[ vladimirt @ 15.02.2006. 13:01 ] @
Evo tekst sa sajta. Jel' neko prob'o?


Intesa Hit tekući račun

Napokon! Tekući račun kakav ste tražili! Predstavljamo Vam Intesa Hit tekući račun sa najvećim bankarskim hitovima.

Intesa Hit je tekući račun dostupan svima. Uslovi otvaranja i jednostavnost korišćenja Intesa Hit tekućeg računa napravljeni su kako bi Vam olakšali svakodnevno poslovanje sa bankom.

Otvaranjem Intesa Hit tekućeg računa imate dodatne povoljnosti prilikom uzimanja kredita i korišćenja drugih usluga Bance Intesa.


Uslovi za otvaranje Intesa Hit tekućeg računa

Za otvaranje Intesa Hit tekućeg računa nije potrebno da prolazite kroz komplikovanu proceduru i nisu Vam potrebni žiranti.

Intesa Hit račun mogu da otvore osobe koje imaju redovan mesečni priliv novca, bilo da su zaposleni ili ne.

Od dokumenata potrebna Vam je lična karta, a u zavisnosti od Vašeg radnog statusa, potrebni su Vam:

Zaposleni i penzioneri

* Potvrda o prenosu redovne zarade ili penzije

Lica sa primanjima koja nisu u radnom odnosu

* Sigurnosni depozit

Gotovo je sa odbijanjem!
Sve hit usluge o kojima ste oduvek sanjali sada mogu da budu Vaše!

Najbolje bankarske usluge na jednom mestu.

Ove hitove morate da imate!

Intesa Hit tekući račun!
Jer ste Vi to tražili...

* Evro Više

Evro Više - Naj kurs u gradu

Hit usluga našeg tekućeg računa!

Evro Više Vam pruža mogućnost da mesečno vršite zamenu dinara u evre po najpovoljnijem kursu.

Evro Više uslugu možete da koristite na više načina:

* Menjate novac? U svakom momentu, na Vaš zahtev, novac možete da zamenite na šalteru Banke ili preko Banca Intesa On-line Plus servisa po najpovoljnijem kursu.
* Želite da sačuvate vrednost svog novca na tekućem računu?
Odredite iznos dinara na Vašem tekućem računu iznad kojeg želite da se sve uplate/prilivi automatski zamene u evre.
Evri su Vam dostupni u svakom trenutku i možete da ih podignete kada god poželite.
Način funcionisanja je veoma jednostavan. Intesa Hit račun se sastoji iz dva dela, dinarskog i evro dela. Ukoliko se opredelite za ovu uslugu, sa Vašeg računa se prvo troše dinari, pa tek onda evri. U minus se ide samo ako novca nema ni na dinarskom, ni na evro delu računa.
* Štedite uz Intesa Hit tekući račun! Recite koliko novca mesečno želite da stavite na štednju, a mi ćemo putem trajnog naloga, na dan kada Vi kažete, iznos dinara koji odredite promeniti u evre po najpovoljnijem kursu, i prebaciti ih na Vaš devizni račun.

Više ne morate da tragate za najpovoljnijim kursom u gradu, naći ćete ga kod nas uz Intesa Hit tekući račun.

Hit Evro Više je prava muzika za Vaše uši!

* MasterCard kreditna kartica

Kreditna Kartica - Osloni se na banku sad ti

Uz Intesa Hit tekući račun, bez dodatnih troškova i garancija, dobijate MasterCard® kreditnu karticu.

Zaboravite na dugačku proceduru, zaboravite na odbijanja, zaboravite na komplikovanu papirologiju - jednostavnim otvaranjem tekućeg računa dobićete besplatno i kreditnu karticu.

Sada možete na rate da plaćate robu i usluge ili podižete gotovinu u zemlji i inostranstvu, a uz to imate i beskamatno odloženo plaćanje do 40 dana.

MasterCard kreditna kartica predstavlja univerzalni kredit, potrošački i gotovinski. Funkcioniše po principu revolving kredita, što podrazumeva da mesečno izmirujete minimum 10% od iznosa ukupnog duga, dok se na ostatak duga obračunava kamata. Obaveze po kartici se automatski izmiruju sa Intesa Hit računa do 10. u mesecu.

Uz ovakav hit, ostaje samo da Vam poželimo lep provod prilikom kupovine.

* Dozvoljeni minus

Dozvoljeni Minus - Nikad ne boj se

Sa Intesa Hit tekućim računom, dozvoljeno Vam je da uđete u minus odmah po uplati prve zarade/penzije na račun ili po uplati sigurnosnog depozita*.

Uvek smo tu za Vas i znamo da postoje trenuci kada Vam je potrebno više. Sa Intesa Hit tekućim računom nema razloga za brigu!

* Pogledajte uslove za otvaranje Intesa Hit tekućeg računa

* SMS Obaveštenje


SMS Obaveštenje - Ima neka sjajna veza

Da li mi je uplaćena zarada? Uz ovaj hit o tome više ne morate da mislite. Poslaćemo Vam SMS poruku sa obaveštenjem o svakoj prispeloj uplati na Vaš tekući račun.

Pošaljite nam SMS poruku 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, i pitajte nas za stanje na Vašem tekućem računu, iznos raspoloživih sredstava po karticama ili zatražite da Vam se dostavi izvod na Vaš e-mail, a mi ćemo Vam poslati SMS poruku sa željenom informacijom.

Stanje na Vašem tekućem računu sada Vam je uvek dostupno!

* On-line banking

On-line Banking - Banka preko žice

Koristite prednosti internet bankarstva! U bilo kom trenutku, sa bilo kog mesta, upravljajte svojim novcem elektronskim putem preko Banca Intesa On-line Plus servisa. Radi Vaše sigurnosti i mogućnosti plaćanja elektronskim putem poklanjamo Vam mini CD sa digitalnim sertifikatom.

U okviru računa koje imate u Banci, Banca Intesa On-line Plus Vam omogućava korišćenje sledećih usluga:

* Sva dinarska plaćanja koja se inače vrše na šalteru Banke (prvih 5 mesečnih plaćanja je besplatno, a za ostala plaćanja se naplaćuje provizija od 15 dinara po računu)
* Plaćanje unapred definisanih računa
* Štampanje naloga za plaćanje
* Prenos sredstava sa jednog na drugi račun unutar Banke
* Vršenje konverzija valuta
* Proveru stanja i pregled prometa
* Dobijanje i štampanje izvoda
* Pregled nerealizovanih čekova
* Pregled potrošnje po platnim karticama
* Proveru stanja po kreditima

Sve to jednostavnim klikom miša. Neverovatno, zar ne?

* Trajni nalog

Trajni nalog - Zbogom redovi

Uz trajni nalog, Banca Intesa svakog meseca direktno sa Vašeg tekućeg računa prebacuje sredstva i, bez provizije, plaća Vaše mesečne račune: za struju, telefon, komunalije, obdanište, izmiruje rate kredita, plaća obaveze po platnim karticama, vrši prenos novca u okviru računa unutar Banke i umesto Vas plaća druge usluge koje sami odaberete.

Zašto biste trošili svoje dragoceno vreme na čekanje u redu? Samo nam recite koje račune plaćate, a mi ćemo Vas osloboditi tih obaveza.

Kažite zauvek zbogom čekanju u redovima!

* Zdravstveno osiguranje

Zdravstveno Osiguranje - Za svaki slučaj

Uz Intesa Hit tekući račun, dobijate i dopunsko zdravstveno osiguranje Delta Osiguranja. Ovo osiguranje obezbeđuje novčanu nadoknadu u slučaju teže bolesti, izvršene hirurške intervencije ili invaliditeta kao posledice nesrećnog slučaja. Isplaćena naknada se može koristiti bez uslovljavanja svrhe u koju će biti potrošena.

Naravno, nadamo se da Vam neće trebati. Ipak, za svaki slučaj.

* uslovi osiguranja


* Maestro platna kartica


Maestro je debitna platna kartica koju dobijate besplatno prilikom otvaranja Intesa Hit tekućeg računa. Maestro je ujedno i identifikaciona kartica tekućeg računa. Sa Maestro karticom možete da podižite novac na bankomatima 24 časa dnevno 365 dana u godini i vršite plaćanja u zemlji i inostranstvu u visini raspoloživih sredstava na Vašem tekućem računu!


* Čekovi

* Plaćanje svih vrsta računa uz minimalnu proviziju

Mesečno održavanje Intesa hit tekućeg računa je 198 dinara. Sve navedene usluge u okviru paketa su bez dodatnih troškova.
[ valeksic @ 15.02.2006. 13:41 ] @
Za klijente koji nemaju stalna primanja sigurnosni depozit je min 200e. Na taj iznose se limitira i Master kartica. Uz ovu Master ne ide polisa putnog osiguranja (kao što je to slučaj sa Master karticom za koju je i dalje potreban depozit od min 250e), ali nema ni godišnje članarine od 1000 din.

Za Dina karticu se sada plaća mesečna naknada od 25 din. Svi klijenti banke koji imaju tekući račun mogu da aktiviraju SMS obaveštenje o prispelim uplatama. Čak se može odrediti limit preko koga će sms stizati.

Dozvoljeni minus se odobrava do visine mesečnih primanja, odnosno do polovine iznosa sigurnosnog depozita.

Sada se po tekućem računu vode dinarska i devizna partija. Ako date stalni nalog da banka mesečno kupi određen iznost eura, oni će se voditi na toj deviznoj partiji tekućeg računa i uvek će vam biti raspoloživi. Znači, ako recimo plaćate maestro karticom nešto što prelazi iznos dinara koji imate na tekućem računu, prvo će se trošiti ti dinari, a posle i euri sa devizne partije tekućeg računa.

Što se usluge online-a tiče, najznačajnija promena je što su prvih 5 transakcija (plaćanje računa) oslobođene provizije, a svaka sledeća se naplaćuje 15 din (do sada je provizija bila 12 din). Treba napomenuti da je preko online menjačnice omogućena i kupovina deviza (do skoro ste mogli samo da prodate devize).

Jedna napomena vezena za Intesinu VISA Electron karticu. Kada su počinjali sa tim, važilo je pravilo da se pri apliciranju na deviznom računu mora imati inicijalno 250e, koji se mogu potrošiti pri dobijanju kartice (taj info i dalje stoji na sajtu). To ograničenje više ne postoji. Sada svaki vlasnik deviznog računa može aplicirati za Visa Electrom karticu. Inače za nju ne postoje nikakvi mesečni/godišnji troškovi.
[ vladimirt @ 15.02.2006. 15:24 ] @
Prilično detaljno. Međutim, ipak mi nešto nije jasno. Po onome što piše, ako otvorim tekući račun kod njih nije mi potreban depozit za Master Card. Da li je tako?

