[ vkozomar @ 14.02.2006. 12:48 ] @
Treba da zamenim stari Tv pa me zanima Koji TV kupiti 72 cm, 350 - 400 E, 100 HZ ili eventualno manji ekran ali kvalitetniji [Ovu poruku je menjao vkozomar dana 14.02.2006. u 13:49 GMT+1] |
[ vkozomar @ 14.02.2006. 12:48 ] @
[ Kosta ******um Rex Persia @ 14.02.2006. 22:56 ] @
Pa ne možeš omašiti sa 100 Hz nikako, ti televizori se značajno kvalitetnije prave. Vidi i uporedi modele Panasonica, Sony-a, Philips-a i Samsunga. Ali, naravno, u pitanju su CRT modeli, nemoj ni da gledaš LCD televizore. Em što imaju lošiju sliku od CRT modela, em su bitno skuplji od njih.
[ skull @ 15.02.2006. 00:20 ] @
Citat: Kosta ******um Rex Persia: Pa ne možeš omašiti sa 100 Hz nikako, ti televizori se značajno kvalitetnije prave. Vidi i uporedi modele Panasonica, Sony-a, Philips-a i Samsunga. Ali, naravno, u pitanju su CRT modeli, nemoj ni da gledaš LCD televizore. Em što imaju lošiju sliku od CRT modela, em su bitno skuplji od njih. ne bi rekao bas tako..... Bilo je dosta diskusije oko ove teme,pogledaj postarije posrove ( Pretraga : kupit TV ; celog sajta. [ p.cudic @ 15.02.2006. 00:39 ] @
Kvalitet slike izmedju 100Hz i ostalih (60 i 50) se ne moze porediti. Pogresno je razmisljati kao serviser i kao korisnik. Kao korisnik uvek bih pre uzeo 100Hz, e sad to sto ja mislim kao serviser (iza ekrana) to je drugo. Nisu svi 100Hz losi isto kao sto ni svi 50-60Hz nisu dobri i ostaje vecna filozofija koka-jaje. Pojedini modeli su cesti gosti servisera dok za druge ni ne znamo da postoje (mislim figurativno). Zato smatram da je uvek bolje uzeti dobar polovnjak nego neki nov pa za njim plakati posle godinu dana, ili ranije. Nedavno sam bio kod kolege na N.BGD i covek doneo nov aparat na popravak, kad mu je receno da ga nosi ovlascenom serviseru jer je jos u garanciji, dobili smo tuzan i smesan odgovor, servis ne postoi. Tj. ta adresa ne postoi, a uvoznik prestao da radi, aparata ima jos u prodaji ali trgovci ili ne znaju ili nece ni da znaju za takve probleme. Ovako kad kupis dobar polovnjak bar znas na cemu si, i sigurno ce nadziveti mnoge nove pogotovo Samsung-e.
Mozda ja gresim ali praksa pokazuje ko je u pravu !!! [ Kosta ******um Rex Persia @ 15.02.2006. 11:57 ] @
Ma ajde molim te, i ti vrlo dobro znaš da su Sony Trinitron televizori sa 100 Hz osvežavanjem ubedljivo najbolji po kvalitetu, a još imaju i mnogo novih tehnologija za otklanjanje šuma iz analognog signala. Što se tiče Samsunga, od ona četiri proizvođača koje sam naveo, on je po kvalitetu sigurno na poslednjem mestu.
[ Stolled @ 15.02.2006. 16:30 ] @
SONY made in Hungary?????
[ Lalemajstormoler @ 15.02.2006. 17:25 ] @
vkozomar
Član broj: 74665 Poruke: 1 Lokacija: Novi Sad 80.74.165.* OS: Windows 2000 Čovek je zaboravio gde je postavio temu,pa se ne javlja. [ dakipn @ 15.02.2006. 20:01 ] @
Koji je TV 72cm. (100Hz) prhvatljivog kvaliteta od da kazem manje poznatih proizvodjaca?
