[ Spiderman @ 14.02.2006. 12:14 ] @
kako sa jednom tipkom izlaz gasiti različite forme u mdi aplikaciji? znači imam toolbar koji je isti za sve forme, sa svakom tipkom se poziva druga forma i sada imam na kraju tog toolbara tipku izlaz sa kojom bi htio gasiti te forme. neće biti moguće otvoriti sve forme istovremeno nego jedna pojednu pa bi se tako i gasile. naime na toolbaru će biti sve tipke za sve forme, ali kako je koja aktivna tipke neće biti aktivne. zanima me kako pročitati da je ta forma aktivna pa da stavim if naredbu

valjda sam bio jasan.

tnx
[ Srki_82 @ 14.02.2006. 13:39 ] @
MDI forma ima ActiveMDIChild property. To je MDI child forma koja je aktivna. Ako je ovaj property <> nil onda samo ugasis ActiveMDIChild formu.

Sve MDI child forme koje su kreirane se nalaze u property MDIChildren, a njihov broj u MDIChildCount.
[ obucina @ 14.02.2006. 16:33 ] @
Citat:
Spiderman: kako sa jednom tipkom izlaz gasiti različite forme u mdi aplikaciji? znači imam toolbar koji je isti za sve forme, sa svakom tipkom se poziva druga forma i sada imam na kraju tog toolbara tipku izlaz sa kojom bi htio gasiti te forme.

Po Windows keyboard shortcut standardu za gasenje trenutno aktivnog MDI child prozora se koristi kombinacija CTRL+F4. Takodje, postoji i predefinisan TAction koji ovo radi, pa moze i on da se iskoristi. Citaj help.

Na drugi deo pitanja si dobio odgovor od Srkija.