[ LittleRose @ 10.02.2006. 22:07 ] @
Mozda ce se neko nasmejati, kako mogu da se uporedjuju ove dve marke, ali neka mi neko pomogne: Praktica DCZ5.4 5MP, 3xopt, 4zdigitalni zum, ekran 2" itd.. 190 evra, a ovaj Canon, koji svi neverovatno hvale, manje MP, manji ekran itd, kosta oko 170-190 evra?

Za koji se odluciti? Nije valjda da je i pored tolikih razlika opet Canon bolji? Zasto i kako?

Molila bih za odgovor, vec mesecima se odlucujem za neki digitalac, i sto vise citam, sve mi manje jasno, pa mi please otklonite nedoumice?
[ Zarko Silic @ 10.02.2006. 23:14 ] @
Model koji vi spominjete ne poseduje TüV te se na nemackom trzistu ne sme prodavati mada se kod pojedinih prodavaca moza nabaviti (ni oni nisu imuni na crnjake) i mislim da mu je cena niza nego sto spominjete.
http://www.imagejoker.de/shop/...EVENT=item&ARTICLEID=43869

To je nedefinisan proizvod te zbog toga ne moze da udje u konkureciju sa brendiranim. Sama cinjenica da nije prosao Nemacke standarde o kvaliteti je znak da nesto ne valja.
Napravite par fotki sa njom i uporedite sa Canonom pa ce te mozda saznati u cemu je stvar.
[ maki101 @ 10.02.2006. 23:22 ] @
Moras shvatiti da nije sve u velicini ekrana,
a jos manje u broju megapiksela.
Mnogo bitniji su kvalitet fotografija, kontrola i rukovanje.
Canon A510 sa svojih 3.2Mpix ce zadovoljiti vecinu prosecnih korisnika brojem piksela.

Sto se tice pomenute Praktike bas sam bio da je pogledam na dpreview sajtu i Praktiku kao proizvodjaca uopste nisam nasao izmedju ostalih sto dosta govori o tome sta su i gde pripadaju,
kao sto je i Zarko konstatovao.

Nemoj ocekivati cuda za oko 160€ od Canona A510,
ali sigurno pruza dosta toga za taj novac i svakako ga preporucujem.

[Ovu poruku je menjao maki101 dana 11.02.2006. u 00:24 GMT+1]
[ tarla @ 10.02.2006. 23:27 ] @
ja sam vidjao gomilu stvari koje imaju TüV pa ih ja ne bih prodavao ni u Albaniji. Toliko o TüV-u sa moje tacke gledista.

ta dva aparata cu cijenom slici ali po karakteristikama ni blizu. Canon je dvije decenije ispred. Mislim da ovde ne bi trebalo biti diileme. Canon definitivno...
[ crews_adder @ 11.02.2006. 14:39 ] @
Vec sam negde pomenuo da je Praktica u stvari Megxon, pa ako ta firma uopste moze da se poredi sa Canon-om, onda uzmi Prakticu.
[ Foto-man @ 11.02.2006. 14:46 ] @
na ovo pitanje odgovorio sam ti na temi *koji aparat do 200 evra*, a inace, a510 kosta samo 150 evra, i vredi tu cenu, veruj mi..... Svi tako kazu.
[ LittleRose @ 13.02.2006. 18:53 ] @
E ljudi hvala na svim ovim odgovorima! Kad svi tako kazu verujem i ja! ;)
Ipak sam odustala od moje 'laicke' praktice, nego jos nesto: Jel tacno da Canon A510 ima neke slabosti kod slikanja u mracnim uslovima? Naravno da za tih 160ak evra ne ocekujem cuda, ali me cisto interesuje, ako je tacno, na sta se tacno odnosi i koliko je uopste bitno?

I jos nesto: Spasoh se otkad nadjoh ovaj forum! Pozz! ;)
[ LittleRose @ 13.02.2006. 18:55 ] @
E da, i jos nesto, kad vec pomenuste, gde u Bg ima da se nadje a510 za 150 evrica? Na vise mesta gde sam ja pogledala nema ispod 170... Pozz!
[ martins @ 13.02.2006. 19:22 ] @
http://www.pcberza.co.yu/asp/oglasi/view.asp?Cat=03&Grp=05
[ guru @ 14.02.2006. 09:52 ] @
Ne znam da li ste primetili, ali u svakoj radnji u gradu koja prodaje aparate i opremu, ima i po nekoliko modela Practice, i to im stoji par godina tako ;)

Nisam znao da oni nisu po TüV standardu, sada je vec jasno zashto se ti aparati prodaju kod nas, dobijeni su za neke smeshne pare..

[Ovu poruku je menjao guru dana 14.02.2006. u 10:53 GMT+1]