[ vkozomar @ 15.02.2006. 23:00 ] @
Nisam zaboravio ali izgleda da treba dati malo vremena da se ljudi jave a i meni se ne zuri,
video sam ovakvu ponudu TV Samsung CW29Z306V za nekih 330 E, pa me zanima da li bih grdno pogresio kad bih ga kupio ????/ Cena je vise nego povoljna ali mali problem sa garancijom ???? No ipak Ekran Ravni zaslon "Pure Flat" (4:3) 72 cm 100 Hz Karakteristike - Digitalno reduciranje šuma (DNR) - Color Tone Control - Plug & Play - 3 formata slike - 4 opcije slike - Teletekst -10 stranica memorije - SRS WOW - Turbo Sound - Equalizer - Audio izlazna snaga (RMS) 10W + 10W - 5 opcija zvuka Konektori AV ulaz, S-Video ulaz, 2x scart Dimenzije 795 x 596 x 422 mm [ vkozomar @ 15.02.2006. 23:22 ] @
Da sumiramo zadnjih par odgovora,
Ako uzmem bilo koji od 100 HZ ( Sony, Panasonic, Philips, Samsung ) necu pogresiti ???? Ili je manja verovatnoca da cu kupiti krs, normalno odluka je moja !!! Hvala svima [ p.cudic @ 16.02.2006. 00:38 ] @
Pa ako kupis taj Samsung, normalno sa svim tim opcijama, i prezivi prvu godinu, imas kod mene popust na ekran (katodnu cev).
Procitaj malo postove u zadnjih par meseci i videces zasto ti to kazem. [ Kosta ******um Rex Persia @ 16.02.2006. 15:24 ] @
Citat: Stolled: SONY made in Hungary????? Pa šta ako je fabrika Sony-ja tamo? Ne zaboravi da je Mađarska pre dve godine postala član Evropske Unije, a to znači da su tamo sada daleko rigorozniji standardi kvaliteta nego ranije. Tim Sonijevim televizorima apsolutno ništa ne fali. @ vkozomar Svakako da Samsung ima problema sa dugotrajnoću svojih katodnih cevi, tako da ostajem pri tvrdnji da, ako ne nađeš Sony Wega televizore, uzmeš ili Panasonic ili Philips od 100 Hz, naravno pazi na seriju da se ne desi da uzmeš neku jeftiniju varijantu. [ happydayhr @ 16.02.2006. 16:25 ] @
1. Panasonic
2. LG 3. JVC 4. NIŠTA [ Stolled @ 16.02.2006. 16:36 ] @
I ja sam pre za Panasonic (subjektivno).A što se tiče kontrole kvaliteta i Samsung se radi "in Hungary" pa eto.Ne kažem da je Sony loš, ali nije ni on kao što je bio,kao i svi ostali otprilike.Pre neko vreme,mislim,da su prestali da proizvode CRT.
[ spasa @ 16.02.2006. 18:07 ] @
I ja sam ovih dana u slicnoj dilemi oko TV-a. Danas sam video neki Philips, model 29PT9020 (mislim barem da je taj), pise da ima osvezavanje 100Hz, i video sam da stvarno ima dobru sliku. Kosta skoro 60000 din. Jeli zna neko nesto vise o ovom modelu, posto mi prodavac naprica hvalospeve o njemu.
[ BD-electronic @ 16.02.2006. 23:41 ] @
Iz mog iskustva bježi od Sony-ja i Samsung-a !!!! (mislim na nove tv aparate)
[ skull @ 17.02.2006. 00:49 ] @
Ja samo sumiram sve i na kraj ostaje Philips, ... jer bar do sad niko nije nista lose reko za nih (osim oni a francuskog ekrana)....
[ Kosta ******um Rex Persia @ 21.02.2006. 11:30 ] @
Pošto Sony ima zvanično predstavništvo kod nas, preporučujem ti da posetiš www.sony.co.yu i pogledaš razne modele CRT televizora. Ima 5 modela od 72 cm sa osvežavanjem od 100 Hz, pa ti odaberi. To je serija Sony Wega, ubedljivo najbolje što postoji za CRT katodnu cev danas.
[ black-pearl @ 23.02.2006. 22:19 ] @
Dečki a zar se zaboravili na SABU? Hej bas sam nabavio Sabin TV 70 cm, 100 Hz, 3 Scart-a + S-video i audio, pod nekim imenom Black Pearl! Tv je iz Njemačke, polovan al je slika fantastična. Jel netko zna nesto o tom TV-u? Ili o SABI?
[ 101kerber @ 10.03.2006. 10:37 ] @
Ja bi htio da mi neki serviser sa iskustvom kaže, taj i taj televizor je najkvalitetniji i ima najmanje kvarova i tada bi bio siguran da sam dobro odabrao. Ako mi ne može tako jednostavno reći koji se najmanje kvare, onda neka mi barem kaže koji se od poznatih imena najviše kvare. Da ne padnem i ja na marketinški trik i kupim televizor poznate marke, a ono sr... od televizora.
