[ BOSKO STRBAC @ 16.02.2006. 23:12 ] @
Cao kupio sam dvd rezac“ASUS” DRW-1608P2S, nemam nikakvog iskustva sa tim stvarima pa me interesuje kakav je ovo rezac i jesam li pogresio prilikom kupovine' hvala unapred' |
[ BOSKO STRBAC @ 16.02.2006. 23:12 ] @
[ Vill @ 17.02.2006. 00:34 ] @
.
Nije los, sluzice ti dugo, naravno ako ga ne rabis sa 50 diskova na dan [ JOJO847 @ 17.02.2006. 06:25 ] @
Sasvim solidno!Dok se nitko na es-u ne žali na njega onda je sve okej!
:) [ BOSKO STRBAC @ 17.02.2006. 10:43 ] @
ma ne narezem neki dan 5-6 diskova pa par dana nista ne narezujem, cisto za sebe ponesto narezem, hvala na pomoci'
[ Zivija @ 19.02.2006. 00:07 ] @
Model 1608P2 je imao velikih problema sa CDRW diskovima, javi bas kako ti ovaj reze CDRW.
Pozdrav! [ Ell Diablo @ 19.02.2006. 00:50 ] @
E bas si baksuz!! :D
Kad vec spominjes DVDRW veceras mi je prvi put napravio problem. Odem do ortaka, nabacim na dvdrw (sony) 4 giga raznoraznog materijala. Kod njega probam da li je uspesno narezao,cak pokrenem i film i odem zadovoljno kuci... Ubacim u mog Asusa,kupljenog krajem decembra,kad ono... NECE DA GA CITA !!!!! I sto je jos gore prijavljuje ga kao obicnog cd,BRUKA.... Ali nije to sve.... Rekoh zajebi podatke,da ga ja sredim. Odem u nero 7,lepo kazem erase dvdrw i... NISTA !!!! Nero kaze da je ovo obican cd,da popizdis !!! Da li je jos ko imao ovakav "ugodjaj" sa pomenutim Asusom ? Toliko o tvom i mom novom rezacu... Pozdrav [ Ell Diablo @ 19.02.2006. 00:55 ] @
E zaboravih...
Cak nije hteo ni da ga obrise,tako da mogu ili da ga bacim ili da sutra odem kod istog ortaka i probam neku radnju kod njega. [ Zivija @ 19.02.2006. 11:03 ] @
Mozes kod ortaka da odneses taj DVD, 90% je da ce uspeti da ga obrise. Problem moze biti i ako je u pitanju DVD+RW, njegov rezac mozda stavlja booktype DVD-ROM za DVD+RW, a tvoj ne. Ja sam imao slican problem sa BenQ-om, on ne prepoznaje DVD+RW, a recim LG ga 'ladno procita ili obrise.
Pozdrav!!! [ Mladen_Perisic @ 19.02.2006. 13:52 ] @
Ne znam jesi li to pokušao, ali probaj da nadogradiš firmware.
[ Ell Diablo @ 19.02.2006. 14:38 ] @
E ljudi nisam ga flesovao,niti cu. A sto se tise ovog RW-a on je radio odlicno
na asusu do rezanja istog kod ortaka.Danas necu ici kod njega,tek u toku nedelje,ali cu vam postovati sta sam uradio. Ako neko ima neki predlog..... [ BOSKO STRBAC @ 19.02.2006. 14:45 ] @
ja nemam problem sa rezacem reze dobro na svim brzinama, isto tako dobro i cita sve sto narezem i sto su mi drugi rezali'
[ BOSKO STRBAC @ 19.02.2006. 14:54 ] @
mene dobro sluzi nego ja imam jedan drugi problem,
ako ti nije problem napisao sam ga u temi "odabir DVD-RW citaca" procitaj pa mi javi molim te, da nepisem ponovo ima mnogo da se pise' [ BOSKO STRBAC @ 19.02.2006. 15:13 ] @
kao sto rekoh imam problem sa rezanjem diskova cd i dvd, problem je sledeci: imam hard disk E i C, E ima oko 56 GB memorije a C ima oko 20 GB, disk E ima uvek oko 25 GB slobodno a disk C je imao oko 8 GB,posle nekog vremena je ta memorija spala na samo 1 GB i mogao sam da rezem samo cd, a sad je spala na samih 60 MB i nemogu nista da rezem niti da stavim recimo film na hard, pise da nemam dovoljno memorije,kad udjem na hard disk C i stavim strelicu na administrator koji je tu u disku C pise da ima 11,3 GB neceg u njemu, a kad udjem u njega nemogu da nadjem vise od 3, ne znam u cemu je problem , ako neko zna neka mi molim vas napise ili neka mi ostavi broj telefona da ga ja nazovem' hvala unapred'
