[ janp @ 06.11.2002. 18:37 ] @
| Ima li neko ideju kako da startujem neki program na racunaru na kojem se nalazi php skript.
Konkretno imam server na win2k racunaru i na njemu radi php i sad bi da startujem recimo winamp sa drugog racunara preko browsera.
???
Ima li neko neku ideju?
|
[ Goran Rakić @ 08.11.2002. 16:06 ] @
zar ovo gore nije samo za linux? koliko sam dobro razumeo ti ne zelis da izvrsis neku naredbu na server-u, nego da pristupis html stranici koja ce da ti pokrene neki program ????
[ lukeguy @ 23.01.2006. 18:23 ] @
još malo u vezi sa temom... imam sličan problem, nisam hteo da otvaram novu.
imam PHP5 i Apache2 na WinXP Pro sistemu i želim da pokrenem npr. notepad.exe iz skripta, ali tako kao da je korisnik seo za taj komp i kliknuo na tu ikonicu u Accessories ili pokrenuo start->run->notepad.exe, svejedno...
probao sam sa backtick, exec i system, pa i sa OOP pristupom (preko COM-a). cela stvar ili ne radi, ili mi pokrene nevidljivi notepad pod SYSTEM nalogom, i to tako da skript čeka dok ga ja sam ne "ubijem" iz task managera... gledao sam po Netu i ovde, ali nisam našao ništa što bi rešilo moj problem.
ima li nekih ideja?
[ Nemanja Avramović @ 24.01.2006. 12:34 ] @
Meni sledeci kod pokrece notepad na serveru, ali skripta ceka dok se notepad ne zatvori pa tek onda nastavlja sa radom (izgleda :)):
Code:
<?php
system('notepad.exe');
?>
[ lukeguy @ 24.01.2006. 15:39 ] @
da, to sam i ja postigao, s tim što postoji i opcija da skript ne čeka na završenje programa, doduše ne preko system() već preko OOP pristupa, tj. COM-a. no, to nije ono što mi treba...
[ Nemanja Avramović @ 24.01.2006. 18:27 ] @
Nisi precizno definisao sta ti treba, ili ja ne gledam lepo

[ obucina @ 24.01.2006. 20:49 ] @
Probaj da ga pokreneš preko RunAs servisa.
[ lukeguy @ 24.01.2006. 22:10 ] @
Citat:
lukeguy...želim da pokrenem npr. notepad.exe iz skripta, ali tako kao da je korisnik seo za taj komp i kliknuo na tu ikonicu u Accessories ili pokrenuo start->run->notepad.exe, svejedno...
evo to ja želim da postignem. :)
Citat:
obucina: Probaj da ga pokreneš preko RunAs servisa.
može malo opširnije ili neki link?
[ obucina @ 25.01.2006. 10:00 ] @
Preuzmes ovaj program
http://www.sysinternals.com/Utilities/PsExec.html
Instaliras ga na ciljnoj masini.
a onda izvrsavas
psexec.exe -u korisnik -p lozinka program
Za cisto PHP resenje, u PHP Manual-u procitas deo o pozivanju Win32 API funkcija, u MSDN-u opis funkcije CreateProcessWithLogonW, a zatim spojis ta dva.
[ nefa @ 26.01.2006. 18:00 ] @
Uz velike nedostatke, nije u PHP-u, funckioniše u IE (u Operi ne funkcioniše, za ostale pretraživače nisam siguran), potrebna je potrvda akcije.
Code:
<Script Language="JScript" >
function Run(strPath) {
try {
var objShell = new ActiveXObject("wscript.shell");
objShell.Run(strPath);
objShell = null;
}//EO try
catch (e) {
alert("Potvrda");
window.location.reload()
}}
</script>
u zaglavlju
i u telu
Code:
<a href="#" onclick="Run('%SystemRoot%\\notepad.exe')">
Notepad
</a>
[Ovu poruku je menjao nefa dana 26.01.2006. u 19:06 GMT+1]
[ lukeguy @ 27.01.2006. 21:24 ] @
hvala ti! probaću ovo.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.