problem da resim.I da kod jednog usera se pojavljuje plava strelica na dole.A chat radi bez problema.Hvala unapred
[ trooperpn @ 09.02.2009. 01:17 ] @
Ja imam problem sa HAMCHIEM. Tacnije i kada ja napravim vezu ili moj drug i ja ga nadjem, ali ne znam kako da pokrenemo igricu.
Sta treba da se uradi i kako. Najvise me zanima za CRUSADER... Da li neko moze da pomogne????
[ kilerloop @ 11.02.2009. 13:19 ] @
i mene to zanima brate moj..postavio sam temu al mrka kapa...znam da ima TOP tema za hamachi..ali tamo nismo nista konkretno pronasli...sve sam ono procitao i nista...ja sam sa kolegama sa faxa umrezen..i mislili smo povremeno da cepamo igrice i te fore...da razmenjujemo podatke...zapravo mi se vidimo ( svi smo zeleli ) i pingujemo se, sve smo sherovali sve ok..ali kad bilo ko od nas kreira igricu niko nista ne vidi..probali smo war craft III i counter 1,6 ....trazio sam pomoc..ali slabo odgovora... :( ako nadjes reshenje care molim te prosledi bratu
[ Mrki brk @ 26.05.2009. 15:25 ] @
Kasnim malo :) al nema veze. Za neke igre tipa Warcraft i dr. je potrebno da se postavi hamachijev network adapter na 1. mestu. Za XP to ide ovako: Start, Control Panel, Network Connections pa onda na Advanced (gore levo od Helpa) pa Advanced Settings... Zatim u Adapters and Bindings selektujete Hamachi i klik na zelenu strelicu na gore i to je cela muka.
Posle toga restart kompa i happy end. E sada, ako imate neki firewall podesite ga ili ga gasite. Ako imate neki ruter onda morate da forwardujete portove za igru koju igrate.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|