[ Bojan11 @ 14.02.2006. 13:40 ] @
Pozdrav,
kako da napravim petlju u aplikaciji koja bi dohvatila nekakvu informaciju, bez odgovora na Click dogadaj....znaci da aplikacija izreagira nakon unosa u inputbox-s (pasworda) bez stiskanja nakon toga OK ili bilo kojeg Button controle? Hvala
[ jablan @ 14.02.2006. 14:15 ] @
TextBox.TextChanged Event

[Ovu poruku je menjao jablan dana 14.02.2006. u 15:16 GMT+1]
[ VerbatimBOT @ 14.02.2006. 17:24 ] @
Ono sto tebi treba je event handler za neki dogadjaj (event) koji je vezan za taj tekst boks. Ako se radi o unosu password-a, preporucio bih ti onda dogadjaj TextChanged.
Selektuj taj tekst boks i u kartici sa propertijima klikni na malu žutu ikonicu u obliku munje. Pronadji Event TextChanged, upisi ime metode za obradu ovog dogadjaja i pritisni Enter. Nakon toga ce te baciti u kod da napišeš konkretnu metodu. Ova metoda ce se pozivati svaki put kada se promeni sadržaj ovog tekst boksa.

Druga, po meni bolja varijanta je event Focus. Možeš napisati obradu kada fokus dodje na kontrolu (EnterFocus) ili kada napušta kontrolu (LeaveFocus).
E upravo tu (LeaveFocus) bih ja uzeo da sam na tvom mestu. A diskretna provera password-a po meni bi mogla da se uradi uz pomoc kontrole errorProvider.

Pozdrav!
[ Bojan11 @ 16.02.2006. 22:05 ] @
Hvala radi jablan, Verbatim.. mi mozete objasniti kako da napravim da, informaciju dobijem iz periferije...npr. RS232 i da mi se dogodi isti dogadaj...znaci bez siskanja bilo kakvih potvrda. Da sam obavi operaciju.....kad prepozna nekakav broj koji dobije izvana, da otvori novu Formu???Hvala ljudi!!!