A drugo, zanima me da li se naplaćuje provizija prilikom uzimanja gotovine Maestrom na Intesinim automatima.
[ valeksic @ 15.02.2006. 17:00 ] @
Nema depozita ako imaš neku vrstu stalnih primanja (plata, penzija, stalna honorarna primanja). Ali ako nemaš stalna primanja onda ide min. depozit od 200e. Ovo je samo za Intesa Hit paket račun. Možeš otvoriti osnovi paket koji ne nudi Master.

Na intesinim bankomatima nema provizije kod dizanja gotovine sa maesto, dina i visa electron karticom do 30.000 din. Ako nekada treba da podigneš više od toga, da bi izbegao proviziju, odradi to kroz 2 transakcije koje će biti manje od 30.000. Na sajtu postoje pdf-ovi sa naknadama za kartice. Većina iznosa je aktuelna, sem tog limita koji je sada 30.000, a na sajtu i dalje piše 10.000 din.

[ igors @ 16.02.2006. 10:08 ] @
Citat:
valeksic: Što se usluge online-a tiče, najznačajnija promena je što su prvih 5 transakcija (plaćanje računa) oslobođene provizije, a svaka sledeća se naplaćuje 15 din (do sada je provizija bila 12 din). Treba napomenuti da je preko online menjačnice omogućena i kupovina deviza (do skoro ste mogli samo da prodate devize).Ja i dalje nisam uspeo da kupim devize preko online menjacnice - stalno prijavljuje gresku. Prodaja radi bez problema. Inace moje misljenje je da je ceo taj online sistem jako, jako los. Cak se nisu potrudili da kupe SSL licencu nego su sami sebi izdali.
[ valeksic @ 16.02.2006. 12:00 ] @
Citat:
igors: Ja i dalje nisam uspeo da kupim devize preko online menjacnice - stalno prijavljuje gresku. Prodaja radi bez problema. Inace moje misljenje je da je ceo taj online sistem jako, jako los.


Zovi teh. podršku za online 011/310 88 80 i prijavi problem. Što se samog softvera za online tiče, šta da ti kažem - to je Sagino rešenje i koristi ga više naših banaka. Nisam zadovoljan, ali to nam je što nam je. BTW, imaju i wap kanal za online na http://wap.bancaintesabeograd.com
[ exPirat @ 16.02.2006. 21:31 ] @
Razmisljam se da predjem u Intesu sa platom, pa sam se zainteresovao za topic.


Citat:
MasterCard kreditna kartica .... po principu revolving kredita, što podrazumeva da mesečno izmirujete minimum 10% od iznosa ukupnog duga, dok se na ostatak duga obračunava kamata.

Kolika je ta kamata ? Cini mi se da sam negde cuo da je 2%.

Deluje prihvatljivo, ali ..... :-((

Da li dobro razumem scenario:

Napravim kreditno zaduzenje od 50.000 din.
Sledeceg 10.-og mi skidaju 5.000 i dodaju 2% na 45.000 sto iznosi 900 dinara.
Malo li je ?
Pa onda sledeceg 10.-og skidaju 4.590 i dodaju 826 din na preostali deo.

Znaci, u odnosu na "normalan" 10-omesecni kredit, gde bi rate bile podjednake po 5.000 din ..... za prva dva meseca mi uzimaju 1.726 din sto je 17%

Sta sve amerikanac nece da izmisli da uzme pare od sirotinje :(

Malo sam se igrao sa excelom.
Za pomenuti iznos od 50.000 din, ako se nista ne dodaje na kreditni iznos niti ista otplacuje pre vremena, ovim sistemom se ukupno vrati oko 61.000 din.

Gresim li negde, ili je to tako ?
[ genesys @ 16.02.2006. 22:15 ] @
Evo jedne pricice o Intesa hit paketu
[ vladimirt @ 17.02.2006. 08:31 ] @
Citat:
Napravim kreditno zaduzenje od 50.000 din.
Sledeceg 10.-og mi skidaju 5.000 i dodaju 2% na 45.000 sto iznosi 900 dinara.
Malo li je ?
Pa onda sledeceg 10.-og skidaju 4.590 i dodaju 826 din na preostali deo.

Znaci, u odnosu na "normalan" 10-omesecni kredit, gde bi rate bile podjednake po 5.000 din ..... za prva dva meseca mi uzimaju 1.726 din sto je 17%


Pa ne mora uopšte da bude tako. Ti imaš obavezu da platiš najmanje 10% duga, ali niko ne može da ti zabrani da platiš više. Dakle, uplatiš 10% plus pripadajuću kamatu za taj mesec i tako svakog meseca i onda ti ne ide kamata na kamatu.
[ igors @ 17.02.2006. 08:35 ] @
Citat:
exPirat: Razmisljam se da predjem u Intesu sa platom, pa sam se zainteresovao za topic.

Kolika je ta kamata ? Cini mi se da sam negde cuo da je 2%.


1.7% plus rast cena na malo. (sta god to znacilo)


Citat:

Malo sam se igrao sa excelom.
Za pomenuti iznos od 50.000 din, ako se nista ne dodaje na kreditni iznos niti ista otplacuje pre vremena, ovim sistemom se ukupno vrati oko 61.000 din.

Gresim li negde, ili je to tako ?


Ne gresis - dobro si izracunao.
[ igors @ 17.02.2006. 08:36 ] @
Citat:
valeksic: Zovi teh. podršku za online 011/310 88 80 i prijavi problem. Što se samog softvera za online tiče, šta da ti kažem - to je Sagino rešenje i koristi ga više naših banaka. Nisam zadovoljan, ali to nam je što nam je. BTW, imaju i wap kanal za online na http://wap.bancaintesabeograd.com


Evo i odgovora od banke:

Citat:

Zbog zakonskih ogranicenja nametnutih od strane NBS, opcija kupovine deviza
elektronskim putem još uvek nije moguća. Pokrenuta je inicijativa za
dobijanje saglasnosti za vrsenje ove vrste transakcija. O vremenu
aktiviranja usluge svi korisnici ce biti blagovremeno i na adekvatan nacin
obavesteni.
Trenutno dozvoljene vrste transakciju kroz opciju "MENJACNICA" jesu prodaja
deviza na teret deviznog a u korist dinarskog racuna, i konverzija valuta u
okviru deviznog racuna.
[ vladimirt @ 17.02.2006. 09:10 ] @
Citat:
Evo jedne pricice o Intesa hit paketu


E pa upravo zbog takvih (uglavnom subjektivnih), ali i reklamnih tekstova o bankama sam pokrenuo ovu temu jer me zanima praktično iskustvo ljudi sa Intesom a ne kvazi-informacije.

Ne znam da li su postojeći korisnici stavljeni pred svršen čin ili ne. Ako jesu, to stvarno nije u redu. Naravno da je neophodno da budu obavešteni i da im se ponudi izbor.

Međutim, ovde je preskočena jedna činjenica: otvaranjem tekućeg računa u bilo kojoj banci ti potpisuješ ugovor u kome se kaže da ćeš poštovati politiku banke, kako onu koja važi u trenutku potpisivanja, tako i ako se ona promeni.

Dalje, niko ne može da ti zabrani da promeniš banku. Negde je gašenje računa skuplje, negde jeftinije, ali je najskuplje, ako banci već nešto duguješ, npr. u minusu si, ima potraživanja po kreditu, ili si jednostavno uzeo kreditnu karticu.

Ja sam upravo zainteresovan za Hit račun iako je skoro dvostruko skuplji od običnog, upravo zato što sve što je njime obuhvaćeno u drugoj banci ili ne možeš tako lako da dobiješ, ili je mnogo, mnogo skuplje.

Evo ti primer: Meridian banka u kojoj imam tekući račun, a koju novinar opisuje u lepšim bojama nego što ona zaslužuje. Tačno je da je tamo održavanje računa jeftinije, ali u to nisu uključene nikakve dodatne usluge, pa čak ni slanje izvoda bilo kakvim putem, sem ako se posebno ne pretplatiš na njega. A o e-bankingu, da ne pričamo. Ako se ne varam, košta negde oko 800 dinara.

Međutim, ono što mi najviše smeta kod njih su kreditne kartice. Meridian banka ti ponosno poručuje da daje 3 kreditne kartice u paketu -- Visa, Master i Dina. Ali ne napominje da ti za to traži žiranta. Uz to, meni je potpuno svejedno da li ću imati 1 ili 3 kreditne kartice, kad mi je limit u oba slučaja isti. Dakle, kad na primer Meridianci na televiziji kažu otprilike: Otvorite tekući račun i dobićete 3 kreditne kartice sa limitom potrošnje od 6 mesečnih plata, znaj da to nije istina. Prvo moraš da nađeš žiranta, a onda i da sačekaš da ti prođe 12 uplata preko njih.

Narovoučenije je da mi izuzetno smetaju takvi tekstovi o bankama (Danas Online) jer osim što su senzacionalistički, ne daju nikakvu korisnu informaciju, odnosno samo unose dezinformacije. A za “svršen čin” ipak treba pitati korisnike. Dakle, javite se.

[Ovu poruku je menjao vladimirt dana 17.02.2006. u 10:11 GMT+1]
[ igors @ 17.02.2006. 11:26 ] @
Citat:
genesys: Evo jedne pricice o Intesa hit paketu


HAHA! Sjano - toliko o novinarstvu u srbiji. Ovo je vise nego ocigledno narucen tekst...
[ valeksic @ 18.02.2006. 01:51 ] @
Konačno su postavili i tarifnik naknada za poslove sa stanovništvom:

http://www.bancaintesabeograd....wnloads%5CTARIFA%20NAKNADA.pdf


[ D.i M.e @ 18.02.2006. 23:37 ] @
Ljudi su ladno počeli da naplaćuju vođenje računa. Kao da pored njih nema još 40 drugih banaka. A što se tiče Master kartice, nju izgleda mogu da dobiju samo oni sa redovnim primanjima.
[ pctel @ 19.02.2006. 00:20 ] @
Citat:
D.i M.e: Ljudi su ladno počeli da naplaćuju vođenje računa.