Navodno su neki televizori kod nas sasvim nepoznati, a kvalitetni. Koliko ja znam prve televizore je napravio Telefunken navodno oni još i danas proizvode televizore, i to dosta kvalitetne? Priča se da su Sanyo dobri televizori, dali je to istina? U ponudi ima za birati između 4:3 i 16:9, šta odabrati? [Ovu poruku je menjao 101kerber dana 10.03.2006. u 11:38 GMT+1] [ nikstup @ 10.03.2006. 14:35 ] @
Vidio sam na trzistu i Grundig. Ima li ko kakva iskustva sa njima. Koliko sam vidio skuplji 10% od odgovarajuceg Sony modela, a imaju, bar meni, puno bolji dizajn.
[ rubin_miki @ 10.03.2006. 15:05 ] @
retko koji od brand modela zasluzuju cenu koju imaju..po meni za sada ovako stoje stvari:
sony...s***** u boji.. grundig..unutra je sad beko jer beko su gazde grundiga..samo ime placas mnogo vise.. sljamsung..ode ekran za godinu i po..taman kad zavrsi garancija.. philips..jedino sto vredi razmisljati.. lg..takodje ok.. e..kinezi: neo i tcl..platis veoma jeftino i dobijes ono sto stvarno vredi za te pare...ZA TE PARE.. ljudi..ne kupujte skupo..kupujte jeftino jer u svakom slucaju pokvarice se za veoma kratko vreme..i menjajte tv na svakih 5 godina..nema vise kvalitet sto traje 20 i kusur godina ko ei, gorenje, grundig, philips..ili one u pocetku kudene a veoma dobre korejske sasije.. pozdrav Rubin [ Kosta ******um Rex Persia @ 10.03.2006. 15:05 ] @
Da, Grundig je oduvek bio malo kvalitetniji od_Sony-ja, i lepši u dizajnu. Nego, kaži mi gde si video da se prodaje Grundig, ovde u Boru ga nema nigde?
[ Lalemajstormoler @ 10.03.2006. 18:30 ] @
Za dobar polovan televizor na PP
[ gagizr @ 10.03.2006. 19:03 ] @
Citat: rubin_miki: retko koji od brand modela zasluzuju cenu koju imaju..po meni za sada ovako stoje stvari: sony...s***** u boji.. grundig..unutra je sad beko jer beko su gazde grundiga..samo ime placas mnogo vise.. sljamsung..ode ekran za godinu i po..taman kad zavrsi garancija.. philips..jedino sto vredi razmisljati.. lg..takodje ok.. e..kinezi: neo i tcl..platis veoma jeftino i dobijes ono sto stvarno vredi za te pare...ZA TE PARE.. ljudi..ne kupujte skupo..kupujte jeftino jer u svakom slucaju pokvarice se za veoma kratko vreme..i menjajte tv na svakih 5 godina..nema vise kvalitet sto traje 20 i kusur godina ko ei, gorenje, grundig, philips..ili one u pocetku kudene a veoma dobre korejske sasije.. pozdrav Rubin sve ovo isto i ja mislim i kažem.....i sećam se lepih starih vremena,kako za majstore tako i za mušterije,svima je bilo bolje...samo još da dodam,ako imaš para kupi neki LCD,jer to je sad novo i izuzetno kvalitetno....dušina radnih sati LCD panela daleko premašuje prosčan vek katodne cevi(bar tako tvrde proizvodjači)....kad počne padati cena,pašće i kvalitet....a veruj mi za 5-10 godina LCD,biće jeftiniji nego ovi kineski za 100 evra....i imaćeš tv i u wc-u i kupatilu okačen na zid...... [ Shmee @ 22.08.2006. 16:14 ] @
Sta mislite o Lg 72-kama? Da li izabrati slim varijantu ili obicnu (slim je malo skuplji)?
[ nessha @ 01.09.2006. 23:45 ] @
Da li je moguce da je neko spreman da hvali nove televizore proizvedene u Madjarskoj ili npr. Slovackoj ???
