[ the_ruby @ 12.02.2006. 14:50 ] @
dakle što jkažete na ovu sektoricu?
dali vrijedi ove pare?
koliko široko lovi ova ako znate?
ima gdi što jeftinije a da nije puno lošija?

SEKTORSKA ANTENA 12 DBI
Sektorska antena 12 dBi, 95 Deg - 2,4 GHz Sector Antenna
elma (hrvatska)
2411,00 kn

eh mi bi trebali neku dobru sektoricu jer ćemo postaviti vjerojanto na toranj crkve antenu i pristupnu točku, a svi korisnici su ispred toga tornja, do udaljenosti najviše nekih 2km! koju bi antenu vi preporučili!
s tom jednom antenom bi pokrili veći dio mjesta tj. oko 20korisnika, tako da pare nisu neki veći problem!
koju antenu vi preporučate?

[ laxduke @ 12.02.2006. 23:06 ] @
Mislim da je ta antena preskupa.

Vidi da nadjes u Zagrebu da li neko ima da prodaje rucno radjene sektor antene za 2.4ghz opseg po dizajnu Robert Clark-a.
Potrazicu slike antene, cim ih nadjem kacim ih ovde.
[ the_ruby @ 13.02.2006. 15:38 ] @

daj sliku molim te da vidim kako to izgleda!

koje antene bi još vi preporučili za takvu situaciju pošto se svi korisnici nalaze ispred crkve u krugu nekih 100 stupnjeva pa od udaljenosti od 100m - 2km!
[ dendic @ 14.02.2006. 13:55 ] @
meni se cini da tu moze i obicna stap antena za 2,4 GHz, malo je duza i ima 12 dB.
[ the_ruby @ 14.02.2006. 20:00 ] @
što kažete na ovu sektoricu, prodaje ih jedan tip!

Sektorska - specifikacije: 18dB (mogu nabaviti i druge - od 14dB do 22dB), 2.4Ghz, 130* horizontalno, 6* vertikalno, 50Ohma, N zenski konektor, slotted waveguide, sa nosacima za podesavanje nagiba. Ova 18dB dodje 790kn, a npr 22dB 880kn

i ovo mi je napisao prodavatelj
Kvaliteta izrade je solidna, lagane su, aluminijske, sa nosacima za montazu na stup sa podesavanjem nagiba. Antene stvarno rade super, koristimo ih odnedavno (nekih 2mj) u jednoj privatnoj mrezi sa 6 korisnika i stalno smo spojeni. Antene su spojene dvije preko T-splittera na jedan izlaz iz rutera i veza je odlicna. Stabilan je link, bez propada, kontinuiran signal bez obzira na vremenske uvjete. I cijena je pristupacna za razliku od trgovina u HR! Definitivno vrijede svake kune :)

[ tarla @ 15.02.2006. 00:41 ] @
po meni su to dobre antene samo ne bi je trebao stavljati previsoko da ne prebaci signalom neke korisnike koji su blizu. ipak je 6 stepeni po vert. uzak snop. cijena je ok manje vise mada bi se dala napraviti ta antena za manje para.

u svakom slucaju ona prva antena za koju si pitao ne vrijedi toliko para...