Mislim da sad svi naplacuju vodjenje racuna.
[ valeksic @ 19.02.2006. 03:10 ] @
Provizije i naknade banaka u poslovanju sa fizičkim licima (decembar 2005):

http://www.nbs.yu/serbian/news/tarife_za_bankarske_usluge.pdf


Citat:
D.i M.e: Ljudi su ladno počeli da naplaćuju vođenje računa. Kao da pored njih nema još 40 drugih banaka. A što se tiče Master kartice, nju izgleda mogu da dobiju samo oni sa redovnim primanjima.


Kao što sam napisao na početku teme, klijenti koji nemaju stalna primanja uplaćuju sigurnosni depozit koji je min 200e. Master se limitira na iznos depozita.
[ grothag @ 21.02.2006. 06:30 ] @
Ljudi ja primam platu preko Intese i silno sam razočaran. Moj savet - preskočite ih. Službenici su im katastrofa, većinu informacija nisu znali da daju a one koje su znali nisu bile tačne. Otkad je postala Intesa poskupela je usluge i do 300%. Prevare vas gde god mogu, slažu besplatno pa oderu itd.
Ako neko može da preporuči neku banku ...
[ smark @ 21.02.2006. 11:07 ] @
Citat:
valeksicKao što sam napisao na početku teme, klijenti koji nemaju stalna primanja uplaćuju sigurnosni depozit koji je min 200e. Master se limitira na iznos depozita.


Da li se taj depozit moze trositi, ili ne? Kakva je to kreditna kartica koja je limitirana depozitom? Ako uplatim 200 eur i bez tog hit racuna mogu da dobijem debitnu karticu i da potrosim odmah sav novac...

Od kada su poceli da naplacuju vodjenje racuna? Meni do sada nista nisu skinuli po tom osnovu. Iskreno receno, uvek sam se pitao kako se Delti isplatilo da sve te poslove, oko vodjenja racuna, izdavanja kartica itd. radi dzabe.
[ igors @ 21.02.2006. 12:40 ] @
Citat:
smark: Da li se taj depozit moze trositi, ili ne? Kakva je to kreditna kartica koja je limitirana depozitom? Ako uplatim 200 eur i bez tog hit racuna mogu da dobijem debitnu karticu i da potrosim odmah sav novac...


Da, ali ovako imas mogucnost da kupujes na rate po revolving sistemu. Svaki mesec placas 10% od duga. Moras da razlikujes debitnu i kreditnu karticu.
[ Slobodan Miskovic @ 21.02.2006. 14:45 ] @
Citat:
Ljudi ja primam platu preko Intese i silno sam razočaran. Moj savet - preskočite ih. Službenici su im katastrofa, većinu informacija nisu znali da daju a one koje su znali nisu bile tačne. Otkad je postala Intesa poskupela je usluge i do 300%. Prevare vas gde god mogu, slažu besplatno pa oderu itd.
Ako neko može da preporuči neku banku ...


Ovakvo pisanje je u najmanju ruku bljutavo i izgleda jako zlonamerno tim pre sto ti je ovo prva poruka na forumu.

Ako imas nesto protiv Intese lepo to pokazi na konkretnim primerima a ne da se vrljas izrazima i optuzbama bez ikakvih argumenata.
[ vpantic @ 21.02.2006. 15:20 ] @
Pa čovek je lepo opisao svoje doživljaje iz njihovih ekspozitura.I ja samo mogu da sve to potvrdim.Njihov sam klijent dve godine.Za to vreme se nimalo nisu doveli u red.Čim nadjem vremena napisaću šta mi se sve dešavalo.Biće to duži post i nadam se da ću se setiti svih detalja.
Ukratko,nesposobni,neorganizovani,neobavešteni....
Ajd dva primera.
1.Istekao mi je sertifikat na CD-u,a oni već mesec dana na mogu da mi naprave noviO detaljima drugi put
2.Gde ste još videli da se radnici obezbedjenja toliko nadobudno ponašaju,dopuštajući sebi i to da se uključuju u razgovor izmedju službenika i klijenta.Praktičan savet za sve-ignorišite te likove.
Pozdrav.
[ smark @ 21.02.2006. 15:38 ] @
Citat:
igors: Da, ali ovako imas mogucnost da kupujes na rate po revolving sistemu. Svaki mesec placas 10% od duga. Moras da razlikujes debitnu i kreditnu karticu.


Znaci, na primer ja uplatim tih 200 eur. Da li recimo mogu da odem i kupim nesto sto kosta na primer 400 eur, pa da mi to rasclane na n rata, ili mogu da kupim robu u vrednosti do tih 200 eur (ili stanja na racunu) pa da se to isto rasclani na n rata?

Inace sto se tice ljubaznosti i efikasnosti sluzbenika banke, nemam nikakvih zamerki. Prema meni su uvek bili krajnje profesionalni i zaista se ne mogu pozaliti na to. Naravno, za info o, na primer, placanju preko neta ne treba pitati salterskog sluzbenika nego sluzbu koja se time bavi i sve bude OK.
[ igors @ 22.02.2006. 12:49 ] @
Citat:
smark: Znaci, na primer ja uplatim tih 200 eur. Da li recimo mogu da odem i kupim nesto sto kosta na primer 400 eur, pa da mi to rasclane na n rata, ili mogu da kupim robu u vrednosti do tih 200 eur (ili stanja na racunu) pa da se to isto rasclani na n rata?


Ja mislim da ako je limit na kartici u visini depozita (200e) onda mozes da kupujes samo do 200e na rate. Meni su rekli (posto primam platu preko njih) da ce mi se limit duplirati posle 2-3 meseca ako redovno otplacujem rate (ja nemam depozit - limit mi je u visini plate) - a da li to vazi ako nemas stalne prihode kod njih - ne znam - najbolje da pitas u banci da li ti se vremenom povecava limit.
[ vladimirt @ 22.02.2006. 15:13 ] @
Da li to znači da svima daju limit u visini plate, bez obzira na to kolika je ona? Koliko dugo si primao platu preko njih pre nego što si tražio (i dobio) kreditnu karticu?
[ akineki @ 17.03.2006. 01:27 ] @
Evo, iznecu svoja zapazanja.
Sto se tice sluzbenika, ne mogu reci da su neljubazni, naprotiv, u nekoliko situacija su se bas potrudili da mi pojasne neke stvari. E, sad, da su nedovoljno informisani i da su i oni sami zbunjeni, pogotovu sa ovim "hit" paketima, i to je tacno!
Pitanje br. 1.: Kako funkcionise revolving sistem sa minimum otplate 10% duga svakog meseca i odlozeno beskamatno placanje do 40 dana. U jednoj ekspozituri sam dobio odgovor da kartica funkcionise po principu, ili jedno, ili drugo i da se to moze menjati u zavisnosti od potreba klijenta?! U drugoj ekspozituri sam dobio odgovor da ako kupujete nesto karticom prvog u mesecu, to dolazi na naplatu iduceg desetog u mesecu, i to je beskamatno odlozeno placanje do 40 dana pod uslovom da ste uplatili celokupnu sumu, sto je po meni i logicnije.
Pitanje br. 2.: Sta ako hocu da uplatim vecu sumu od min. 10% duga 10 u mesecu, da li mi se to obracunava odmah i umanjuje dug za uplaceni iznos? To je i za njih novo i ni oni sami ne znaju kako ce to funkcionisati!? Sve zavisi od sistema kako to obracunava.
Pitanje br. 3.: Zasto je limit na kartici u visini jednog prosecnog licnog dohotka, kada vecina drugih banaka daje limit od 3 do 6 prosecnih plata, ili mesecno zaduzenje ne sme da predje max. 30% od plate? Ne vidim onda svrhu kreditne kartice, ako mi je odobreno samo 25-30.000 din.
[ igors @ 19.03.2006. 12:23 ] @
Citat:
vladimirt: Da li to znači da svima daju limit u visini plate, bez obzira na to kolika je ona? Koliko dugo si primao platu preko njih pre nego što si tražio (i dobio) kreditnu karticu?


Izvinjavam se zbog zakasnjenja u odgovoru, tek sam sad video poruku. Sa HIT racunom odmah dobijas dozvoljeni minus i kreditnu karticu, nezavisno od toga koliko dugo si ranije primao platu preko njih. Potrebno je samo da ti u firmi overe visinu prosecnog licnog dohotka u prosla tri meseca na nekom obrascu koji ces dobiti u banci i to je to. Limit na kartici i minus je u visini tog proseka.

Citat:
akineki: Evo, iznecu svoja zapazanja.
Sto se tice sluzbenika, ne mogu reci da su neljubazni, naprotiv, u nekoliko situacija su se bas potrudili da mi pojasne neke stvari. E, sad, da su nedovoljno informisani i da su i oni sami zbunjeni, pogotovu sa ovim "hit" paketima, i to je tacno!


Tacno je da nisu dobro informisani. Meni su tvrdili da sa VISA elektron karticom NE moze da se kupuje preko interneta, sto se ispostavilo kao netacno. Ja sam poceo da placam sa mojom kreditnom karticom, pa cu javiti kakva su iskustva sa placanjem tih rata i beskamatnim odlozenim placanjem.
[ dalek @ 25.03.2006. 16:46 ] @
Citat:
grothag: Ljudi ja primam platu preko Intese i silno sam razočaran. Moj savet - preskočite ih. Službenici su im katastrofa, većinu informacija nisu znali da daju a one koje su znali nisu bile tačne. Otkad je postala Intesa poskupela je usluge i do 300%. Prevare vas gde god mogu, slažu besplatno pa oderu itd.
Ako neko može da preporuči neku banku ...


I ja primam platu preko Intese i razocaran zato sto dolaskom jedne velike strane banke stvari nisu krenule na bolje.
Sluzbenice su ljubazne i trude se da objasne vecinu stvari, mada im nekada ne polazi za rukom ali sve u svemu sto se toga tice nije lose. Ako kazu dodjite za sedam dana da podignete karticu ili CD to i bude tako, barem iz mog iskustva.

Odrzavanje racuna su mi naplacivali 50 dinara oduvek (klijent sam od 09.2005.g) i interesantno mi je da se javljaju korisnici kojima kako sam shvatio nisu ni naplacivali odrzavanje?!?
Sada je 198 dinara odrzavanje, jos uvek koristim maestro karticu odlozeno od 30 do 90 dana (pekabeta i maxi 90 ostali 30) bez kamate, mnogo dobra stvar ali najavljuju da ce je ukinuti (ukoliko ne izadjemo demostrativno na ulice i blokiramo ekspoziture...;-)) a pocinju da izdaju Mastercard revolving sa kamatom 1,9 + rast cena na malo .... e ovo me pogodilo najvise, od ove kamate bi mogla i Poštanska štedionica da se postidi. Rast cena na malo varira ali recimo u decmebru je bio 2,2 u januaru 0,4 pa kad saberete dobije se izuzetno visoka kamata na mesecnom novou.