[ Chellawy @ 02.09.2006. 18:53 ] @
normalno da ima njih koji su spremni
pa trgovci koji ih prodaju : ![]() [ buzdumra @ 02.09.2006. 21:32 ] @
koji god kupis zezno si se u svakom slucaju....cena, kvalitet,dizajn,ravan,kriv,beo,siv,,...
onda ljudi i nebi ni kupovali tv. pozdrav... [ Chellawy @ 03.09.2006. 11:09 ] @
kad me ljudi pitaju to pitanje koji novi da kupim ja ima odgovorim sledece:
"Filozofija je predugacka ali na kraju se svodi na to da kupis onaj koji je naj jeftiniji jer ces kad crkne da prezalish manje para" :) [ nessha @ 04.09.2006. 00:06 ] @
Jes" majku mu tacno... Musterije lakse prezale pare za nov nego za polovan TV !
Kad kupe polovan pa se, ne daj boze pokvari... majstore drz" gace ! A kad je novi TV u kvaru, onda je to neka jeftina nova tehnika od koje se, zaboga, mnogo i ne ocekuje! A uz to se i "siroti" trgovci polomise od sekiracije! Pa navali narode na jeftinu robu !!! [ zoran @ 04.09.2006. 00:13 ] @
To bi ti bilo nešto kao nov trabant/yugo i recimo pežo ili sl. pa voziš se i u jednom i u drugom , ali kako !?!
[ dakipn @ 12.10.2006. 21:09 ] @
Pošto su svi novi televizori loši, koji je onda najmanje loš pa ga čovek može kupiti u ova vremena? Kažite malo šta je dobro kod nekog modela, a ne samo šta je loše.
Da malo vratimo temu! Pozdrav!! [ Chellawy @ 12.10.2006. 21:32 ] @
pa dobaar recimo mozes da kupis u nemackoj za 500 - 2000 evra
i da ga dovuces vamo i naravno usput platis carinu. ili krace receno KOD NAS NEMA KVALITETA !!! [ dakipn @ 13.10.2006. 11:59 ] @
Ovo za Nemačku i ja znam, ali ja radim nažalost u Srbiji za dinare, pa sam za to i pitao za nešto jeftinije
[ Lalemajstormoler @ 13.10.2006. 13:04 ] @
Citat: dakipn: Ovo za Nemačku i ja znam, ali ja radim nažalost u Srbiji za dinare, pa sam za to i pitao za nešto jeftinije E recimo Philips 29 incha pip,strob,zamrzavanje,skeniranje, tri skarta opcija 16/9 svhs 4x100 wati zvuchnici,veoma povoljno znam ko ima moze na PP Pozdrav. [ nena123 @ 14.10.2006. 03:44 ] @
e bas taj philips je,sto se ekrana tice najgori u seriji.Svi philipsi 29incha su rizikkkk. 28 je ok.
p.s. morao sam da kazem istinu,a jes antireklama ![]() [ Lalemajstormoler @ 14.10.2006. 14:03 ] @
Citat: nena123: e bas taj philips je,sto se ekrana tice najgori u seriji.Svi philipsi 29incha su rizikkkk. 28 je ok. p.s. morao sam da kazem istinu,a jes antireklama ;) Ne smeta mi antireklama ja dajem garanciju na ekran 1 godinu dana. [ 101kerber @ 14.10.2006. 19:12 ] @
Evo jel mi može netko reći nešto konkretno o ovom televizoru;
Grundig Lenaro 72ST 72-5501/8 TOP 72 cm Megatron Real Flat 4:3 format (vidljiva slika 68 cm) Reference Plus tehnologija za bolju slike 24 wata. Simultano gledanje slike i teleteksa na split screenu Teletekst sa memorijom od 1024 stranice 80.1 x 58 x 49.4 cm Na jednoj stranici sam čak pročitao da je to 100 Hz-ni televizor, no pošto je to samo ta jedna stranica, onda mislim da su oni možda i krivo stavili. Mislim cijena bi bila preniska, a televizor predobar(po mom mišljenju za sada, dok to vi ne promjenite). Dvije godine garancije, 2000 kn (~270 €) [ zkajis @ 18.11.2006. 18:37 ] @
???