[ sopiste @ 19.02.2006. 18:00 ] @
kao sto rekoh imam problem sa rezanjem diskova cd i dvd, problem je sledeci: imam hard disk E i C, E ima oko 56 GB memorije a C ima oko 20 GB, disk E ima uvek oko 25 GB slobodno a disk C je imao oko 8 GB,posle nekog vremena je ta memorija spala na samo 1 GB i mogao sam da rezem samo cd, a sad je spala na samih 60 MB i nemogu nista da rezem niti da stavim recimo film na hard, pise da nemam dovoljno memorije,kad udjem na hard disk C i stavim strelicu na administrator koji je tu u disku C pise da ima 11,3 GB neceg u njemu, a kad udjem u njega nemogu da nadjem vise od 3, ne znam u cemu je problem , ako neko zna neka mi molim vas napise ili neka mi ostavi broj telefona da ga ja nazovem' hvala unapred'
Probaj da napravis scandisk ili check for errors. Idi desen klik na particiju gde ti pravi problem i od Tools izberi Check Now. Windows ima neki fajl koji prikazuje programe koliko memorije imas na hardu, ali vjerojatno je ostecen i stalno kazuje pogresne podatke. Kod mene je ovo rijesilo problem, ali povremeno ces morati opet da uradis ScanDisk. Pozdrav [ calexx @ 19.02.2006. 22:23 ] @
Možda su u pitanju samo skriveni folderi, najčešće su skriveni baš oni u koje ide mnogo toga, recimo Local Settings, Application Data ...
[ lord Vader @ 19.02.2006. 22:32 ] @
Citat: E ljudi nisam ga flesovao,niti cu. A sto se tise ovog RW-a on je radio odlicno na asusu do rezanja istog kod ortaka.Danas necu ici kod njega,tek u toku nedelje,ali cu vam postovati sta sam uradio. Ako neko ima neki predlog..... Imao sam isti problem kada mi je drugar narezao RW disk kod njega. Kada sam došao kući video sam da je taj isti disk prazan i nisam mogao da ga obrišem. I evo kako sam rešio problem. Uzmeš Alcohol 120% i otvoriš Erase Wizard. Imaš dole opciju Ignore Illegal TOC (always erase). Čekiraj je i izbriši ga. sada bi disk trebao da ti bude OK. Javi da li radi. [ Ell Diablo @ 20.02.2006. 19:55 ] @
Evo upravo sam probao,ali tvoj predlog nije urodio plodom.
Alkohol nije uspeo da ga obrise,ipak cu morati kod ortaka da probam ili ce kanta da radi. Ipak,hvala na predlogu! [ Ell Diablo @ 20.02.2006. 20:00 ] @
Da,zaboravih... U alkoholu pise "device is busy" i zbog toga ga ne moze obrisati.
Jel ti je to poznato ? [ lord Vader @ 20.02.2006. 22:38 ] @
Kod mene je bila loše snimljena tabela sadržaja pa se ništa na disku nije videlo i nije mogao da se obriše. Ovo kod tebe je druga stvar.
[ Mladen_Perisic @ 22.02.2006. 18:57 ] @
Citat: Ell Diablo: E ljudi nisam ga flesovao,niti cu. A sto se tise ovog RW-a on je radio odlicno na asusu do rezanja istog kod ortaka.Danas necu ici kod njega,tek u toku nedelje,ali cu vam postovati sta sam uradio. Ako neko ima neki predlog..... Izvini, a koji je razlog da ga ne nadogradiš? [ Ell Diablo @ 23.02.2006. 07:25 ] @
E sad...
Doneo sam dvdrw na posao,i za cudo dvd drive LG je iscitao pomenuti medij,cak sam i filmove prebacio.Ali Nero7 nije hteo da ga obrise,kaze disk je nerezljiv. Onda sam poslusao savet i probao sa alkoholom,i uspelo je. Sad cu ponovo narezati i probati ga kod kuce. Sad molim nekog da mi kaze,zasto je LG video disk a novi Asus ne ? Pa ne znam,cuo sam da su neki hteli da menjaju firmware i da su zeznuli rezac. Pozdrav Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|