Čudno mi je, a pretpostavljam da im softver ima bagove ;-), nisu mi obracunavali minusnu kamatu na dozvoljeni minus u 2006 godini uopšte do sada, to me nekako i asocira na onog lika kome nisu uzimali održavanje računa...
Sve u svemu neću još da ih menjam, jel je ovo ipak za mene civilizacijski šok posle napuštanja Poštarske štedionice, ali se bojim da od HIT-a ne ostane samo ki**.

Poz
[ igors @ 25.03.2006. 19:12 ] @
Citat:
dalek:
Sada je 198 dinara odrzavanje, jos uvek koristim maestro karticu odlozeno od 30 do 90 dana (pekabeta i maxi 90 ostali 30) bez kamate, mnogo dobra stvar ali najavljuju da ce je ukinuti (ukoliko ne izadjemo demostrativno na ulice i blokiramo ekspoziture...;-)) a pocinju da izdaju Mastercard revolving sa kamatom 1,9 + rast cena na malo .... e ovo me pogodilo najvise, od ove kamate bi mogla i Poštanska štedionica da se postidi. Rast cena na malo varira ali recimo u decmebru je bio 2,2 u januaru 0,4 pa kad saberete dobije se izuzetno visoka kamata na mesecnom novou.Da, kamata je jako velika, ali ima pogodnost kod koriscenja Mastercarda - beskamatno odlozeno placanje na 40 dana. Kamata se naplacuje tek posle tog perioda. Bar su meni tako objasnili :)
[ dalek @ 25.03.2006. 22:26 ] @
Citat:
igors: Da, kamata je jako velika, ali ima pogodnost kod koriscenja Mastercarda - beskamatno odlozeno placanje na 40 dana. Kamata se naplacuje tek posle tog perioda. Bar su meni tako objasnili :)Mislim da to nije nista specijalno, to je ono odlozeno od 10 do 40 dana zavisi koga datuma u prethodnom mesecu napravis transkaciju. Posto se placanje rate obavlja jednom mesecno recimo 10. onda za transakacije u tom mesecu imate taj raspon od 10 do 40 dana. Nisam siguran da je to samo njihova "specjalnost" da ne naplacuju kamatu za taj period i druge banke nude tako nesto...

A da ne zaboravim, kamata na dozvoljni minus je takodje visoka, cini mi se 2,2% plus rast cena na malo... a kad sam se interesovao prvi put za uslove Delta banke, bilo je 0,5% plus rast cena na malo... pa sad vidite ...
[ vladimirt @ 10.04.2006. 10:35 ] @
Citat:
D.i M.e: Ljudi su ladno počeli da naplaćuju vođenje računa.


Citat:
Mislim da sad svi naplacuju vodjenje racuna.


Ovde je povika na Intesu zato što je počela da naplaćuje “Hit račun” 198 dinara.

Ja imam tekući u Meridian banci. Odem danas da uzmem promet preko računa u poslednjih 6 meseci (kad oni ne daju kreditnu bez žiranta, ima ko daje, npr. JUBANKA) i vidim da umesto 50 dinara za održavanje računa, od februara skidaju 100! Mislite li da me je neko obavestio?

A šta mislite, da li dobijam bilo pogodnost, ili bar informaciju o stanju na računu za tih 100 din? Naravno, ništa. Za bilo kakvo obaveštenje, bilo to poštom, SMS-om, e-mailom morao bih dodatno da platim. (Da ne grešim dušu, krajem marta su mi poslali stanje na dan 31.12.2005. Hvala im lepo na brizi!)

E sad ponovo pročitajte šta se sve dobija za 198 dinara kod Intese. Npr, godišnja članarina za Mastercard je (kod većine banaka) 1800 dinara. Kada podelite to sa 12 meseci dobićete 150 din. Samo za Master. I koliko onda košta održavanje računa kod Intese?

Dakle, još jednom ponavljam, članak u Danas Online je ako ne naručen, onda bar zlonameran, a svakako senzacionalna dezinformacija.
[ genesys @ 10.04.2006. 11:09 ] @


Cudi me da niko ne spominje HVB banku. "Odrzavanje" premium racuna je 300 din, imam 3 kartice, electron, gold i masters revolving. Prve dve su mi dali cim sam otvorio racun (s tim da ako si zaposlen kod nekog tipa privatnika treba sacekati par meseci za gold). Posto primam platu preko njih za ovu poslednju nisam morao nista posebno da uradim, kredit mi je u visini plate, a ako nisi zaposlen treba ostaviti depozit, ziranata mislim da nema. Imaju po meni najbolji e-banking na ovom prostoru za fizicka lica. Ne naplacuju proviziju kod placanja u inostrantsvu karticom, uz visa gold stize i neko osiguranje (firme delta-osiguranje :) ) koje vazi ako putujesh po EU...
[ pigeon @ 11.04.2006. 11:32 ] @
Citat:
E sad ponovo pročitajte šta se sve dobija za 198 dinara kod Intese. Npr, godišnja članarina za Mastercard je (kod većine banaka) 1800 dinara.


Nije članarina za Mastercard besplatna.
Pre neki dan se mojoj ženi pojavila obaveza od 150 dinara za članarinu Mastercarda.

150*12 = 1800 dinara
[ dalek @ 11.04.2006. 21:34 ] @
Citat:
pigeon: Nije članarina za Mastercard besplatna.
Pre neki dan se mojoj ženi pojavila obaveza od 150 dinara za članarinu Mastercarda.

150*12 = 1800 dinara


Moze li ovo neko da potvrdi jer oni se reklamiraju na sajtu da nema dodatnih troskova na mastercard (naravno u kombinaciji sa HIT racunom)? Ili je od HIT-a ostala samo K..A? ;-)

[Ovu poruku je menjao dalek dana 11.04.2006. u 22:38 GMT+1]
[ dalek @ 15.04.2006. 22:23 ] @
Citat:
pigeon: Nije članarina za Mastercard besplatna.
Pre neki dan se mojoj ženi pojavila obaveza od 150 dinara za članarinu Mastercarda.

150*12 = 1800 dinara


Niko ne moze da potvrdi ovo?
[ pctel @ 16.04.2006. 00:34 ] @
Ja sam isao da se informisem i pomenuli su clanarinu. Naravno, cute dok ne postavis konkretno pitanje.
[ akineki @ 16.04.2006. 01:24 ] @
Postoji razlika izmedju Mastercarda (uz Hit racun) i Mastercard standard kreditne kartice. Prva ide uz vec cuveni Inteza Hit racun sa 1,7% kamatom i ne bi trebalo da se naplacuje, dok Master standard uz 2.0% kamate, uz odredjenu proceduru, mozete poruciti nezavisno od Hit racuna i za nju se placa clanarina. Mislim da to tako funkcionise.
[ NickS @ 13.05.2006. 13:12 ] @
Citat:
Postoji razlika izmedju Mastercarda (uz Hit racun) i Mastercard standard kreditne kartice. Prva ide uz vec cuveni Inteza Hit racun sa 1,7% kamatom i ne bi trebalo da se naplacuje, dok Master standard uz 2.0% kamate, uz odredjenu proceduru, mozete poruciti nezavisno od Hit racuna i za nju se placa clanarina. Mislim da to tako funkcionise.


Ovo je apsolutno tačno. U Intesi postoje 2 vrste MasterCard kartice - uz Hit račun i nezavisna. Posedujem Hit račun kod njih i prilikom aplikacije za MasterCard dobio sam prvu varijantu MasterCarda, vezanu za račun. Razlog tome je što prilikom aplikacije za bilo koju kreditnu karticu, potrebna vam je saglasnost kreditnog biroa da niste opterećeni bilo kakvim kreditnim obavezama. Pošto ja imam leasing kao vid optrećenja, problem bi nastao da sam tražio nezavisnu MasterCard karticu, međutim Intesa mi je bez problema dala MasterCard vezan za Hit račun.
[ dalek @ 13.05.2006. 13:54 ] @
Citat:
NickS: Ovo je apsolutno tačno. U Intesi postoje 2 vrste MasterCard kartice - uz Hit račun i nezavisna. Posedujem Hit račun kod njih i prilikom aplikacije za MasterCard dobio sam prvu varijantu MasterCarda, vezanu za račun. Razlog tome je što prilikom aplikacije za bilo koju kreditnu karticu, potrebna vam je saglasnost kreditnog biroa da niste opterećeni bilo kakvim kreditnim obavezama. Pošto ja imam leasing kao vid optrećenja, problem bi nastao da sam tražio nezavisnu MasterCard karticu, međutim Intesa mi je bez problema dala MasterCard vezan za Hit račun.


tacno je izgelda da su razdvojene te dve vrste master kartica. Izgleda da uz hit racun placate samo 198 dinara i to su svi troskovi i za rad racuna i za masterkard, naravno kamate idu posebno. I jos nesto, nikakve veze nemaju troskovi izdavanja i rada mastercard sa upitom u kreditni biro?! Ja sam dobio karticu vezanu uz hit racun i sasvim precizno su mi uzeli 200 dinara za upit u KB.
[ akineki @ 16.05.2006. 00:23 ] @
Meni nisu trazili saglasnost kreditnog biroa u hit racun. Ocigledno to zavisi od slucaja do slucaja. Nego jedna druga stvar mi nije jasna. Da li ste uz paket usluga koje se nude uz "hit" racun dobili i karticu zdravstvenog osiguranja koju oni reklamiraju? Ja nisam.
[ valeksic @ 16.05.2006. 01:10 ] @
Provera za kreditni biro ide uglavnom zbog dozvoljenog minusa na računu, a ne zbog kreditne kartice. Uz Master koja se dobija u HIT paketu se NE izdaje polisa putnog osiguranja. Polisa ide isključivo uz Master sa depozitom za koju se pak plaća godišnja članarina, kao i uz nove American Express kartice. BTW, od maja je za Master/Visu sa depozitom smanjen minimalan iznos uplate sa 10% na 5%, dok je za Master uz HIT paket ostalo 10%.