Nashao sam NOKIA 72cm, 100Hx, Slika u Slici za 120 eur da li se to isplati a ne znam koje je godishte? Interesuje me samo da li to vredi te pare jer video sam ga i nigde nije ogreban, posebno sam gledao ekran da nebude zagreban a nije ravan ekran. ??? [ Chellawy @ 18.11.2006. 20:19 ] @
pa to je ok cena
a sad koliko ce ti raditi to je pitanje za razmisljanje ali posto nisi to pitao, onda ako ti se svidja uzmi ga. a koliko je star ako ti prodavac ne kaze unutra tu pise na ekranu kad je proizveden e ako ti gazda ne dozvoli d aga otvorish to je duga prica.......... ali za te pare neces kupiti bolji u toj klasi..... mozda isti ili slican ali bolji ,,,,tesko [ ramzes God @ 22.11.2006. 09:04 ] @
citam vase sve ove postove i interesuje me jedna stvar...Pljujete po samsungovim televizorima gore nego da su ei nis... evo moj TV sasmung proizveden je u rusiji 2000.godine nedugo zatim ja sam ga kupio i gle cuda : i danas kao i prvi dan savrseno redi vec 6 godina...ne da mu nije nista falilo nego tv je u savrsenom stanju...do sada ni najmanji problem sa njim nisam imao...inace radi se o modelu sa ne ravnim ekranom najobicniji TV placen male pare...
[ happydayhr @ 22.11.2006. 11:20 ] @
Pljuje se po samsunzima starim 0-3 godine, mom prijatelju je crkao ekran nakon godinu
[ yu1ny @ 22.11.2006. 11:38 ] @
Moja dva poznanika kupila Samsung plazme pre tačno dve godine i oba se pokvarila.
Jednom na sred ekrana stoji vertikalna crna linija debljine 5 mm, a drugom gomila crnih linija na dnu ekrana, celom širinom, titlovi su nečitljivi. Toliko o plazmama Samsung, a plaćene oko 4 000E svaka u Bgd. [ pcudic @ 23.11.2006. 06:30 ] @
Problem je u tome sto Samsunga ima fals i orginala. E sad oni fals su katastrofalni, ali je problem u tome sto se ne daju razlikovati od orginala. Stvar je samo u kvalitetu ugradjenog materijala.
[ slavcesmart @ 29.11.2006. 21:50 ] @
druze nije vreme za tv sta i da kupis sve je isto ali sacekaj malo izacice novi 72 sm ShockWave tv sa txt scart in out stereo raman ekran 2 godine garancije Thomson ekran
[ Chellawy @ 30.11.2006. 23:19 ] @
uf thomson ?
jos ako je iz litvanije mora da je dobar.... [ ic2000 @ 19.05.2007. 11:51 ] @
Ja sam prije par dana kupio Sony Wega 72cm ekran na 100Hz. Kada sam ga ukljucio primijetio sam da je slika iskrivljena. Ima u meniju opcija picture rotation i tu je malko ispravim ali opet se vidi da je iskrivljena. Ovo se primjecuje na titlovima ili kada ide neka grafika. Odem u prodavnicu i pogledam modele na 50 Hz i sve je ok kada sam pogledao ove na 100Hz svi su imali tu iskrivljenost slike. Da li zna neko o cemu se radi?
[ novicaobodin @ 20.05.2007. 22:19 ] @
najbolje je kupiti sto jrfiniji TV kad se pokvari ili ti se nesvidja kako radi bar se tesis da nije bio skup.
[ lumilanis @ 29.07.2007. 10:02 ] @
Ljudi, jes da je ova tema malo starija, ali imam jedno pitanje u vezi kupovine TV-a. Vidim da ga ovde niste nesto spominjali, a mene interesuje kakav je, jer ga imam u ponudi. Polovan GRUNDIG M 63-105 IDTV. 100Hz, ekran 63 kao sto mu oznaka kaze, Stereo, Picture In Picture, Frame Freezing, Multiprogram (9 in 1 View), 2 x SCART + S-VHS + Composite Video. Sta mislite o ovom modelu? Hvala!
[ novicaobodin @ 29.07.2007. 19:27 ] @
ako ti se pokvari nosi ga na popravlu jer takav vise neces moci da kupis kao nov i sigurno ce vise izdrzati posle popravke nego jedan nov .
[ olico11 @ 29.07.2007. 20:44 ] @
Grundig e zakon, barem sprema mene.
[ lumilanis @ 29.07.2007. 22:26 ] @
Kupio! Super ocuvan, a i cena mi je OK. Za sad sam zadovoljan, slika, zvuk, korisnicki interfejs - babaroga! Steta samo sto nema dva tjunera... No, da ne zurim sa odusevljavanjem, kraj ce kraj da kaze... Ako je ekran OK, a trebalo bi (Toshiba :-)), onda se nesto i ne sekiram, ostalo se da srediti... Hvala svima!
P.S. Nisam naglasio koja cena je u pitanju da ne bi krsio pravila foruma, a ako nekog bas zanima, nek se javi na pp Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|