[ vilyu @ 16.02.2006. 11:52 ] @
Ćao, Imam da napravim CMS i sajt za iznajmljivanje i prodaju privatnih/poslovnih kuća, stanova, garaža, vikendica, ... Znači, tu će klijentske firme i pojedinci unositi podatke o objektu, a ostali korisnici će pretraživati, naručivati, itd. Konkurentski sajt mesečno ima nesto preko pola miliona jedinstvenih poseta, oko milion i ostamsto hiljada poseta i oko 60 miliona prikazanih strana. Broj ponuđenih objekata (zapisa) u bazi je oko 40 hiljada. Interesuje me šta mislite koji su neophodni parametri sistema: - jedna ili više serverskih mašina i kakvih? - broj konekcija koje web server mora da prihvati kako bi obradio ovu količinu zahteva - broj konekcija koje SQL server mora da prihvati da bi obradio predviđene zahteve - protok: da li trošiti procesorsku snagu na neki mod_deflate za komprimovanje strana pre slanja korisniku? - backup baze: da li staviti diskove u RAID i ne razmišljati, ili backupovati jednom dnevno? Na kraju, da li je za ovakav sistem dovoljan MySQL, ili na MyISAM tabele ne smem ni da pomislim? InoDB bese imaju nekih problema sa licencom? Firebird 1.5.3 mi je alternativa. Ili ne treba ni rešavati ovaj problem kombinacijom php-a i neke od ove dve baze? Ako imate podpitanja, rado ću odgovoriti. Hvala unapred za svaki komentar. |