[Ovu poruku je menjao valeksic dana 16.05.2006. u 02:15 GMT+1]
[ centaur @ 20.05.2006. 00:11 ] @
A moze li se Mastercard-om uz HIT racun placati nesto preko interneta (recimo web hosting)?
[ vladimirt @ 20.05.2006. 09:04 ] @
Odlično pitanje. To i mene zanima. Za Master koji nije uz Hit račun znam da može.
[ Miroslav Cvejić @ 20.05.2006. 20:03 ] @
A što ne bi moglo?

Iste su kartice. Tj. istih mogućnosti (osim što uz onu ne HIT se dobija osiguranje). Razlike su u veličini kredita i % mesečne otplate (5% i 10%). Ja sam sa svojom MC koju sam dobio uz HIT račun plaćao na godaddy.com (i na još dosta sajtova).
[ centaur @ 20.05.2006. 21:56 ] @
Upravo sam platio hosting.


Znaci:Da,moguce je placanje preko interneta (bar u ovom slucaju).[Ovu poruku je menjao centaur dana 21.05.2006. u 00:09 GMT+1]
[ puska @ 21.05.2006. 16:31 ] @
ja sam pre par dana otvorio hit racun, prijavio sam se i za elektronsko i na sajtu ima broja maestro kartice medjutim mastercarda nema uopste, dakle nisu ga jos ni otvorili, znaci fizicki nemam ni jednu. Interesuje me koliko se ceka na mastercard posto sam prvenstveno zbog nje i otvarao. Inace u banci su mi potvrdili da moze da se koristi za placanja na internetu.

Pozdrav
[ miksixxx @ 21.05.2006. 22:31 ] @
Ja sam na svoju master čekao oko 2(dva)meseca!!!
Prvo su mi rekli da kartica stize za 10-15 dana. Nakon tog perioda na moje ljubazno postavljeno pitanje kad će kartica rekoše mi ponovo za 10-ak dana.Posle tih 10-ak dana su mi objasnili da pozovem za 7 dana... pa rekoh sebi - nije važno, kad bude, biće. Zatim su mi rekli da je kartica u stvari napravljena samo treba da je pošalju u Niš i da će mi poslati sms poruku kada kartica bude stigla u ekspozituru u kojoj sam otvorio racun. Naravno nikada nisam dobio nikakav SMS i kada sam posle nekog vremena (2 meseca od zahteva) otišao do banke rekli su mi da me kartica čeka već nedelju dana...
[ puska @ 21.05.2006. 22:39 ] @
auf bojao sam se da ce tako nesto biti, na visa electron na firmu sam cekao oko mesec dana posto se kao izradujuju u francuskoj pa sam onda jedno nedelju dana cekao kad je kartica stigla dok ne dozvole da je aktiviraju, znaci ovo mozda traje i duze, steta a bas mi treba :)

Hvala na informacijama
[ valeksic @ 22.05.2006. 08:08 ] @
Pre uvođenja HIT računa na Master kartice se čekalo oko 7 dana. Kada su počele gužve oko HIT Mastera, taj rok se veoooma otegao. Prioritet je bila izrada Maesto kartice (kako bi klijenti što pre raspolagali novem sa računa) pa tek onda Mastera. Personalizacija kartica iz Master programa se radi kod nas, a Visa programa u Slovačkoj zbog čipa, tako da se na Visa kartice uvek čekalo oko mesec dana. Treba napomenuti da se uvođenjem HIT računa produžio i rok za dobijanje MiniCD-a sa setifikatom potrebnim za online plaćanja. Mislim da se sada rok izrade Mastera malo skratio.

[Ovu poruku je menjao valeksic dana 22.05.2006. u 09:09 GMT+1]
[ dalek @ 22.05.2006. 22:13 ] @
Citat:
centaur: A moze li se Mastercard-om uz HIT racun placati nesto preko interneta (recimo web hosting)?


Ne bi valjalo da moze... bolje je imati odvojenu prepaid karticu za te stvari kao sto je visa internet vojvodjanske...

Citat:
valeksic: Pre uvođenja HIT računa na Master kartice se čekalo oko 7 dana. Kada su počele gužve oko HIT Mastera, taj rok se veoooma otegao. Prioritet je bila izrada Maesto kartice (kako bi klijenti što pre raspolagali novem sa računa) pa tek onda Mastera. Personalizacija kartica iz Master programa se radi kod nas, a Visa programa u Slovačkoj zbog čipa, tako da se na Visa kartice uvek čekalo oko mesec dana. Treba napomenuti da se uvođenjem HIT računa produžio i rok za dobijanje MiniCD-a sa setifikatom potrebnim za online plaćanja. Mislim da se sada rok izrade Mastera malo skratio.

[Ovu poruku je menjao valeksic dana 22.05.2006. u 09:09 GMT+1]


Meni su rekli kada sam podneo zahtev za VISA elektron mesec dana izrada jer se radi u inostranstvu a za master 15 dana. Visa se uklapa u taj vremenski interval ali je master kasnio poprilicno, mislim da se ceka sada barem mesec dana. I oni se jos uhodavaju i eksperimentisu, a bogami i prilagodjavaju, prvo su master delili u ekspozituri a sada salju na adresu (HIT)... pa onda kad dobijes karticu ides kod njih po pin. Inace i meni su rekli da ce me obavestiti kad bude izradjena kartica ali od toga nista, slucajno sa svratio u ekspozituru.
Sve u svemu, mislim da su opet najaci, po mnogim stvarima, uveli su odlozeno do 3 meseca u c marketu, pkb i maksiju na master card. Za sada sve radi ok, i zadovoljan sam (dok me ne klepe kamatom ;-))) koja je ipak visoka i to po svim partijama, dok je na deviznu stednju najmanja moguca)
[ puska @ 23.05.2006. 00:35 ] @
Slazem se da je bolje imati odvojenu karticu za internet, ali u mom gradu nema vojvodjanske banke najbliza mi je na 60km i sad da svaki put idem tamo da uplacujem kad god mi nesto treba nije bas prakticno, tako da meni ovo sa masterom odgovara, nadam se samo da necu cekati duze od mesec dana. Imas ono beskamatno odlozeno od pocetka meseca do 10. narednog kad se treba uplatiti deo duga.
[ Chaki @ 23.05.2006. 07:23 ] @
Citat:
dalek: Meni su rekli kada sam podneo zahtev za VISA elektron mesec dana izrada jer se radi u inostranstvu a za master 15 dana. Visa se uklapa u taj vremenski interval ali je master kasnio poprilicno, mislim da se ceka sada barem mesec dana. I oni se jos uhodavaju i eksperimentisu, a bogami i prilagodjavaju, prvo su master delili u ekspozituri a sada salju na adresu (HIT)... pa onda kad dobijes karticu ides kod njih po pin. Inace i meni su rekli da ce me obavestiti kad bude izradjena kartica ali od toga nista, slucajno sa svratio u ekspozituru.
Sve u svemu, mislim da su opet najaci, po mnogim stvarima, uveli su odlozeno do 3 meseca u c marketu, pkb i maksiju na master card. Za sada sve radi ok, i zadovoljan sam (dok me ne klepe kamatom ;-))) koja je ipak visoka i to po svim partijama, dok je na deviznu stednju najmanja moguca)


Pa u čemu su onda najjači!?
[ dalek @ 23.05.2006. 15:35 ] @
Citat:
Chaki: Pa u čemu su onda najjači!?


Pa po tome sto imaju u glavnim trgovinskim lancima odlozeno do 100 dana bez kamate, i sto na svakom cosku imaju bankomat i filijalu... slozices se dovoljno je za jednog prosecnog gradjanina?
[ vladimirt @ 23.05.2006. 19:14 ] @
I što za 198 dinara dobijaš više nego kod drugih. I što obaviš sve “očas posla” a ne da za svaku stvar, npr. online plaćanje, sms, kreditnu karticu, posebno moraš da podneseš zahtev. I što im Master važi i u inostranstvu i na netu.
[ vladimirt @ 23.05.2006. 19:18 ] @
Ipak, ruku na srce, drugi su po finansijskoj snazi. Prva je Raiffeisen (20-tak % više novca)
[ dalek @ 23.05.2006. 19:45 ] @
Citat:
vladimirt: Ipak, ruku na srce, drugi su po finansijskoj snazi. Prva je Raiffeisen (20-tak % više novca)


To je ste verovatno tacno, mada nisam siguran koliko su ti podaci na sajtu narodne banke azurni, pogotovu sto ih same banke dostavljaju.... ali u svakom slucaju to je nebitno za kvalitet usluge. Sve ovo sto je gore navedeno u vezi usluga je tacno i zato su najjaci...
[ NickS @ 25.05.2006. 07:51 ] @
Citat:
... Interesuje me koliko se ceka na mastercard posto sam prvenstveno zbog nje i otvarao. ...Ja sam čekao oko 15 dana. MasterCard kartica mi je stigla poštom a aktivirao sam je odlaskom u banku po pin koverat.
[ Chaki @ 25.05.2006. 08:04 ] @
@Dalek

Kao što si i sam rekao kamata na MasterCard revolving karticu je izuzetno visoka (1,7 % + rast cena na malo, a svi znamo da je inflacija naš najveći problem). Evo navešću ti primer VOBAN-a gde je kamata na mesečnom nivou kod Visa revolving i DINA kreditne kartice 1,8 % i to je to - nema nikakvog usklađivanja i korekcija.

Postoji još niz zamerki na usluge Intese, pomenuću samo neke:
- banka koja za većinu kartica naplaćuje podizanje gotovine na sopstvenim bankomatima !?
- bankomati na kojima se može proveriti stanje samo za Visine kartice!?
...
[ valeksic @ 25.05.2006. 08:32 ] @
Citat:
Chaki:

Postoji još niz zamerki na usluge Intese, pomenuću samo neke:
- banka koja za većinu kartica naplaćuje podizanje gotovine na sopstvenim bankomatima !?
- bankomati na kojima se može proveriti stanje samo za Visine kartice!?
...


Sve banke na matičnim bankomatima naplaćuju proviziju isključivo za KREDITNE kartice. Znači u Intesinom slučaju (Master, Visa Classic i Gold, Amex).

Što se provere stanja na bankomatima tiče, posmatraj problem na sledeći način:

Neko se dočepa tvoje kartice i pina. Ali ne zna koliko imaš para na računu. Da li je to 5000 din ili 200.000. Ode do bankomata, proveri stanje na računu i podigne sve pare. U slučaju kada nema provere stanja velika je verovatnoća da će podići manje para.

