[ DeX-Force @ 17.02.2006. 21:00 ] @
| U pitanju je wireless router sa 4 lan porta...
Vec satima pokusavam da nateram mrezu da radi ali jednostavno se desktop i notebook ne vide, googlao sam i pretrazivao ovaj forum ali nista konkretno nisam nasao.
Dakle desktop je UTP kablom povezan na taj router a notebook putem svog integrisanog wireless-a. U port WAN je prikacen kablovski modem i internet radi na oba racunara bez problema ali se desktop i notebook medjusobno ne "vide".
Zna li neko sta i kako da podesim pretpostavljam na routeru da bi to proradilo?
Hvala.
[Ovu poruku je menjao DeX-Force dana 18.02.2006. u 09:30 GMT+1] |
[ DeX-Force @ 18.02.2006. 09:13 ] @
Evo pokusao sam da ih nakacim oba na LAN portove i desktop i notebook i opet se ne vide uopste samo mogu da koriste internet ali mreza i ping izmedju njih nece.
[ bugsu @ 18.02.2006. 09:59 ] @
imao sam slican problem povezao sam nootbook i desktop pc i nisi se "videli" nisam reshio nikako problem ali sam pre koji dan cuo od druga da treba da namestim ip-ove i onda tje tek da proradi ;)
[ DeX-Force @ 18.02.2006. 14:20 ] @
Da namestim IP-ove? Ne znam sta ti to bas znaci :)
IP adrese su dodeljene preko DHCP-a i tu nema problema u istom opsegu su sa istim subnetom i sve izgleda u redu samo im router ne dozvoljava da se vide i nigde ne mogu da pronadjem takvu opciju na routeru.
Evo vec drugi dan i mislim da cu uskoro poludeti.
[ bugsu @ 18.02.2006. 17:41 ] @
koliko sam te razumeo , pcovi se u lanu ne vide , pa lepo odesh na lan mrezu >>> internet protocol >>>propartise i tamo namestih svakom pc svoj ip za lan mrezu ;)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.