[ Davor Vlajkovic @ 12.02.2006. 11:52 ] @
Šta je IT berza poslova?

IT berza poslova je poseban forum u okviru ES zajednice koji Vam omogućava besplatno oglašavanje ponuda i potražnji zaposlenja u IT struci.


Ko može da se oglašava?

Pravo na oglašavanje u okviru foruma IT berza poslova imaju svi registrovani korisnici ES foruma.


Kako da postavim oglas?

Oglas se postavlja klikom na dugme 'Postavi temu' (http://www.elitesecurity.org/poruka/novatema/28).


Kako oglas treba da izgleda?

Forma oglasa nije striktno propisana. Ipak, i pored toga, neophodno je da oglas zadovolji nekoliko uslova:

1. Naziv teme treba da kratko i jasno posetiocima da do znanja o kakvom je oglasu reč. Nemojte davati uopštene nazive tema ('posao', 'programer', 'dizajn', 'ponuda' i sl.). Poželjno je da stavite prefiks koji jasno označava da li je reč o ponudi ili potražnji.

2. Potrudite se da navedete dovoljno informacija o poslu (npr. glavne tehnologije koje će se koristiti, uslovi rada itd.). Korist je obostrana - ponuđači dobijaju bolju selekciju kadrova a posetioci imaju potpunije informacije o poslovima za koje konkurišu.

3. Obratite pažnju da na kraju poruke dodate i kontakt informacije (adresa, telefon, e-mail i/ili sajt).


Primeri dozvoljenih oglasa:

Citat:
Potrebna su dva programera sa odlicnim poznavanjem Delphi-a i Windows API-a.

Za pocetak svi poslovi bi bili honorarni, na principu cena/radni sat i/ili unapred ugovorena cena za odredjeni posao, kasnije fiksno placanje na mesecnom nivou.

Svi zainteresovani nek posalju svoje CV-eve na [email protected]

Citat:
Potreban iskusan PHP programer/developer koji zadovoljava sledeće uslove:

- Minimum 3 godine iskustva u radu sa PHP-om
- Odlično poznaje MySQL. Poseduje iskustvo u dizajnu i implementaciji baza podataka.
- Odlično poznaje principe Objektno Orijentisanog programiranja.
- Solidno poznaje Linux
- Iskustvo u razvoju AJAX aplikacija je plus.
- Komunikativnost, posvećenost poslu, timski rad, kreativnost.
- Sposobnost da se ispoštuju rokovi.
- Želju za stalnim usavršavanjem.
- Tečan engleski
- Fakultetska diploma je plus

Odabrani kandidat biće uključen u razvojni tim LAMP based affiliate software-a. Posao se obavlja od kuće po EST radnom vremenu (GMT -5), predviđena početna plata je xxx$.

U slučaju da zadovoljavate gornje uslove, molim vas pošaljite vaš CV na email [email protected]


Primeri nedozvoljenih oglasa:

Citat:
Nudim uslugu programiranja u PHP programskom jeziku, dizajn (web dizajn), rad sa mySQL bazama podataka.


Jedan od mojih radova:

www.mojsajt.com


Kontakt e-mail: [email protected]

Citat:
Mika dizajnsektor

Usluge: web dizajn, izrada logotipa, graficka obrada, video obrada

Posjetite nas na www.mojsajt.cjb.net

Koliko traje oglas?

Period važenja oglasa je 30 dana. Nakon isteka ovog perioda oglas se premešta u forum Arhiva IT berze poslova.


Da li je dozvoljeno ponavljanje oglasa?

Ponavljanje oglasa u intervalu kraćem od 30 dana će se smatrati grubim kršenjem pravilnika i neće se tolerisati. Ponavljanje oglasa kojima je istekao period važenja je dozvoljeno.


Da li je dozvoljeno komentarisanje oglasa?

Javno komentarisanje oglasa nije dozvoljeno ni u okviru samog foruma IT berza poslova ni na drugim forumima u okviru ES-a. Osnovni razlog za uvođenje ovog pravila je taj što nam je cilj da IT berza poslova postane atraktivan oglasni prostor za ozbiljne IT kuće te stoga ne smemo dozvoliti plasiranje komentara koji mogu da, posredno ili neposredno, utiču na njihovo poslovanje.

Ako smatrate da neki oglas nije u skladu sa ovim pravilnikom, obratite se moderatoru i obrazložite zašto to mislite. Ako su Vaši razlozi opravdani izaći ćemo Vam u susret.Napomena:

Svi oglasi čiji je cilj slanje isključivo reklamne poruke i/ili nemaju nikakve veze sa ponudom/potražnjom zaposlenja biće odstranjeni sa foruma.

Moderator zadržava pravo da izmeni ili obriše oglas koji je postavljen suprotno ovom pravilniku, opštem pravilniku ES-a (http://www.elitesecurity.org/o/pravilnik/korisnici) i/ili opštim načelima kojima se ES tim rukovodi u svakodnevnom radu.

Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih oglasa snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim jasno označen pored sadržaja teksta.


Hvala na razumevanju.

[Ovu poruku je menjao Davor Vlajkovic dana 12.02.2006. u 16:53 GMT+1]
[ Davor Vlajkovic @ 20.06.2008. 21:33 ] @
Zabranjeno je objavljivati oglase u vezi poslova koji promovišu, podržavaju ili podrazumevaju:


1. Plaćanje na ime članarine, pretplate, administrativnih i/ili bilo kakvih drugih troškova osim eventualno transportnih, od strane kandidata za posao.

2. Angažovanje kandidata za rad bez naknade na poslovima koji imaju ili mogu imati komercijalni karakter, u svrhe bolje selekcije kandidata.

3. Učestvovanje u nezakonitim marketinškim i drugim aktivnostima, sa posebnim naglaskom na MLM/piramidalnim šemama i masovnom slanju nezatraženih poruka (spam).

4. Druge aktivnosti koje nisu u skladu sa zakonskom regulativom i/ili pozitivnom poslovnom praksom iz domena posredovanja u zapošljavanju i radnih odnosa generalno.


Ovaj amandman je u skladu sa Zakonom o zapošljavanju, Zakonom o radu, Zakonom o oglašavanju i drugim zakonima Republike Srbije. Njegovim nepoštovanjem činite krivično/a delo/a i izlažete se dodatnom riziku da budete žrtva prevare u materijalnom i/ili nematerijalnom smislu!


Eventualno nepoštovanje pravilnika možete uvek prijaviti nadležnom moderatoru. Prijavljivanje zloupotreba podrazumeva prilaganje svih dostupnih dokaza, a posebno logove email i drugih poruka iz kojih se može zaključiti da je reč o zloupotrebama koje su predmet ovog pravilnika.

U slučaju postojanja potrebe, ES-tim je obavezan da sav dostupan materijal koji se odnosi na konkretan slučaj prosledi nadležnim institucijama.


Hvala na razumevanju.