Stanje po računima i karticama se može uvek proveriti preko sms-a, wap-a, tako da provera preko bankomata nije neophodna.

Ja imam zamerku na nove radnike. Otvaraju se nove filijale i zapošljavaju novi radnici koji još nisu uhodani. To će vremenom srediti.
[ Chaki @ 25.05.2006. 09:00 ] @
Moguće da je tako za kreditne kartice, ali mnogo je 3 %...
[ dalek @ 25.05.2006. 19:18 ] @
Citat:
Chaki: @Dalek

Kao što si i sam rekao kamata na MasterCard revolving karticu je izuzetno visoka (1,7 % + rast cena na malo, a svi znamo da je inflacija naš najveći problem). Evo navešću ti primer VOBAN-a gde je kamata na mesečnom nivou kod Visa revolving i DINA kreditne kartice 1,8 % i to je to - nema nikakvog usklađivanja i korekcija.

Postoji još niz zamerki na usluge Intese, pomenuću samo neke:
- banka koja za većinu kartica naplaćuje podizanje gotovine na sopstvenim bankomatima !?
- bankomati na kojima se može proveriti stanje samo za Visine kartice!?
...


DINA card vojvodjanske banke je kvazi revolving, ne mozes da otplatis ceo dug nego tacno ono sto ti je odredjeno ratama, tako i ako imas pare na racunu da izmiris ceo dug moras da placas recimo kamatu 6 ili 12 meseci. otuda niza kamatna stopa.
[ vladimirt @ 25.05.2006. 19:56 ] @
Upravo tako. Nije uopšte revolving, nego nešto kao mini kredit. To važi i za Dinu Komercijalne banke (gle slučajnosti, obe su u većinskom državnom vlasništvu!).

Može neko da kritikuje Intesu koliko god hoće, ali baš bih voleo da mi iznese koja druga banka daje više za 200 dinara, ili npr. lakše daje revolving karticu uz manju kamatu.

Da sam našao takvu, garantovano se ne bih opredelio za Intesu, a uzeo sam u obzir Meridian (“daleko im lepa kuća”), Raiffeisen (i dalje imam njihovu Visu Virtuon), Komercijalnu, Continental, Vojvođansku, Jubanku, Volks banku, Erste i Hypo Alpe Adria.

Dakle, pitanje je u stvari -- postoji li isplatljivija kombinacija od Intesine Master + Maestro (odloženo u supermarketima bez kamate 70 do 100 dana) + dozvoljeni minus?
[ Chaki @ 26.05.2006. 12:10 ] @
exPirat:

Da li dobro razumem scenario:

Napravim kreditno zaduzenje od 50.000 din.
Sledeceg 10.-og mi skidaju 5.000 i dodaju 2% na 45.000 sto iznosi 900 dinara.
Malo li je ?
Pa onda sledeceg 10.-og skidaju 4.590 i dodaju 826 din na preostali deo.

Znaci, u odnosu na "normalan" 10-omesecni kredit, gde bi rate bile podjednake po 5.000 din ..... za prva dva meseca mi uzimaju 1.726 din sto je 17%

Sta sve amerikanac nece da izmisli da uzme pare od sirotinje

Malo sam se igrao sa excelom.
Za pomenuti iznos od 50.000 din, ako se nista ne dodaje na kreditni iznos niti ista otplacuje pre vremena, ovim sistemom se ukupno vrati oko 61.000 din.

Gresim li negde, ili je to tako ?Chaki:

Ovo sam video išćitavajući prethodne postove...princip je loš: kamata se ne dodaje na raspoloživi limit, već se skida sa tekućeg računa na dan preseka (u zavisnosti od banke), za period na koji se presek odnosi (mesec dana).
Na ovom priemru gore to znači da kamata za drugi mesec neće biti 826 din, već 810 din (2% od 40500 din) itd. za ostale mesece (ja se nisam igrao sa excelom ).
[ Chaki @ 26.05.2006. 12:21 ] @
Nisam znao to za Vobanovu Dinu, ne znam kako je za Vizu po pitanju prevremene otplate, znam jedino da tamo ide 10% depozita od odobrenog limita.
Ali, pošto se licitacija nastavlja , predlažem Dinu Panonske banke, ukoliko se ne ide van zemlje:
- 1,95% kamata na mesečnom nivou (bez usklađivanja) na korišćeni izos kredita
- mogućnost za prevremenom otplatom bez provizije
- 3 modela (3, 6, 12)
- bez depozita
...
[ valeksic @ 26.05.2006. 16:19 ] @
http://www.dinacard.nbs.yu/sr/cards.html#credit
[ exPirat @ 26.05.2006. 21:19 ] @
Citat:
Chaki:

Ovo sam video išćitavajući prethodne postove...princip je loš: kamata se ne dodaje na raspoloživi limit, već se skida sa tekućeg računa na dan preseka (u zavisnosti od banke), za period na koji se presek odnosi (mesec dana).
Na ovom priemru gore to znači da kamata za drugi mesec neće biti 826 din, već 810 din (2% od 40500 din) itd. za ostale mesece (ja se nisam igrao sa excelom ).


izgleda da ipak nisi u pravu

evo citat sa http://www.bancaintesabeograd.com/

Citat:
MasterCard kreditna kartica predstavlja univerzalni kredit, potrošački i gotovinski. Funkcioniše po principu revolving kredita, što podrazumeva da mesečno izmirujete minimum 10% od iznosa ukupnog duga, dok se na ostatak duga obračunava kamata. Obaveze po kartici se automatski izmiruju sa Intesa Hit računa do 10. u mesecu.


[ Chaki @ 27.05.2006. 08:32 ] @
Pa niko ne spori da se kamata obračunava na ostatak duga, ali ti mešaš pojmove: "obračunava" i "dodaje", a to nije isto... Da rezimiramo: kamata se OBRAČUNA na ostatak duga i SKIDA sa tekućeg računa na dan preseka.
[ vladimirt @ 27.05.2006. 15:04 ] @
Sada meni nije jasno. Pa kada i kako bi ti da platiš kamatu?
[ bankar011 @ 07.06.2006. 14:51 ] @
Ovde je povika na Intesu zato što je počela da naplaćuje “Hit račun” 198 dinara.
Ja imam tekući u Meridian banci. Odem danas da uzmem promet preko računa u poslednjih 6 meseci (kad oni ne daju kreditnu bez žiranta, ima ko daje, npr. JUBANKA) i vidim da umesto 50 dinara za održavanje računa, od februara skidaju 100! Mislite li da me je neko obavestio?

Odrzavanje tekuceg racuna u Raiffeisen banci kosta 0 (NULA) dinara.

A šta mislite, da li dobijam bilo pogodnost, ili bar informaciju o stanju na računu za tih 100 din? Naravno, ništa. Za bilo kakvo obaveštenje, bilo to poštom, SMS-om, e-mailom morao bih dodatno da platim. (Da ne grešim dušu, krajem marta su mi poslali stanje na dan 31.12.2005. Hvala im lepo na brizi!)

Kod Rajfa imas i elektronsko bankarstvo i sms i mobilni i telefon i sve to bez naknade

E sad ponovo pročitajte šta se sve dobija za 198 dinara kod Intese. Npr, godišnja članarina za Mastercard je (kod većine banaka) 1800 dinara. Kada podelite to sa 12 meseci dobićete 150 din. Samo za Master. I koliko onda košta održavanje računa kod Intese?

Sve je to lepo ako coveku TREBA kreditna kartica. Ako mu ne treba onda je taj nacin nametanja cista pljacka. A i sta mislis koliki kreditni limit daju? Tek toliki da se kaze da postoji. To je jad i beda od kreditnog limita koji Intesa daje svojim komintentima koji kod njih otvore hit tekuci.

Dakle, još jednom ponavljam, članak u Danas Online je ako ne naručen, onda bar zlonameran, a svakako senzacionalna dezinformacija.

Nije nego je susta istina. Banca Intesa je najgora banka kod nas. Em im sluzbenici nemaju pojma o cemu pricaju, ne znaju 85% odgovora na pitanja, zbog njihovih gresaka komintenti ispastaju (meni je zbog njihove greske, zakasnila uplata na kreditnu karticu i zaracunali mi 5 eura kazne), neljubazni su, obezbedjenje im tura nos u sve i svasta... i da ne nabrajam dalje, jednostavno banka za izbegavanje.
[ bankar011 @ 07.06.2006. 15:03 ] @
>>I što za 198 dinara dobijaš više nego kod drugih. I što obaviš sve “očas posla” a ne da za svaku stvar, npr. online >>plaćanje, sms, kreditnu karticu, posebno moraš da podneseš zahtev. I što im Master važi i u inostranstvu i na netu.

A sta to dobijes vise nego kod drugih?

Kupovina deviza imas isto kod Rajfa, minus po tekucem? koja banka to ne daje? Maestro karticu - druge banke daju isto ili recimo visu elektron (kod Rajfa recimo), zdravstveno osiguranje - dajte ljudi jeste li vi citali sta se dobija? to je smesno, to je sve samo ne osiguranje... premije su im smesne... Elektronsko bankarstvo je kod Raiffeisen banke jedno od najboljih i preko njega mozes da uradis sve sta hoces. Ako ti treba i kreditna kartica - recimo kod Rajfa mozes da uzmes visu revolving koja kosta 150 dinara mesecno, uz sve vec nabrojano. Znaci sve sto intesa nudi kod Rajfa dobijes za 150 dinara mesecno pri cemu dobijes u startu duplo veci limit po kreditnoj kartici nego kod Intese. Svaki master i visa inace vaze i u inostranstvu a ne samo intesin. I na netu mozes da kostis veliku vecinu kartica, recimo visu elektron, visu revolving Raiffeisen banke, a da bi bio dodatno obezbedjen za placanje preko neta mozes da uzmes i visu virtuon. Intesin hit racun je jedna najobcnija prevara.... Navodno ima mnogo stvari za "malo" para, a kada se uporedi sa drugim bankama em su skuplji, em ne nude nista za te pare vise od drugih.
[ vladimirt @ 07.06.2006. 19:07 ] @
Lepo.

Citat:
Odrzavanje tekuceg racuna u Raiffeisen banci kosta 0 (NULA) dinara.


Visa Electron u RFB košta godišnje 600 dinara, što znači da tu “pogodnost” plaćaš 50 dinara mesečno. Dodaj 150 dinara za Visa Revolving i to je 200 dinara. Znači tu su na istom (Intesa 198 din.), ali ne zaboravi 70-100 dana odloženo plaćanje bez kamate u Maxiju, Pekabeti, C-Marketu.

