[ damso @ 19.02.2006. 18:59 ] @
| 1.telekomi uvode VOIP u svoje mreze.
2.SKYPE je globalni telekom koji nudi svoje brojeve telefona...
3.DA li cu se odluciti za usluge globalnog(SKYPE) ili lokalnog telekoma(YU),zavisice od cene.
4.INTERNET USLUGE i dalje pruza domaci telekom,ali nastajanjem ovih provajdera koji ne zavise od telekoma,kablovskog ,bezicnog isl. interneta,INTERNET se odvaja od telekoma i postaje nezavisna delatnost.
5.KADA IMAM INTERNET,ne treba mi vise telekomZaVoice jer sve imam na globalnom telekomu tj.SKYPEu ili nekom drugom koji to postane jednog dana.
6.ALI postoje li SKYPEovi konkurenti?GOOGLE TALK,PCPhone,VOIPbuster,..sta su oni?Nece doci do izumiranja fiksne telefonije dok ovi ne pobede.
7.Nije li neizvesno ko ce postati globalni VOIPtelekom?
8.Kada neki postane GLOBALNI potreba za fiksnom telefonijom izumire.
TELEKOMI IZUMIRU
OSTAJU SAMO DOBAVLJACI INTERNET USLUGA
|
[ damso @ 19.02.2006. 19:03 ] @
neko ce reci da su jedini dobavljaci interneta telekomi.
ALI nije tako.Svako moze danas da dobavi sebi interneta preko neke zice koja nije telekom.
NPR Kablovski,satelitski,(ISDN spada u telekom a ADSL ne znam moze neko da pojasni?)
SADA me opovrgnite ili potvrdite!
[ damso @ 19.02.2006. 19:04 ] @
a nash telekom pokusava da se vadi preko prtala nadlanu.com??
[ Ivan Dimkovic @ 19.02.2006. 19:05 ] @
Ne bih se slozio bas da telekomi izumiru - oni ce jednostavno izvrsiti transformaciju u ponudjace paketnih (IP) usluga.
Konvergencija fiksne, mobilne, broadband i multimedijalne usluge je buducnost - kako ce se provajderi tih usluga zvati je potpuno nebitno.
[ kronos @ 20.02.2006. 13:16 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Ne bih se slozio bas da telekomi izumiru - oni ce jednostavno izvrsiti transformaciju u ponudjace paketnih (IP) usluga.
Konvergencija fiksne, mobilne, broadband i multimedijalne usluge je buducnost - kako ce se provajderi tih usluga zvati je potpuno nebitno.
lepo rečeno, dinosaurusi nikad ne izumiru već menjaju oblik.
cheers,
[ Dejan2003 @ 21.02.2006. 13:22 ] @
@damso
uh super, ti si moj idol, ajd sad kao ono idi
najdebilniji text na fixnoj
[ damso @ 21.02.2006. 16:37 ] @
Dejan2003 genije,
hvala na komplimentu :P
[Ovu poruku je menjao damso dana 21.02.2006. u 17:37 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.