[ nidzoica @ 17.02.2006. 20:49 ] @
Mozda sam pogresio forum ali nov sam, valjda mi necete zameriti. Ko moze da mi objasni sta su meta tagovi i kako da ih postavim na svoj sajt. unaprad hvala |
[ nidzoica @ 17.02.2006. 20:49 ] @
[ Skoteinos @ 23.02.2006. 00:57 ] @
Mogao si malo da googlujes pa bi brzo naučio ali ajde...
Metatagovi su specifične oznake u HTML-u, - sadrže informacije o samoj stranici a ne prikazuju se na istoj. Najpoznatiji meta tagovi su "Keywords" i "Description", gde se upisuju ključne riječi i opis stranice ili celog sajta a pre svega služe mašinama za pretraživanje. Upisuju se unutar <HEAD> tagova, dakle u samom zaglavlju web stranice. Primer: <META NAME="KEYWORDS" CONTENT="Ključna reč1, ključna reč2, ključna reč3"> (moraju biti odvojene zarezom) Ovo je najčešći metatag, a služi za označavanje onoga šta se na stranici nalazi i šta je njena tema. Mogu se unositi kao i HTML, u Notepad-u, WordPadu, ili nekom programu za izradu web prezentacija ili u malim aplikacijama kao dodacima za izradu meta-tagova. [ nidzoica @ 23.02.2006. 12:53 ] @
Express yourself instantly with MSN Messenger! Download today it's FREE! http://messenger.msn.click-url.com/go/onm00200471ave/direct/01/ Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|