Citat:
Elektronsko bankarstvo je kod Raiffeisen banke jedno od najboljih i preko njega mozes da uradis sve sta hoces.


To isto mogu i ja da kažem za Intesu. Imaš opciju telefon, SMS, Web. Možeš da koristiš varijantu broj računa i LIB, korisničko ime i lozinku ili CD sa sertifikatom.

Citat:
Banca Intesa je najgora banka kod nas. Em im sluzbenici nemaju pojma o cemu pricaju, ne znaju 85% odgovora na pitanja, zbog njihovih gresaka komintenti ispastaju (meni je zbog njihove greske, zakasnila uplata na kreditnu karticu i zaracunali mi 5 eura kazne), neljubazni su, obezbedjenje im tura nos u sve i svasta... i da ne nabrajam dalje, jednostavno banka za izbegavanje.


Ja uopšte nisam stekao taj utisak. Naprotiv. Što se tiče RF banke mogu da potvrdim da su ljubazni.


Citat:
Znaci sve sto intesa nudi kod Rajfa dobijes za 150 dinara mesecno pri cemu dobijes u startu duplo veci limit po kreditnoj kartici nego kod Intese.


Stvarno ne znam odakle ti ta informacija, jer sam na pitanje o kreditnom limitu dobio informaciju da je 1 plata isto kao i kod Intese. A drugo, minus po tekućem možeš da koristiš tek posle 3 uplate, a kod Intese posle prve.

Inače, RF banka spada među banke sa najvećim kamatama po kreditima; veće su od Intesinih.

Na kraju, pitanje za tebe, jesam li te nečim lično uvredio, kad tako reaguješ?
[ bankar011 @ 07.06.2006. 20:14 ] @
Citat:
Stvarno ne znam odakle ti ta informacija, jer sam na pitanje o kreditnom limitu dobio informaciju da je 1 plata isto kao i kod Intese. A drugo, minus po tekućem možeš da koristiš tek posle 3 uplate, a kod Intese posle prve.


Koliko se ja secam dozvoljeni minus dobijas posle prve plate.

Citat:
Visa Electron u RFB košta godišnje 600 dinara, što znači da tu “pogodnost” plaćaš 50 dinara mesečno. Dodaj 150 dinara za Visa Revolving i to je 200 dinara. Znači tu su na istom (Intesa 198 din.), ali ne zaboravi 70-100 dana odloženo plaćanje bez kamate u Maxiju, Pekabeti, C-Marketu.


Ok, košta toliko, ali opet samo ako hoćeš da uzmeđ VISU electron... 70-100 dana odlozeno? To je bilo nekada, sad je maksimum 40 dana i to ako koristis Master ili Visu. To isto imas i kada placas kreditnom karticom recimo Visa revolving ili neke druge banke.

Citat:
Stvarno ne znam odakle ti ta informacija, jer sam na pitanje o kreditnom limitu dobio informaciju da je 1 plata isto kao i kod Intese.


Licno video kod coveka, pokazao mi kolika mu je plata i koliki mu je limit na kartici.

Citat:
Na kraju, pitanje za tebe, jesam li te nečim lično uvredio, kad tako reaguješ


Nisi me uvredio. Mozda sam malo prejako reagovao, jer me Intesa strasno nervira sa svojim nekim stavovima. Ne sporim da se kod drugih banaka placaju stvari, ali me jako nervira sto se kod Intese namece takav tekuci racun svima. Znam ljude koji nece kreditnu karticu, a opet moraju da placaju 198 dinara. Drugo, nikoga nisu obavestili da ce da prebace sve na "hit" tekuci racun. Trece, nemaju normalan tekuci racun bez dodatnih usluga. Nemam nista protiv da placam, ali samo ono sto ja hocu, a ne sta mi oni zapakuju. Da li si mozda procitao uslove zdravstvenog osiguranja? Da li si video koje su premije? Smesno niske... I onda mi u reklami kažu, pa da imate i osiguranje... Ta hajde...
No hajmo redom
Evro Više - recimo da i druge banke (Raiffeisen znam sigurno da ima) imaju ovo i ne naplaćuju dodatno
MasterCard kreditna kartica - opet druge banke nude svoje kreditne kartice i naplaćuju ih SAMO ako ih hoćeš sa boljim limitima od Intese.
Dozvoljeni minus - koja banka nema ovo?
kamata iznosi : 2,20 % + stopa rasta cena na malo iz tekućeg meseca. - da nije malo mnogo?
SMS Obaveštenje - opet i druge banke imaju ovo i ne naplaćuju ovu uslugu
On-line banking - naravno da svaka banka ima i online banking
za plaćanja se naplaćuje provizija od 15 dinara po računu - recimo da je kod Rajfa provizija 10 dinara
Trajni nalog - opet ga imaju sve banke
Zdravstveno osiguranje - vec sam rekao da su premije smesne tako da je ovo sto se ovde nudi samo navlacenje ljudi da uzmu "hit" tekući račun
Maestro platna kartica - opet svaka banka daje karticu uz svoj račun
Maestro je debitna platna kartica koju dobijate besplatno prilikom otvaranja Intesa Hit tekućeg računa. - ova rečenica je čista laž... Kako može da bude besplatna kada si je platio u održavanju tekućeg računa.
Čekovi - opet svaka banka izdaje čekove
Plaćanje svih vrsta računa uz minimalnu proviziju - zar ovo nije jedna od osnovnih funkcija banke?

Znači, šta je to specijalno što Intesa nudi za tih 198 dinara? Ništa. Sve što oni NATURAJU da moraš da plaćaš, koristio ti ili ne nude i druge banke, ali ti omogućavaju da izabereš šta tačno hoćeš da koristiš. Znači ako neću da koristim visu revolving, ali hoću visu electron, kod Rajfa ću platiti 50 dinara mesečno, a kod Intese 198 dinara mesečno, jer koristio ne koristio moram da platim.
[ sholastik @ 07.06.2006. 20:44 ] @
Plaćanje u Maxiju i drugim Deltinim trgovinama jeste odloženo na najmanje 70 dana, a posle toga može da se upotrebi i revolving. Kamata je bezobrazno visoka, ali previsoka je i kod drugih banaka. Kreditni limit je mali na MasterCardu koji standardno ide uz tekući račun (prosečna visina primanja - ne samo plata, nego i drugi prihodi koji idu preko računa), ali postoje naravno i druge kartice sa deviznim depozitom. Odnedavno i American Express (mislim da je donji limit mesečnih prihoda potreban da se dobije ova kartica 400 EUR). Pretvaranje "običnih" računa u "Hit" račune je sa stanovišta većine korisnika ipak prelazak na bolje.
[ vladimirt @ 07.06.2006. 20:57 ] @
Citat:
nemaju normalan tekuci racun bez dodatnih usluga.


Ovo ipak nije tačno. Postoji tekući račun od 100 dinara mesečno. Uključen je SMS i online banking, Maestro i ništa više.

Što se tiče zdravstvenog osiguranja, ne sporim da su iznosi smešni, ali kod drugih banaka nemaš čak ni tu mizeriju.

Ako želiš da porediš, uporedi ono što je obuhvaćeno Hit računom sa tim istim uslugama npr. u Meridian banci, HVB, Vojvođanskoj itd. Videćeš da se iznos kreće od najmanje 250 din. pa naviše.
[ dalek @ 07.06.2006. 22:00 ] @
Citat:
vladimirt: Ovo ipak nije tačno. Postoji tekući račun od 100 dinara mesečno. Uključen je SMS i online banking, Maestro i ništa više.

Što se tiče zdravstvenog osiguranja, ne sporim da su iznosi smešni, ali kod drugih banaka nemaš čak ni tu mizeriju.

Ako želiš da porediš, uporedi ono što je obuhvaćeno Hit računom sa tim istim uslugama npr. u Meridian banci, HVB, Vojvođanskoj itd. Videćeš da se iznos kreće od najmanje 250 din. pa naviše.


Takodje nije tacno ni ono da napalcuju 15 dinara za svaku opstu uplatnicu preko online sistema. Imas 5 besplatnih placanja svakog meseca, tj. bez provizije.
[ bankar011 @ 07.06.2006. 22:51 ] @
Citat:
sholastik: Plaćanje u Maxiju i drugim Deltinim trgovinama jeste odloženo na najmanje 70 dana, a posle toga može da se upotrebi i revolving. Kamata je bezobrazno visoka, ali previsoka je i kod drugih banaka. Kreditni limit je mali na MasterCardu koji standardno ide uz tekući račun (prosečna visina primanja - ne samo plata, nego i drugi prihodi koji idu preko računa), ali postoje naravno i druge kartice sa deviznim depozitom. Odnedavno i American Express (mislim da je donji limit mesečnih prihoda potreban da se dobije ova kartica 400 EUR). Pretvaranje "običnih" računa u "Hit" račune je sa stanovišta većine korisnika ipak prelazak na bolje.


A po cemu je to sa stanovišta većine korisnika bolje? Većina korisnika i ne zna šta može da koristi, ili mu čak i ne trebaju sve te stvari. Zar nije bolje jednostavno dati ljudima skup usluga, dati im da biraju i onda reći to i to što ste izabrali košta toliko, očeš nećeš. Ovako i oni koji hoće i oni koji neće moraju da plaćaju. Kod mene u firmi tri devojke imaju račun u Intesi i plaćaju 198 dinara mesečno, a u životu im ne treba kreditna kartica. Druga koleginica koja je uzela sve kartice je kao kreditni limit dobila visinu plate. Jak kreditni limit nema šta, za to je dovoljna i pozajmica po tekućem računu. Voleo bi da mi neko objasni kako je to sve bolje za većinu korisnika.
[ valeksic @ 07.06.2006. 22:53 ] @
Postoje 2 paketa računa. Svako će odabrati šta mu najviše odgovara.

Treba napomenuti da za razliku od Intese, neke banke naplaćuju i 1% provizije kada vršite transakcije platim karticama u inostranstvu. Interesantno je da recimo Intesa za svoj sms koristi obične brojeve (063.313111 i 064.6106699), dok raiff koristi spec. broj (2377) gde sms košta 8,26 din.
[ bankar011 @ 07.06.2006. 22:55 ] @
Citat:
vladimirt: Ovo ipak nije tačno. Postoji tekući račun od 100 dinara mesečno. Uključen je SMS i online banking, Maestro i ništa više.

