[ _korso_ @ 12.02.2006. 16:24 ] @
Jeste da je bila nekoliko puta tema o funkciji header() i kesiranju stranica, ali mi ovo ne ide u glavu. Posto ne zelim da se kesira stranica u browser-u, jer se onda kada se podaci prosledjeni sa forme jednog php fajla,salju u isti php fajl na obradu, desava se tako hiljadu problema. Jedan mozda i najveci je kada udaris REFRESH dodje do katastrofe - dupliranje podataka u bazi, slanje meila po sto puta... Jeste da se to moze resiti pomocu JS ili na neki drugi nacin, ali je ovaj sto neko u nekom postu na ES rece "u modi", ali ne znam sto ne radi. Probao sam sa Code: header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate"); pa posebno sa Code: header("Cache-Control: no-store"); pa Code: header("Cache-Control: no-cache"); pa sa Code: header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT"); citao sam manual ali nista slicno nisam nasao. Svima onim ljudima iz manuala sa ovim radi. Pa sam googlao nalazio neke tips&tricks, ali nece. Probao sam da li ce da uopste da posalje bilo kakav header. Sa npr: Code: header("Location: http://localhost"); radi, salje se header. Ali npr. sledeci kod, koji najbolje provereva da li radi header() za ovo kesiranje Code: <?php if (!headers_sent()){ header("Cache-Control: no-cache"); // ili menjam sa -->header("Cache-Control: no-store");<-- if (headers_sent()){ echo "Header je poslat."; }else{ echo "Header nije poslat."; } } ?> kaze Code: Heasder nije poslat. U php.ini sam stavio za session.cache_limiter Code: session.cache_limiter = nocache Ako je neko imao slican problem ili moze da me uputi kako da resim ovo, bio bih mu mnogo zahvalan. |