[ anthylon @ 14.02.2006. 08:27 ] @
Pozdrav svima... Evo da pojasnim problem: Postavim DBGrid; DataSource; AdoCnn; Query i sve to fino uvezem. Naravno, sve funkcionishe. Onda (obzirom da bi u gridu bilo mnogo kolona pa bi bilo nepregledno), fino dodam DBEdit polja; povezem sve to ... funkcinoshe. E, problem je kad pokusavam napraviti neku vrstu provjere podatak. Na primjer, da li je korisnik unijeo vrijednosti u odredjenom rasponu i sl. Ja mogu (naravno) provjeriti koje su to vrijednosti upisane, ali ne mogu nikako prekinuti snimanje (post) podataka jer direktno se upisuju u DataSet. Pokusao sam da ulovim event na klik na TBDNav ali kad sam malo pogledao njegov source ne ide to. Onda, na DataSetu; pa na Query-ju... Moguce da sam neki event "promasio" ali zaista sam pokusao sve Before.. i nije islo... Ima li neko ideju kako da rijesim problem. Zelim nakon klika na dugme nbPost (post) da provjerim podatke i ako nisu ispravni da prekinem post! Je li to moguce ovim kontrolama? I kako bi islo u tom slucaju? Hajde, dajte savjet... Radim u Delphi-ju oko mjesec dana... Hvala ![]() P.S. Pohvala za obucina - jako je bio strpljiv dok mi je na PP pojasnjavao kako da rijesim neke probleme.... |