Što se tiče zdravstvenog osiguranja, ne sporim da su iznosi smešni, ali kod drugih banaka nemaš čak ni tu mizeriju.

Ako želiš da porediš, uporedi ono što je obuhvaćeno Hit računom sa tim istim uslugama npr. u Meridian banci, HVB, Vojvođanskoj itd. Videćeš da se iznos kreće od najmanje 250 din. pa naviše.


Jeste, postoji ta vrsta tekućeg računa, ali ona ne nudi ništa. Kada sam rekao normalan tekući račun mislio sam na ono što je još 80tih recimo nudila Poštanska štedionica, znači čekovi, dozvoljeni minus, online banking isl.

A što bih ih poredio sa bankama kod kojih jeste skuplje. Hoću da ih poredim sa bankama gde je isto ili jeftinije. Pazite ne radi se o tome da li nešto treba ili ne treba da se plaća, nego da li ja hoću da mi neko naplaćuje neki nametnuti paket koristio ja sve ili ne, ili da mogu da biram. Znači jedino se radi o tome da ne želim da mi neko nameće kojekakve pakete, već da mi da mogučnost izbora usluga koje meni trebaju.
[ bankar011 @ 07.06.2006. 22:58 ] @
Citat:
dalek: Takodje nije tacno ni ono da napalcuju 15 dinara za svaku opstu uplatnicu preko online sistema. Imas 5 besplatnih placanja svakog meseca, tj. bez provizije.


Koliko ti plaćanja uradiš svakog meseca putem online sistema? Ja sigurno mnogo više od tih 5 besplatnih. A u takvim situacijama tih recimo 5 dinara se nakupi...

[ bankar011 @ 07.06.2006. 23:06 ] @
Citat:
valeksic: Postoje 2 paketa računa. Svako će odabrati šta mu najviše odgovara.

Treba napomenuti da za razliku od Intese, neke banke naplaćuju i 1% provizije kada vršite transakcije platim karticama u inostranstvu.


Tekući račun treba da postoji jedan i da omogućava dodavanje dodatnih usluga, tako da svako može da napravi ono što njemu najviše odgovara. Ja recimo ne bih uzeo zdravstveno osiguranje iz hit računa. Ne treba mi. Takođe ne bih uzeo sms obaveštavanje. Verovatno ne bih uzeo ni čekove. Kupovina evra mi na takav način ne treba. Kreditna i debitna kartica da. Minus po tekućem računu dobro dođe. Bez online bankinga ne bih mogao da živim. I šta sad? To što meni recimo treba ja kod Intese ne mogu da dobijem, jer da bih dobio ono što meni treba treba da plaćam i za ono što mi ne treba.

A da, kad već spominjemo pogodnosti banaka, da li ste znali da Intesa ima i Master kartice sa depozitom, a bez europe assistance osiguranja? Da li se neko od vas raspitivao oko American express kartice kod Intese? Ja jesam, i ispalo je da znam više o istoj, o načinu izdavanja, korišćenja i pogodnosti od službenika ekspoziture. Da li znate da je problem prebaciti kamatu od depozita kreditne kartice na običan devizni račun u istoj banci (Intesi). Da li znate da zbog greške operatera u banci vam se sa računa skine 5 eura kazne? Znate li kakav je sistem da se zameni kartica koja nema europe assistance za istu koja ima? Da se ugasi stara, čeka 45 dana, pa da se onda podigne depozit, pa da se ponovo uplati depozit, ponovo plati godišnja članarina (iako stara nije iskorišćena) pa da se čeka neko vreme i tek onda dobije.

[ valeksic @ 07.06.2006. 23:13 ] @
Citat:
valeksic... Ja imam zamerku na nove radnike. Otvaraju se nove filijale i zapošljavaju novi radnici koji još nisu uhodani. To će vremenom srediti....
[ sholastik @ 08.06.2006. 05:57 ] @
>Voleo bi da mi neko objasni kako
> je to sve bolje za većinu korisnika.

Slažem se da je najbolje ponuditi korisnicima set usluga, pa neka biraju. Samo, to pretpostavlja da su korisnici bankarskih usluga (govorimo o stanovništvu, ne o firmama) dovoljno edukovani. A oni to nisu. Šta ljudima treba? Prvo, da mogu malo da se zaduže do sledeće plate (kreditna kartica + dozvoljeni minus); čekovi sa kreditnom funkcijom već dugo vise o niti; limit duga na visinu mesečnih primanja je određen, po mom mišljenju, dobro - i zbog banke, ali i zbog korisnika. Ljudi se isuviše lako zadužuju. Šta im još treba? Da mogu da kontrolišu stanje na svom računu. Ne znam koliki procenat korisnika koristi on-line banking (ja ga doduše koristim, ali po tome sigurno ne spadam u prosek); zato je tu provera preko sms poruka. Usluga "Euro više" je zgodna za onog ko bi da štedi u devizama odvajajući od plate manje sume svakog meseca i ne isplati mu se da za te iznose gubi vreme tražeći po menjačnicama povoljniji kurs. Šta još beše u Hit paketu? Da, osiguranje i trajni nalog. Prvo je verovatno izlišno, drugo je neophodno. Sve u svemu, dobro upakovano za prosečnog korisnika = Građanina.
[ njekica @ 26.06.2006. 09:00 ] @
Pozdrav!
Imam problem sa nesto malo para na deviznom delu MasterCard kartice koja je vezana za Intesa Hit racun. Pre dva-tri meseca sam uplatio nesto preko 100 evra na devizni deo (prebacio sa deviznog racuna on-line), a sad bih zeleo da taj novac vratim ili njime pokrijem minus na dinarskom delu MasterCard kartice.
Medjutim, na on line sistemu ova transakcija je nemoguca.
Zato ja odem u banku, sve lepo objasnim sluzbenici (koja me gleda belo), koja kao nesto skopca. Kad sam dosao kucu, pogledam preko on line sistema i evo rezultata:
zena me je zaduzila na devizni deo mog tekuceg racuna (NE MASTER KARTICE!). Na kartici lova i dalje stoji, a na tekucem me bacila u minus jedno 5000 din.
Dobro, nije strasno, ali nije mi jasno kako da se dokopam love sa deviznog dela Mastera.
Ako neko zna, nek pomogne!!!
[ misko54 @ 12.09.2006. 06:49 ] @
ljudi pireus je zakon.proverite
[ valeksic @ 12.09.2006. 20:39 ] @
Piraeus - jedna od retkih banaka kod nas koja ne nudi e-banking za fizička lica.
[ dalek @ 22.09.2006. 21:41 ] @
Jeli probao neko placanje na rate bez kamate sa kreditnim karticama bancaintesa? kako to funkcionise, je li vezano za limit? Neke radnje, recimo delta sport, zara itd su potpisale ugovor sa bancom za takav nacin placanja.

[Ovu poruku je menjao dalek dana 22.09.2006. u 23:07 GMT+1]
[ valeksic @ 23.09.2006. 02:16 ] @
Iznos se rezerviše (nedospele obaveze) do određenog datuma kada dospeva za naplatu. Automatski ti se umanjuje iznos rasploživog novca (naravno sve u okviru limita kartice). Prvo je uvedeno kod Maxi-a, Pekabete i C marketa, a od skoro i kod drugih trgovaca koji nude uslove kreditiranja preko Intesine Master i Visa kreditne kartice.# Plaćanje na više jednakih mesečnih rata bez kamate u trgovinama širom zemlje sa kojima Banca Intesa Beograd ima ugovorenu poslovnu saradnju (Spisak prodajnih mesta na kojima možete plaćati na rate). Ukupan iznos transakcije se deli na određen broj jednakih rata i kao takav je u celosti oslobođen kamate. Prva rata dospeva odmah, a svaka sledeća na svakih 30 dana. Ova funkcija kreditne kartice u potpunosti preslikava ček kao bezgotovinski instrument odloženog plaćanja koji je kao takav prestao da postoji. Broj rata korisnik dogovara sa trgovcem.

# Odloženo plaćanje do 40 dana bez kamate. Beskamatni period zavisi od datuma transakcije: ako se plaćanje izvrši 1. u mesecu, beskamatni peeriod je 40 dana.

# Odloženo plaćanje od 70 do 100 dana bez kamate u Maxiju, Pekabeti i C marketu. Ako kupujete 1. u mesecu – 100 dana odloženo bez kamate. Ako kupujete 30. u mesecu – 70 dana odloženo bez kamate. Po isteku perioda odloženog plaćanja zaduženje možete da platite u celosti ili da ga otplaćujete kroz model revolving kredita.
[ dalek @ 23.09.2006. 07:54 ] @
Citat:
valeksic: Iznos se rezerviše (nedospele obaveze) do određenog datuma kada dospeva za naplatu. Automatski ti se umanjuje iznos rasploživog novca (naravno sve u okviru limita kartice). Prvo je uvedeno kod Maxi-a, Pekabete i C marketa, a od skoro i kod drugih trgovaca koji nude uslove kreditiranja preko Intesine Master i Visa kreditne kartice.
kamate. Po isteku perioda odloženog plaćanja zaduženje možete da platite u celosti ili da ga otplaćujete kroz model revolving kredita.


OK, nego me zanima da li je vezano za limit jer onda nema neke velike svrhe posto mi je limit bedan u visini jedne moje bedne oficirske plate ;-)) Specificno je sto se broj rata odredjuje od strane prodavca?!? kako to funkcionise?
[ valeksic @ 23.09.2006. 21:48 ] @
Pazi, kada se ne bi vezivalo za limit ti bi mogao neograničeno da trošiš, zar ne? Slažem se da neme neke velike svrhe za male limite. Što se rata tiče zaista ne znam. Verovatno unose broj rata u POS terminal.
[ dalek @ 19.10.2006. 20:14 ] @
Citat:
valeksic: Pazi, kada se ne bi vezivalo za limit ti bi mogao neograničeno da trošiš, zar ne? Slažem se da neme neke velike svrhe za male limite. Što se rata tiče zaista ne znam. Verovatno unose broj rata u POS terminal.


da, unose broj rata, kupio sam nesto i valjda ide na 3 rate bez kamate, sto mi znaci et tih par desetian dinara kamate. Vise bi mi znacilo kad bih imao veci limit, recimo da mi revolving rata bude do trecine plate sto bi bilo normalno, zasto uopste limit u visini plate, cija je to ideja?
[ Odmetnik @ 27.01.2007. 02:04 ] @
Imate e-banking za fizička lica i kod drugih banaka!!!! Samo se treba obratiti na pravu adresu.